Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Gabriela Firea: ‘Mă bucur sincer, fără urmă de ironie, că premierul s-a simţit bine azi în Centrul vechi’

Publicat

in

Primarul Capitalei Gabriela Firea afirmă, într-o postare pe Facebook, că se bucură sincer, fără urmă de ironie, că premierul Ludovic Orban s-a simţit bine sâmbătă, în Centrul vechi, şi că, dacă acesta se ducea acum 5 ani, când primar general interimar era un coleg de-al sau de la PNL, ar fi constatat că centrul vechi arată jalnic.

”Mă bucur sincer, fără urmă de ironie, că premierul s-a simţit bine azi în Centrul vechi din Bucureşti. Dacă se ducea acum 5 ani, când primar general interimar era un coleg de-al sau de la PNL, ar fi constatat că centrul vechi arată jalnic. Clădiri dărăpănate, faţade care se desprindeau şi cădeau peste vizitatori, mizerie, maşini peste tot, încurcând circulaţia pietonală. În 20 de ani, s-au condolidat doar 20 de clădiri cu bulină”, scrie Firea pe Facebook, potrivit news.ro.

Citește și: Klaus Iohannis șochează! Demers anti-românesc

Conform Gabrielei Firea, în ultimii doi ani, 10 imobile risc seismic I au fost consolidate din punct de vedere tehnic, de către echipă sa, 3 imobile au fost deja predate proprietarilor-două în mai puţin de un an -, 10 imobile sunt în curs de consolidare şi zeci de faţade au fost reparate complet, nu doar zugrăvite. Peste 1.500 de persoane su fost relocate din imobile risc seismic 1.

”Şi continuăm, nu ne oprim aici! Deci, se poate! Aşa că, distracţie plăcută, în Centrul vechi sau oriunde v-aţi afla! Noi ne ocupăm de consolidări, refaceri de faţade, facilităţi concrete pentru industria HORĂ şi HORECA, un climat de siguranţă şi curăţenie”, conchide Firea.

Citește și: Ordin urgent al lui Marcel Vela! Se face lumină: ‘Nu are atribuții’ .

Premierul Ludovic Orban s-a aflat sâmbătă, în Centrul Vechi al Capitalei, el explicând că a răspuns invitaţiei unui bun amic, care şi-a redeschis terasa. În ceea ce priveşte noi măsuri de relaxare, premierul a reluat afirmaţia conform căreia va avea loc o analiză, iar acestea vor fi anunţate cu câteva zile înaintea datei de 15 iunie. La plecare, după aproximativ o oră, Orban s-a declarat mulţumit de modul în care sunt respectate restricţiile, a afirmat că se bucură că românii au plecat în număr mare de minivacanţă, cerându-le să respecte măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19. El a evitat să facă alte precizări legate de noul val de măsuri de relaxare aşteptate în 15 iunie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Indicii BVB au avut o evoluâie mixtă în șdeinșa de joi

Publicat

in

De

Indicii bursieri au avut o evoluţie mixtă în şedinţa de joi de la Bursa de Valori Bucureşti, iar valoarea tranzacţiilor s-a cifrat la 21,8 milioane de lei (4,515 milioane de euro) potrivit Agerpres.

Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,31%, la 8.662,95 puncte. BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,28%, în timp ce indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis pe minus cu 0,20%. Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o creştere cu 0,33%.

Indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, s-a depreciat cu 1,54%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în urcare cu 0,58%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Banca Transilvania au generat tranzacţii în valoare de 3,91 milioane de lei, urmate de titlurile SIF Oltenia, cu 2,948 milioane de lei, şi Romgaz, cu 2,059 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Artego, în creştere cu 7,01%, Erste Group Bank (+4,54%) şi Electromagnetica (+3,73%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile Romgaz (-5,02%), Oil Terminal (-1,75%) şi Mecanica Fină (-1,54%).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

RAJA SA Constanța a iniţiat procedura de licitație pentru contractul CL 10 – Reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie şi de canalizare Techirghiol

Publicat

in

De

RAJA SA Constanța, în calitate de Entitate Contractantă, a iniţiat procedura de ,,licitație deschisă” privind achiziția contractului de lucrări: CL 10 -“Reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie şi de canalizare, staţie nouă de pompare apă şi conducte aferente, din localitatea Techirghiol și reabilitarea şi extinderea reţelei de distribuţie din localitatea Biruinţa, judeţul Constanţa prin publicarea în SICAP a anunţului de participare nr. CN1021939 și în JOUE a anunțului de participare nr. 2020/S 117-284881, având ca termen limită de depunere a ofertelor data de 18.08.2020.

Lucrările constau în reabilitare reţea distribuţie apă, extindere reţea de distribuţie apă, reabilitare reţea canalizare, extindere reţea canalizare, reabilitare staţie de pompare apă uzată, construire staţie nouă de pompare apă potabilă  în localităţile Techirghiol şi Biruinţa.

Valoarea estimată a contractului este de 34.310.914,00 lei, fără TVA.

Acest Contract face parte din Proiectul major: Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Aria de Operare a RAJA S.A. CONSTANȚA, în perioada 2014-2020” și se înscrie în ”Proiectul prioritar strategic privind Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), Axa Prioritară 3 – Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor”, sprijinit financiar de Comisia Europeană.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend