Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Gabriela Firea solicită majorarea salariului minim: Trebuie să țină pasul cu sumpirile în lanț și să crească la 2.500 de lei

Publicat

in

Gabriela Firea, președinte PSD București, solicită creșterea salariului minim pe economie, în contextul exploziei prețurilor.

Potrivit Gabrielei Firea, salariul minim pe economie ar trebui să crească de la 2.300 la 2.500 de lei.

Salariul minim TREBUIE så tinā pasul cu scumpirile în lant si sā creascā de la 2 300 la 2 500 lei! În contextul scăderii abrupte a puterii de cumpărare a populației, ca urmare a exploziei prețurilor la toate produsele și serviciile, dar în special la utilități, este absolut necesară creșterea imediată a salariului minim brut pe economie cu un procent de 8,7%, concomitent cu ridicarea plafoanelor privind deducerile personale de care pot beneficia angajații care au persoane în întreținere.

​Partidul Social Democrat susține creșterea imediată a salariului minim brut general pe economie de la valoarea de 2.300 la 2.500 lei, concomitent cu ridicarea plafoanelor de deduceri personale, așa cum am prezentat în proiectul de lege privind stimularea natalității și sprijinirea familiilor cu copii.

​Astfel, după inițierea Comisiei de anchetă privind creșterile exorbitante de prețuri la energie și gaze, Partidul Social Democrat initiazā un proiect de lege privind susținerea IMM-urilor pentru compensarea pierderilor de venit generate de creșterea prețurilor la utilități astfel încât sumele rezultate din valorificarea ofertei să poată fi redistribuite echitabil și către salariați, iar creșterea salariului minim să nu reprezinte o presiune suplimentară pe costurile companiilor.”, spune Firea.

Vezi și EXCLUSIV George Simion, despre o posibilă moțiune de cenzură depusă de PSD: ‘Votăm orice moțiune’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Numărul cazurilor noi de COVID-19 în Franța a crescut cu 54%, față de săptămâna trecută

Publicat

in

De

Numărul cazurilor noi de COVID-19 raportat marţi de autorităţile sanitare din Franţa a urcat la 147.248, cu 54% mai mult faţă de săptămâna precedentă, în contextul unui al ”şaptelea val” al epidemiei în Europa, informează AFP.

Este cel mai ridicat nivel de contaminare diagnosticat în Franţa de la sfârşitul lui aprilie. În urmă cu şapte zile, Santé Publique France a raportat circa 95.000 de cazuri pozitive. Circa 35.000 de cazuri zilnice au fost raportate marţi, 31 mai, în urmă cu o lună, potrivit Agerpres.

În total, 15.496 de persoane diagnosticate cu COVID-19 erau internate marţi în spitalele franceze, în comparaţie cu 14.333 cu o săptămână înainte. Printre acestea, 898 se aflau la terapie intensivă, în comparaţie cu 841 în săptămâna trecută.

Europa se confruntă cu un al şaptelea val de COVID-19, care se explică în mare parte prin evadarea imunitară a noilor variante virale, ceea ce presupune o capacitate crescută de rezistenţă la protecţia indusă prin vaccinare şi prin infectări precedente.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Echipa Red Bull l-a dat afară pe pilotul de rezervă Juri Vips, după ce acesta a folosit un limbaj rasist pe o platformă de gaming

Publicat

in

De

Echipa Red Bull a anunţat că a rupt relaţiile contractuale cu pilotul de rezervă Juri Vips, care a folosit un limbaj rasist în timpul unui stream pe o platformă de gaming, potrivit news.ro

“Ca urmare a investigaţiei sale cu privire la un incident online în care a fost implicat Juri Vips, Oracle Red Bull Racing a pus capăt contractului de pilot de teste şi rezervă al lui Juri. Echipa nu tolerează nicio formă de rasism”, a precizat Red Bull, într-un comunicat.

Juri Vips fusese suspendat la 22 iunie, iar atunci bbc.com a notat că pilotul a folosit un limbaj rasist în timpul unui stream în timp ce se juca online cu colegul său de la Red Bull, Liam Lawson.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend