Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Furt ca-n codru! Mii de hectare de pădure au dispărut chiar de sub nasul autorităților! Ministrul Apelor și Pădurilor a venit în Argeș să vadă dezastrul

Avatar

Publicat

in

Jaf fără margini în pădurile din Argeș! În nordul județului, de pe raza ocoalelor silvice Domnești, Mușătești și Vidraru, în ultimii patru ani, au dispărut nu mai puțin de 1000 ha de pădure, iar alte 1600 ha sunt defrișate în proporție de 70%. În bazinul Râului Doamnei, din zona Valea Rea (Pojarna) au plecat peste 200.000 mc de lemne tăiate ilegal, apogeul furturilor din pădurile statului înregistrându-se în anii 2011 și 2012. Conform estimărilor reprezentanților din silvicultură, 6.000 de mașini cu lemne nemarcate au trecut în acești ani prin comuna Nucșoara, zona Bahna Rusului, acolo unde nu s-a văzut și nu s-a auzit nimic din moment ce nu s-a acordat vreo amendă în tot acest interval. Toate aceste date și multe altele apar într-un raport ajuns pe masa ministrului delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Lucia Varga, care a venit astăzi în Argeș pentru a vedea dezastrul cu proprii ochi și pentru a încerca să caute responsabili.

”Totul s-a făcut cu girul politicului și implicarea autorităților locale”

Publicitate

În cadrul controlului realizat alături de reprezentanții ITRSV Ploiești în zona afectată, ministrul Lucia Varga nu s-a ferit să susțină că un asemenea jaf din fondul forestier național are la mijloc interese majore, este un act girat de factorul politic și s-a desfășurat chiar cu ”aprobarea” instituțiilor care ar fi trebuit să sancționeze încălcările regimului silvic. ”Este de nedescris ceea ce am găsit aici, în Argeș. Exploatările forestiere din această zonă încalcă orice regulă a regimului silvic, iar politicul a girat tot ceea ce s-a întâmplat în aceste păduri, nu cred că este vorba doar de implicarea autorităților locale. Este practic cea mai mare zonă defrișată din țară, cel mai extins dezastru ecologic. Dosarul furturilor din păduri se află în cercetare și ministerul lucrează împreună cu Poliția și cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, ne vom constitui în parte civilă la proces și intenționez să recuperez tot prejudiciul adus statului. Ceea ce se întâmplă și la Argeș și în alte părți unde se taie păduri întregi este din cauza legislației prea permisive și a calității personalului silvic, care uneori închide ochii la astfel de exploatări ilegale. Mai grav este că ceea ce se întâmplă aici este un atentat la siguranța națională pentru că au fost rase păduri întregi din zone de pantă, zone unde în aval sunt baraje importante de apă care au nevoie de aceste baze forestiere”, a declarat ministrul Lucia Varga. Prejudiciul adus statului prin tăierile ilegale din pădurile argeșene se ridică la suma de 64 milioane de lei, dar ceea ce este și mai grav este că reîmpădurirea în zonele defrișate rămâne practic imposibilă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
3 Comentarii

3 Comments

 1. Avatar

  Alegătorul Înşelat

  1 noiembrie 2013 la 7:24

  Nu-mi vine să cred.Pădurea este foarte bine păzită, aproape tot aşa de bine ca şi deţinuţii.O păzesc:pădurarii,inspecorii silvici,poliţiştii,gardienii,poliţia rutieră,garda financiară,garda de mediu şi alte, şi alte organe.Dar “câinele de pază al democraţiei”(presa),abia acum a văzut JAFUL?Ha,ha,ha,mi-e silă,ca să nu zic… scârbă…

 2. Avatar

  Anonim2

  1 noiembrie 2013 la 8:22

  Asa a fost,si o sa fie mereu.Mereu controale peste controale,,,2 amenzi si spun ca au rezolvat problema,doar de ochii lumii.

 3. Avatar

  anonim3

  1 noiembrie 2013 la 8:43

  Daca tot vrea d-na ministru sa dea amenzi sa ia inregistrarile de la camerele video din Domnesti si o sa-i fie mai usor de identificat si de recuperat banii.va rog presa trimiteti aceasta informatie d-nei ministru

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Ludovic Orban, noi precizări despre decizia CCR. Ce se întâmplă cu alegerile parlamentare

Avatar

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi referitor la decizia CCR care a stabilit că Parlamentul decide data alegerilor parlamentare că i se pare ceva „foarte straniu” şi a adăugat că în cazul în care Legislativul nu vrea să stabilească data respectivă, „nu ai ce să le faci parlamentarilor”.

„Au declarat public că vor amânarea alegerilor. (…) Deci, noi am stabilit data alegerilor în baza prevederilor constituţionale şi în baza prevederilor legii aflate în vigoare. Eram obligaţi să facem lucrul ăsta, pentru că astea sunt prevederile legii. De ce e data de 6 decembrie? Pentru că trebuie să ţii cont de două elemente constituţionale, durata mandatului de parlamentar, care e patru ani şi durata mandatului expiră pe 20 decembrie.

În plus, ai termenul constituţional de maximum 20 de zile de la data alegerilor în care preşedintele convoacă Parlamentul nou ales pentru prima şedinţă de validare a mandatelor şi de depunere a jurământului.

Publicitate

Deci, astea sunt prevederile constituţionale de care noi am ţinut cont. Mandatele expiră pe 20, noi am stabilit data de 6 decembrie „, a declarat Orban la B1 TV, întrebat dacă urmare a deciziei CCR, care a stabilit că Parlamentul decide data alegerilor parlamentare, PSD va vrea prin Legislativ să amâne data scrutinului fixată de Guvern pentru 6 decembrie.

Întrebat dacă în ultimii 30 de ani s-a întâmplat vreodată ca Parlamentul să decidă data alegerilor generale, premierul a spus: „Eu nu-mi aduc aminte”.

„În plus, gândiţi-vă că parlamentarii nu răspund pentru voturile politice din mandat. Deci, dacă Parlamentul nu poate să stabilească data alegerilor că nu vin parlamentarii la cvorum şi nu se poate adopta legea, ei nu răspund. Ce faci? Dacă Parlamentul – a acceptat Curtea Constituţională că pot să stabilească ei data alegerilor – nu vrea să stabilească data alegerilor, nu ai ce să le faci parlamentarilor. Cine stabileşte data alegerilor ? Normal, o dă Guvernul, dar… adică, mi se pare ceva foarte straniu, foarte straniu”, a afirmat Orban.

Fiind întrebat dacă Executivul mai poate întări în vreun fel data de 6 decembrie ca dată a scrutinului parlamentar, premierul a precizat: „Decizia Curţii a respins sesizarea legată de neconstituţionalitatea legii prin care Parlamentul şi-a acordat singur dreptul de a stabili data alegerilor”.

Premierul a adăugat că este curios ce se va întâmpla privitor la acest subiect, reafirmând că deja Parlamentul a stabilit data alegerilor pentru 6 decembrie.

„Sigur că, odată ce am dat decizia, prin hotărâre de guvern, şi am stabilit data alegerilor, repet, pe cadrul constituţional şi legal existent la data la care am stabilit, acum e un pic mai greu. Chiar sunt curios ce se întâmplă. Dacă vine Parlamentul şi dă o lege prin care stabileşte: data alegerilor parlamentare este iunie 2022? Ce se întâmplă, în ce situaţie ajungem? Adică, o să fie două alegeri? Noi mergem la alegerile pe care le-am convocat în 6 decembrie? Evident că e neconstituţional, evident că ai un termen maxim de prelungire a mandatelor”, a afirmat Orban

Curtea Constituţională a României a respins marţi sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Guvernului asupra Legii privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016, informează agerpres.ro

Citește și:

Bursa zvonurilor: Cât a costat un vot la aceste alegeri (SURSE)

Lovitură devastatoare pentru DIICOT! Un celebru om de afaceri a fost pus în libertate

SURSE Nicușor Dan începe execuțiile! Primele persoane care vor zbura din funcție

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban: ‘A fost una dintre cele mai grele bătălii, ne pare rău că nu am putut să batem PSD’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, marţi seară, că PNL a câştigat alegerile locale, la votul politic, cu 34%, fiind urmat de PSD, cu 30%, şi USR cu 13%. Orban a precizat că PSD are 1.450 de primari, PNL 1.250, PMP 50 şi USR 45, iar în ceea ce priveşte consiliile judeţene PNL are 17, iar UDMR 4, restul fiind ale PSD. În plus, Orban afirmă că PNL a câştigat pentru prima dată votul politic din Teleorman, urmând a avea majoritate în Consiliul Judeţean.

”PNL a câştigat alegerile cu 34%. Pe locul doi a fost PSD cu 30%, asta la votul politic şi pe locul 3 USR, cu 13%. Ăsta este rezutatul. Unii nu văd decât victoriile de la Timişoara şi de la Braşov ale USR PLUS. Foarte bine, asta a fost decizia alegătorilor (…) deşi rezultatele concrete în cele două oraşe se văd”, a afirmat, marţi seară, preşedintele PNL Ludovic Orban, întrebat despre declaraţiile contondente ale liderilor USR PLUS cu privire la criteriile de integritate.

Orban a precizat că ”PSD a plecat de la 1.700 de primari şi are 1.430 de primari, PNL cu 1.250 – nu avem încă toate datele, urmează PMP cu 50 de primari şi abia pe locul 4 e USR PLUS cu 45 de primari. 1.250 de primari, comparabil cu 45 de primari. Noi ne comparăm cu PSD-ul. Ne pare rău că nu am putut să batem PSD, dar (…) este foarte greu în sistem de alegeri într-un tur să baţi un primar PSD”.

Publicitate

Întrebat cum a reuşit PNL la Vrancea, unde social-democratul Marian Oprişan deţinea preşedinţia Consiliului Judeţean din 2000, Orban a afirmat: ”A fost una dintre cele mai grele bătălii. Echipa noastră de acolo nu a mai acceptat niciun fel de compromis, nu a mai acceptat să-şi bage dracul coada n organizaţie şi a ales în mod solidar o bătălie pe viaţă şi pe moarte cu Oprişan. Acolo am câştigat, deşi scorul politic pentru PSD a fost aproximativ egal cu scorul nostru”.

De asmenea, Orban a vorbit despre faptul că PNL a câştigat pentru prima dată în judeul Teleorman.

”La Teleorman este prima dată când PNL câştigă Teleormanul, la vot politic la Consiliul Judeţean. Nu numai că-l câştigă, dar îl câştigă cu o diferenţă de peste patru procente faţă de PSD. Avem aproape 44$ la Consiliul Judeţean şi vom avea majoritatea prin sistemul de repartizare. Nu am reuşit să batem PSD, dar am plecat de la şapte preşedinţi de Cj şi am ajuns la 17. PSD are 20 de preşedinţii de Cj şi UDMR 4, în rest, nicio altă formaţiune politică, nici măcar nu s-a apropiat de şansa de a câştiga vreo preşedinţie de CJ”, a mai declarat Orban, informează news.ro

Citește și:

Bursa zvonurilor: Cât a costat un vot la aceste alegeri (SURSE)

Lovitură devastatoare pentru DIICOT! Un celebru om de afaceri a fost pus în libertate

SURSE Nicușor Dan începe execuțiile! Primele persoane care vor zbura din funcție

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend