Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6: Voi continua investitia in proiectele de infrastructura rutiera

Avatar

Publicat

in

Sunt si am fost toata viata un om al faptelor. Ca politician, am fost mereu atras de lucruri concret, am propus in permanenta proiecte realizabile si am urmarit indeaproape finalizarea lor. Apoi, ca Primar, am avut sansa sa ma pot implica activ, sa pun umarul la rezolvarea problemelor cu care s-au confruntat locuitorii Sectorului 6.

Paulo Coelho spunea ca “Lumea se schimba prin exemplul tau, nu prin opinia ta”. Astfel, mi-am dorit, si in mare parte am realizat ca Sectorul 6 sa fie un exemplu de urmat pentru alte administratii, iar cetatenii sa fie mandri de sectorul lor.

Pentru ca, dincolo de vorbe, dincolo de promisiuni, dincolo de culori si ambitii politice, dincolo de opinii sau divergente, un primar este si va fi judecat prin realizarile sale. Doar acestea pot da masura capacitatii, priceperii si implicarii sale.

Si, ca sa va prezint concret, sustinem proiectele de infrastructura mare, realizate de Primaria Capitalei, prin elaborarea, la nivelul primariei de sector, a documentatiilor tehnice si a cadrului urbanistic de dezvoltare, pentru:

Finalizarea proiectului Penetratiei Splai – Ciurel – A1, care va prelua traficul tranzitional, pentru cei care vin din zonele limitrofe ale Bucurestiului, catre zonele comerciale si de birouri din Nordul si Centrul Capitalei. Supralargirea Prelungirii Ghencea, la care se lucreaza deja si care preia traficul tranzitional din zona Domnesti catre zonele centrale din Capitala.

Solutia sensurilor unice pe strazile interioare din cartiere reprezinta un model de fluidizare a traficului in marile orase europene si este deja aplicat cu succes si in sectorul nostru. Prin implementarea acestui proiect reusim, totodata, eliberarea trotuarelor si crearea de locuri de parcare suplimentare, contractabile, paralele cu axul drumului.

Am finalizat procedurile pentru construirea de parcaje subterane, terane, supraterane si parcari inteligente. Astazi, putem afirma ca avem front de lucru pentru construirea de locuri de parcare intr-un ritm sustinut.

Voi continua sa construiesc zeci de mii de locuri de parcare, in perioada urmatoare, astfel incat confortul familiilor din Sectorul 6 sa creasca in mod constant.

Fluidizam traficul din Sectorul 6 prin:

Construirea a sase pasarele pietonale peste Bulevardul Iuliu Maniu, pentru siguranta pietonilor si pentru optimizarea sistemului de semaforizare inteligenta. Acestea se vor amenaja in punctele cu trafic intens, respectiv la intersectiile cu: Vasile Milea, Virtutii, Veteranilor, Gorjului, Apusului si Valea Cascadelor; Infiintarea unei legaturi de interconectare a bulevardelor: Prelungirea Ghencea, Bulevardul Timisoara si Strada Valea Cascadelor; Extinderea proiectelor de tip Park&Ride, incepute in acest mandat, cu noi parcari: In zona de acces dinspre Domnesti, la capatul liniei metroului usor de suprafata, La intrarea dinspre autostrada A1, avand posibilitati multiple de accesare a mijloacelor de transport public: metrou, autobuz, troleibuz; Penetratia Bulevardul Timisoara – Centura Capitalei, un mare proiect de descongestionarea traficului de tranzit dinspre zonele limitrofe; Relocarea in afara sectorului a Vamii Bucuresti – Ilfov, care blocheaza cu zeci de tiruri Bulevardul Timisoara.

Dupa cum vedeti, lucrurile se misca in directia buna. Ele nu se vor opri aici. Voi continua sa fac lucruri bune pentru Sectorul 6, voi continua proiectele incepute, voi asculta in continuare vocea oamenilor si vom demara proiecte noi.

Am incredere ca oamenii din Sectorul 6 apreciaza directia buna in care ne indreptam si, pe 27 Septembrie, vor vota omul de care are nevoie sectorul pentru a continua lucrurile bine facute.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ilfovenii nu prea respectă măsurile de combatere a Covid-19: Poliția a dat peste 260 de amenzi în ultimele 24 de ore

Avatar

Publicat

in

De

Poliţiştii din Ilfov au aplicat, în urma acţiunilor din ultimele 24 de ore, 263 de sancţiuni contravenţionale cu valoare totală de 31.750 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, informează Agerpres.

Au fost aplicate 258 de sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii nr. 55/2020 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală sau pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii, cu amenzi în valoare de 31.750 de lei, aplicate de către poliţiştii IPJ Ilfov, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean şi poliţiştii locali, informează Biroul de presă al IPJ Ilfov.

În urma acţiunilor de control, au fost verificate 457 de societăţi comerciale de pe raza judeţului Ilfov cu privire la respectarea recomandărilor/interdicţiilor pe timpul stării de alertă şi au fost legitimate peste 1.094 de persoane cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse.

De asemenea, au fost verificate peste 592 de mijloace de transport persoane din judeţul Ilfov.

“Pe fondul numărului mare de cazuri de COVID-19 înregistrate, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Ilfov, în cursul zilei de sâmbătă, 118 poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov au intensificat verificările acţionând în sistem integrat împreună cu 93 de efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, privind respectarea normelor legale impuse în contextul situaţiei actuale”, arată sursa citată.

Citește și: Ministrul Justiției, ordin clar către structurile de forță: ‘Problema corupției este încă nerezolvată, dar trebuie combătut și traficul de persoane’

Au fost desfăşurate activităţi de verificare pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi a celor privind distanţarea socială în toate zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, pieţe, târguri, terase, benzinării şi cluburi în aer liber de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov.

Activităţile forţelor angrenate sunt în scopul conştientizării cetăţenilor cu privire la respectarea normelor de protecţie individuală conform normelor legale în vigoare, sens în care vor fi efectuate controale inclusiv în mijloacele de transport persoane.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Continuă manifestațiile violente împotriva președintelui Aleksandr Lukaşenko: peste o sută de mii de persoane în stradă

Avatar

Publicat

in

De

Peste o sută de mii de persoane au manifestat duminică împotriva preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, care nu a cedat deloc în faţa ”ultimatumului” pe care i l-a dat opoziţia pentru a se retrage de la putere, ameninţându-l că în caz contrar va urma un apel la grevă generală, relatează Agerpres.

”Astăzi la ora locală 23:59 (20:59 GMT) expiră ”Ultimatumul Poporului” şi, dacă cererile nu sunt îndeplinite, belaruşii vor începe greva naţională”, a scris pe Telegram, potrivit agenţiei EFE, Svetlana Tihanovskaia, opozanta autoexilată în străinătate după alegerile prezidenţiale la care a fost contracandidata lui Lukaşenko, scrutin câştigat de acesta din urmă cu 80% din voturi conform rezultatelor pe care opoziţia le consideră fraudate.

Forţele de ordine au folosit duminică grenade asurzitoare pentru dispersarea manifestanţilor şi au fost operate cel puţin o sută arestări, conform ONG-ului de apărare a drepturilor omului Vesna şi canalelor de pe Telegram ale opoziţiei ce arată scene de panică printre manifestanţi.

Citește și: STUDIU Pacienții cu ficat gras sunt mult mai puternic expuși la virusul Sars-Cov-2

În ”ultimatumul” dat preşedintelui, Tihanovskaia mai cere încetarea presiunilor din partea poliţiei şi eliberarea tuturor ”deţinuţilor politici”, numeroşi opozanţi fiind arestaţi înainte şi după alegerile din 9 august.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend