Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Gabriela Firea INTRĂ TARE în plin război pe Laserul de la Măgurele: Academician de prestigiu, DEMIS de Monica Anisie

Publicat

in

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a reacționat față de presiunile politice privind Laserul de la Măgurele. Directorul Directorul institutului de Fizica Nucleara “Horia Hulubei” a fost demis pe Monica Anisie, după ce mandatul acestuia a fost prelungit de un secretar de stat.

Citește și: CURAJ NEBUN Un polițist DEMASCĂ șirul complicităților dintre șeful Poliției, șeful Poliției Capitalei și Duduieni: DE CE au ‘greșit’ mascații adresa

“Dragii mei,

Tortura politica in aceste vremuri depaseste orice limita! Cititi va rog CV-ul impresionant al academicianului Nicolae Victor Zamfir – Directorul institutului de Fizica Nucleara “Horia Hulubei” – Laserul de la Magurele.

Ei bine, a fost demis! Da, demis! De un ministru al Educatiei care nu stie sa vorbeasca si sa scrie corect limba romana! Este infiorator ce se intampla! Au ajuns corigentii sa-i indeparteze pe academicieni!

Mai mult de atat, chiar nu se poate!

Ca senator si primar am sprijinit activitatea de la Magurele. De aceea, stiu personal cat de mult s-a implicat Profesorul Zamfir in activitatea de cercetare, in rezultatele obtinute, in formarea unei echipe internationale de cercetatori.

Datorita lui, Romania ocupa un loc meritoriu pe harta mondiala a cercetatii.

Dar, iata ca s-a gasit cineva, din obscurul educatiei, sa-l alunge. Realmente, este abominabil!

EDUCATIE:

CURRICULUM VITAE Nicolae-Victor ZAMFIR

 1971-1976 – Facultatea de Fizica a Universitatii Bucuresti, Diploma de Merit

 1984 – Doctor in fizica – Institutul Central de Fizica Bucuresti POZITII:

 1978 – prezent: Fizician, Cercetator (1986) , Cercetator principal III (1989),

 Cercetator principal II (1993), Cercetator principal I (1996), Institutul

National de Fizica si Inginerie Nucleara (IFIN), Bucuresti – Magurele.

 1992 – 2004 leave of absence.

 1990 – 1992: Visiting Scientist, Koln University, Germany

 1992 – 1997: Physicist, Brookhaven National Laboratory, Upton, New York

 1997 – 2004: Research Professor Yale University, Wright Nuclear Structure

Laboratory, New Haven, Connecticut, USA

 2004-prezent Director General, Institutul National de Fizica si Inginerie Nucleara

Horia Hulubei IFIN-HH

 1984: Premiul Hurmuzescu al Academiei Romane

 2006: Membru corespondent al Academiei Romane

 2008: Ordinul Serviciu Credincios in rang de Cavaler

 2005 – Reprezentant Imputernicit al Guvernului Romaniei la Institutul Unificat de Cercetari Nucleare IUCN Dubna

 2005 – Presedinte al Comitetului de colaborare Romania – Centrul European de Cercetari Nucleare CERN Geneva

 2011 – Membru al Consiliului Stiintific CERN

 2008 – Membru al Nuclear Physics European Committee (NuPECC) al European

Science Foundation

 2006 – Membru al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si

Certificatelor Universitare

 2007 – Membru al Colegiului Consultativ pentru Cercetare Dezvoltare si Inovare al

Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica

 2010 Membru al Consiliului de Coordonare al Cercetarii Stiintifice din Academia

Romana

 2007 – Membru al Nuclear Physics Board al European Physical Society, din 2012

Chairman

 2009 – Presedintele Societatii Romane de Fizica

 2010 – Reprezentant imputernicit al Romaniei in Consortiul ELI Extreme Light Infrastructure

 2011 – Membru al Consiliului Stiintific FAIR (Vicepresedinte)

 Membru al Colegiilor Editoriale: Romanian Journal of Physics, Romanian Reports on

Physics, Scientific Bulletin of University Politehnica of Bucharest,

 Buletinul Universitatii Petrol-Gaze Ploiesti.

 Membru al Societatii Romane de Fizica, European Physical Society si American

Physical Society.

 Referent la Physical Review Letters, Physics Letters, Physical Review, Nuclear

Physics, Journal of Physics si International Journal of Modern Physics.

 Membru al ‘Advisory Committee’ pentru diverse conferinte internationale. Secretar stiintific sau director al Scolilor Internationale de Fizica Nucleara de la Poiana Brasov in 1982, 1984, 1986, 1988, Predeal 1990. Presedinte al Comitetului de organizare a Conferintelor Nationale de Fizica 2005, 2008. Coorganizator a 4 editii a

Simpozionului bienal “Structura Nucleara in Secolul 21” Yale University si a Conf. Internationale de Structura Nucleara Wyoming 2002. Inclus in “Who’s Who in America” si “Who’s Who in the World” (Marquis).

ACTIVITATE:

Incepind cu pregatirea lucrarii de doctorat si pina in prezent activitatea profesionala a

fost centrata pe studiul structurii nucleului atomic. Rezulatatele activitatii profesionale sunt concretizate in peste 400 lucrari dintre care peste 300 lucrari publicate in reviste de specialitate cotate international (ISI) (18 in Physical Review Letters, 22 in Physics Letters, 129 in Physical Review C, etc) care au fost citate de peste 4400 ori (factor Hirsch 33), peste 100 lectii invitate si comunicari la manifestari internationale si peste 60 de comunicari la conferinte nationale ale Societatii Americane de Fizica (American Physical Society) si co- editor la 8 Proceedings of International Conferences.

Problematica abordata in lucrari se refera in cea mai mare parte la masuratori experimentale de parametrii de structura nucleara, compararea rezultatelor cu diverse calcule de modele teoretice si interpretarea rezultatelor. Deasemenea o parte din lucrari se refera la fenomenologii globale ale datelor de structura nucleara si studiul evolutiei lor.

Unul din cele mai importante rezultate este studiul coexistentei de faza in structura nucleara. Prin datele experimentale obtinute si prin calcule de model s-a demonstrat ca nucleul atomic la energii joase, in ciuda faptului ca are putine grade de libertate, prezinta caracteristici unei tranzitii de faza iar nucleele aflate la punctul critic prezinta coexistenta de faza, fenomene similare celor din fizica sistemelor cu multe grade de libertate. Lucrarile au stirnit un interes deosebit, avand peste 1000 de citari si fiind mentionate ca realizari majore in Planurile de perspectiva in fizica nucleara din SUA si Germania si le-au fost dedicate articole de prezentare in Nature, Science (American Association for Advancement of Science), Physics World, Physics Web News (Institute of Physics UK), Physical Review Focus (American Physical Society) si Nuclear Physics News (European Science Foundation)”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Fost ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu anunță DEZASTRUL: România, în top 5 mondial la numărul infectărilor și la numărul de decese

Publicat

in

De

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că România se află în acest moment în Top 5 mondial din punct de vedere al numărului de infectări și al numărului de decese și că nicio altă țară din UE nu are o rată de vaccinare mai mică decât a României, anunță Mediafax.

Potrivit lui Vlad Voiculescu, România ocupă locul 4 în lume atât la numărul de infectări, cât și și la numărul de decese.

În Top 5 mondial, România este alături de țări cu o populație de cel puțin 3,5 ori mai numeroasă, Rusia, Filipine, Iran și Thailanda, arată fostul ministru al Sănătății.

El spune că România a fost în ultimele luni „un stat complet iresponsabil față de proprii cetățeni”.

„Nicio altă țară din UE nu are o rată de vaccinare mai dezastruos de mică decât noi, în consecință primul stat membru din UE este doar pe locul 18 după numărul de decese (Polonia: 29 decese)”, mai spune Vlad Voiculescu.

Potrivit acestuia, Florin Cîțu ar fi trebuit să își dea singur demisia „pentru nenorocirea în care ne-a adus”: „În zilele cât mai stă acolo, ar face bine să înceteze cu manipularea datelor pandemiei și să solicite de urgență ajutor internațional! Din fericire acum sunt țări care vor putea să ne ajute – ei au știut să își protejeze populația, sistemul sanitar și economia”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Transportatorii renunță la protestul din Piața Victoriei: ‘Retragerea camioanelor noastre din București are dublă semnificație’

Publicat

in

De

Asociația Patronală a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002) anunță că a obținut promisiunea ministrului Finanțelor, Dan Vîlceanu, privind „corectarea demersurilor ANAF față de transportatori, prin Parlament”. APTE 2002 și COTAR nu vor mai protesta miercuri în București.

„Asociația Patronală a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002) a obținut promisiunea Ministrului Finanțelor privind corectarea abuzurilor ANAF față de transportatori, prin Parlament. În urma promisiunii, asociațiile patronale APTE 2002 și COTAR nu vor mai protesta miercuri în București, potrivit mediafax.ro.

București, 28 septembrie 2021 Asociația Patronală a Transportatorilor Europa 2002 a încheiat în seara zilei de 28 septembrie 2021 discuțiile cu Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, pe tema interpretărilor ANAF în ceea ce privește impozitarea retroactivă a diurnelor.

„Urmare a întâlnirii din 28 septembrie 2021 care a avut loc la Ministerul Finanțelor, APTE 2002 a obținut promisiunea fermă a Ministerului Finanțelor că va corecta, prin Parlament, cel târziu până la jumătatea lunii noiembrie 2021, erorile de interpretare ale ANAF în ceea ce privește impozitarea diurnelor transportatorilor rutieri. În acest sens a fost publicată o propunere legislativă pentru anularea unor obligații fiscale, propunere despre care APTE 2002 a fost asigurată de Ministrul Finanțelor că are sprijinul întregului spectru politic și al domniei sale personal. O altfel de conduită ar fi condus la falimente în lanț în sectorul transporturilor rutiere și a celor conexe (care angajează peste 300.000 de salariați) și ar fi generat intempestiv o scumpire generalizată a bunurilor și serviciilor din România, urmare a majorării cu 15% a costurilor de operare ale transportatorilor români”, transmite APTE 2002.

Potrivit sursei citate, „printr-o așa numită a regimului diurnelor ca fiind venituri salariale, începând cu primăvara acestui an, ANAF a stabilit obligații de plată și penalități în sarcina transportatorilor români, retroactiv pentru ultimii 5 ani, în contradicție cu legea și ignorând faptul că diurnele transportatorilor rutieri nu se impozitează în niciun stat al Uniunii Europene”, arată comunicatul transportatorilor.

„Ne bucurăm că în ultimul ceas, autoritățile din România au realizat că excesele unor funcționari care afectează ,,coloana vertebrală’’ a unei economii – și ne referim la transporturi, vor fi corectate, prin Parlament. Apreciem propunerea legislativă drept echilibrată. Având promisiunea fermă a Ministrului Finanțelor că nu există cale de întors în corectarea acestor excese, APTE 2002 și COTAR au decis să recheme camioanele aflate în drum spre București, care nu vor participa la protestul de mâine”, a declarat Dorin Jurjuț, vicepreședinte APTE 2002.

El afirmă că organizația a solicitat în permanență dialog cu guvernanții.

„Retragerea camioanelor noastre din București are dublă semnificație: pe de-o parte pentru a arăta că apreciem și manifestăm încredere față de o promisiune fermă a Ministrului Finanțelor și pe de altă parte că înțelegem situația excepțională generată de pandemie în București, chiar în aceste zile, iar ca transportatori noi ne-am dovedit tot timpul loiali interesului general al populației. Considerăm o formă de respect și pentru locuitorii Bucureștiului să retragem camioanele aflate în drum spre Capitală în această seară, atâta timp cât în premieră, prin propunerea legislativă, se demonstrează că atunci când este urmărit interesul general al populației, pot exista și chiar există soluții”, a adăugat Dorin Jurjuț.

Protestul urma să se desfășoare între orele 9.00-15.00, cu 100 de capete tractor, în fața sediului Guvernului. La protest își anunțaseră prezența transportatori din toate organizațiile și asociațiile patronale: COTAR, UNTRR, APTE 2002, ARTRI ,FORT, APULUM, și ATM BUCOVINA.

Principalele revendicări erau eliminarea impozitării diurnelor retroactiv, pe ultimii 5 ani, despăgubirile care nu li s-au plătit miilor de șoferi care au ajuns în service-urile auto, în ultimul an, și stoparea creșterii nejustificate a prețurilor pentru polițele RCA.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend