Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Gabriela Ruse, eliminată în primul tur la Thailand Open

Publicat

in

Jucătoarea de tenis Gabriela Ruse, locul 144 mondial, a fost eliminată, marţi, în primul tur la Thailand Open, turneu de 259.303 dolari, potrivit news.ro.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Slovacia va primi elicoptere de atac Bell AH-1Z Viper după ce și-a donat avioanele MiG-29 Ucrainei

Publicat

in

Statele Unite s-au oferit să vândă Slovaciei 12 elicoptere de atac Bell AH-1Z Viper cu un discount de 66% după ce Bratislava și-a donat cele 11 avioane de luptă MiG-29 Ucrainei, a anunțat miercuri ministrul slovac al Apărării Jaroslav Nad, citat de Reuters.

Elicoptere Bell AH-1Z ViperFoto: US Marines Photo / Alamy / Profimedia Images

Nad a precizat că guvernul încă trebuie să aprobe contractul prin care ar urma să plătească 340 de milioane de dolari în decurs de 3-4 ani pentru aeronave militare care valorează peste un miliard de dolari.

Ministrul slovac a precizat că diferența de preț va fi acoperită de programul „Foreign Military Financing” al SUA.

Contractul include componente de schimb, instruirea piloților slovaci și peste 500 de rachete AGM-114 Hellfire II.

„Această ofertă este extrem de avantajoasă și va crește semnificativ potențialul de apărare al Slovaciei”, a declarat Nad.

Forțele armate slovace nu dețin în prezent elicoptere de luptă iar Bratislava și-a retras vara trecută din serviciul activ cele 11 avioane MiG-29 pe care le deținea, bazându-se între timp pe Cehia, Polonia și Ungaria pentru protecție aeriană.

Slovacia și Polonia, primele țări care donează avioane MiG-29 Ucrainei

Vinerea trecută guvernul slovac a anunțat că va dona Ucrainei cele 11 avioane MiG-29 retrase din uz, devenind astfel doar a doua țară care oferă Kievului avioane de luptă.

Cu o săptămână înainte de anunț, ministrul Jaroslav Nad a fost cel care a ieșit cu un apel public pentru a îndemna la luarea unei decizii în acest sens.

„Cred că este momentul să luăm o decizie. Oamenii mor în Ucraina, îi putem ajuta cu adevărat, nu este loc pentru politicianisme slovace”, a scris el într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook în data de 9 martie, cu referire la escadrila de 11 avioane MiG-29.

Premierul slovac Eduard Heger a invocat posibilitatea trimiterii unor avioane de luptă MiG-29 Ucrainei încă din luna iulie a anului trecut însă până săptămâna trecută Bratislava nu a mai anunțat nimic în acest sens.

Slovacia a anunțat oficial că își va dona avioanele MiG-29 Ucrainei la o zi după Polonia.

Prim-ministrul polonez Andrzej Duda a declarat că Varșovia va trimite 4 avioane MiG-29 Ucrainei, fiind pregătite și altele. Polonia mai are circa 10-20 de avioane MiG-29, a mai precizat el.

Urmărește ultimele evoluții din a 392-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Salvarea First Republic s-ar putea baza pe sprijinul SUA pentru a facilita tranzacția

Publicat

in

Directorii executivi de pe Wall Street și oficialii americani care discută despre o intervenție la First Republic Bank analizează posibilitatea de a apela la sprijin guvernamental pentru a încuraja un acord, a relatat marți Bloomberg News, citând persoane care cunosc situația.

First Republic BankFoto: Jakub Porzycki / Zuma Press / Profimedia

Printre opțiuni, guvernul ar putea juca un rol în ridicarea activelor de la First Republic care au erodat bilanțul acesteia, potrivit raportului.

Alte idei au inclus oferirea unei protecții de răspundere, aplicarea mai flexibilă a regulilor de capital sau relaxarea limitelor privind participațiile la capitalul social, a relatat Bloomberg News.

First Republic, ale cărei acțiuni au scăzut cu aproape 18% în urma tranzacțiilor de pe piață, a refuzat să comenteze.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend