Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Gala Oscar 2021: prezintă Angela Bassett, Halle Berry, Bong Joon Ho şi Brad Pitt

Publicat

in

Academia americană de film a anunţat luni seară prima serie de prezentatori ai celei de-a 93-a ediţii a galei premiilor Oscar şi a lansat primul promo de televiziune, relatează News.ro.

Lista este alcătuită din foşti nominalizaţi şi câştigători Oscar, cu o excepţie: Angela Bassett (actriţă nominalizată pentru „What’s Love Got to Do With It”), Halle Berry (actriţă premiată pentru „Monster’s Ball”), Bong Joon Ho (regizor premiat pentru „Parasite”), Don Cheadle (actor nominalizat pentru „Hotel Rwanda”), Bryan Cranston (actor nominalizat pentru „Trumbo”), Laura Dern (actriţă premiată pentru „Marriage Story”), Harrison Ford (actor nominalziat pentru „Witness”), Regina King (actriţă premiată pentru „If Beale Street Could Talk”), Marlee Matlin (actriţă premiată pentru „Children of a Lesser God”), Rita Moreno (actriţă premiată pentru „West Side Story”), Joaquin Phoenix (actor premiat pentru „Joker”), Brad Pitt (actor premiat pentru „Once Upon a Time in…Hollywood”), Reese Witherspoon (actriţă premiată pentru „Walk the Line”) şi Zendaya (protagonista „Malcolm & Marie”).

Citește și: Luptele interne din TVR pentru conducerea televiziunii! Dezvăluirile lui Ionuț Cristache: ‘Nu cumva poate fi încadrat la trafic de influență?’

Producătorii ceremoniei sunt Jesse Collins, Stacey Sher şi Steven Soderbergh.

Cea de-a 93-a ediţie a galei premiilor Oscar va avea loc pe 25 aprilie, la Union Station şi Dolby Theatre din Los Angeles şi în câteva oraşe din afara SUA care urmează să fie anunţate.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Cine l-a ajutat pe portarul madrilen Lunin să apere penalty-ul executat de Silva

Publicat

in

De

Unul din subiectele fierbinți de după eliminarea lui Man City de către Real Madrid din sferturile de finală ale Ligii Campionilor a fost penalty-ul slab executat de Bernardo Silva la loviturile de departajare. Pe rețelele de socializare, fanii spun că portarul Lunin ar fi fost ajutat de colegul său, potrivit mediafax.

Circulă între fani teorii conform cărora portarul madrilenilor, Andriy Lunin, ar fi fost ajutat de coechipierul său, Kepa Arrizabalaga, portarul împrumutat de la Chelsea – imaginile televizate arătându-i pe cei doi jucători într-o conversație, cu mâinile acoperindu-și gura, chiar înainte de loviturile de pedeapsă.

Luka Modric a fost primul care a ratat un penalty al madrilenilor, apărat de brazilianul Ederson, dar șansa a trecut de partea Realului când Silva, mijlocașul lui City, a trimis mingea în brațele lui Lunin, cu un șut pe mijlocul porții.

Portarul ucrainean a rămas neclintit, fără să aleagă să plonjeze, și a prins cu ușurință șutul lui Silva.

În finala Cupei EFL 2019, decisă la penalty-uri, dintre Chelsea și Manchester City, Kepa a refuzat să accepte să fie înlocuit cu rezerva expertă în penalty-uri Willy Caballero și s-a confruntat cu cinci penalty-uri ale lui City, echipa lui pierzând cu 4-3, amintesc cei de la BBC Sport.

În timpul acelor lovituri de departajare, Silva a marcat cu un șut direct pe mijloc, în timp ce Kepa a plonjat în dreapta. „Detectivii” de pe rețelele de socializare s-au grăbit să scoată acel clip și să-l posteze online.

Lunin a declarat reporterilor după meci că discuțiile cu antrenorii madrileni au influențat deciziile sale din acea seară.

„Trebuia să-mi asum un risc cu unul dintre șuturi”, a declarat jucătorul de 25 de ani pentru Movistar Plus+, adăugând: „Am ales unul [pentru a rămâne în centru] și, slavă Domnului, a funcționat în favoarea noastră”.

El a mai declarat pentru Marca, ulterior, că „au fost trei jucători cu care am avut dubii dacă să rămân sau nu la mijloc”, adăugând: „În cele din urmă am ales doar unul, pentru că sunt cinci lovituri și nu poți rămâne în [mijloc] la toate”.

Davide Ancelotti, antrenor secund și fiul lui Carlo, a adăugat că Kepa a influențat alegerea executanților de penalty-uri ai Realului.

Fostul mijlocaș madrilen Mateo Kovacic a ratat, de asemenea, un penalty, apărat de Lunin, după ce a tras chiar în dreapta portarului – imaginile televizate arătându-l pe Antonio Rudiger, făcându-i gesturi frenetice lui Lunin să se arunce în acea direcție.

Mijlocașul portughez a trebuit să aștepte aproximativ 40 de secunde înainte de a executa lovitura de pedeapsă, deoarece fanii lui City din public au refuzat să dea mingea înapoi. La TNT, fostul fundaș al lui City, Joleon Lescott, a declarat că, în opinia sa, acest lucru „l-a scos din sincronizare și din ritm”.

Citeste mai mult

NATIONAL

Germania gonește pe contrasensul sancțiunilor generate de Ucraina: Exporturile către Iran au explodat în 2024

Publicat

in

De

Exporturile germane în Iran au crescut semnificativ la începutul acestui an, în pofida sancţiunilor mai stricte impuse Teheranului ca urmare a susţinerii acordate de către acesta Rusiei în războiul cu Ucraina, transmite dpa, conform Agerpres.

În perioada ianuarie-februarie, exporturile au crescut cu 22%, ajungând la 241 milioane de euro, a anunţat joi Biroul federal de statistică.

În acelaşi timp, importurile au scăzut cu peste 13%, la 41,2 milioane de euro

La începutul anului, Germania a exportat în Iran în principal maşini şi utilaje, precum şi produse chimice şi farmaceutice, principalele importuri germane din Iran constând în produse alimentare, cum este fisticul, şi textile, cum sunt covoarele.

Totuşi, Iranul s-a clasat abia pe locul 64 între cei mai importanţi parteneri comerciali ai Germaniei în perioada ianuarie-februarie, după Columbia şi înaintea Macedoniei de Nord; la capitolul importuri, Iranul este pe locul 91.

Uniunea Europeană a impus restricţii severe comerţului cu Iranul şi a înăsprit aceste sancţiuni în iulie anul trecut, din cauza susţinerii de către Iran a Moscovei în războiul acesteia împotriva Ucrainei.

Anul trecut, exporturile germane în Iran au scăzut cu aproape un sfert, ajungând la 1,2 miliarde de euro.

Între 2019 şi 2022, Germania a continuat să exporte în Iran bunuri în valoare de 1,5 – 1,6 miliarde de euro anual, după o scădere cu 43%, de la 2,7 miliarde la 1,5 miliarde, între 2018 şi 2019, după retragerea SUA din acordul nuclear cu Iranul.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend