Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Furie în Federația Rusă după recunoașterea ‘victoriei’ de către Ucraina: Comandanților nu le pasă deloc! Fiecare greșeală poartă un nume

Publicat

in

După anunțul Ministerului rus al Apărării precum că 63 de soldaţi au fost ucişi într-un bombardament ucrainean asupra unei şcoli în care aceştia erau cazaţi, în Federația Rusă s-a stârnit furia bloggerilor ruşi naţionalişti şi a adepţilor lor.

Cazarma improvizată în şcoală a fost în noaptea de Anul Nou ţinta a şase rachete sol-sol lansate de un sistem HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) de fabricaţie americană. Două dintre rachete au fost doborâte, a precizat ministerul rus.

Anunţul oficial de la Moscova vine în condiţiile în care pe reţelele sociale se vorbea încă de duminică despre atacul mortal din Makiivka, dar bilanţurile vehiculate de diverse surse variau. Ucraina, la rândul ei, a susţinut că atacul s-a soldat cu 400 de morţi, dar oficialii pro-ruşi din regiune spun că este o exagerare.

Cei mai mulţi ar fi fost recruţi ruşi, iar amploarea victimelor ar fi atât de mare pentru că în respectiva şcoală ar fi fost depozitate şi muniţii, care au explodat, la rândul lor, în momentul atacului.

Imediat, bloggerii naţionalişti ruşi care relatează despre război şi care au sute de mii de adepţi au cerut să fie pedepsiţi comandanţii, pentru că au cazat soldaţii în aceeaşi clădire cu un depozit de muniţie, deşi ştiau că se află în raza de acţiune a rachetelor ucrainene.

Imagini neverificate postate online cu urmările atacului de la Makiivka asupra cazărmii ruseşti arată o clădire imensă redusă la o grămadă de moloz fumegând.

Igor Ghirkin, un fost comandant al trupelor pro-ruse din estul Ucrainei, care a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi bloggeri militari ruşi, a declarat iniţial că numărul morţilor este de ordinul sutelor, ulterior editându-şi postarea pentru a include şi răniţii în acest bilanţ. Muniţia fusese depozitată la faţa locului, iar echipamentul militar rusesc de acolo era necamuflat, a precizat el.

Vezi și Federația Rusă recunoaște ‘victoria’ Ucrainei: Regimul de la Kiev a atacat cu rachete HIMARS, 63 de militari ruși fiind uciși

Un alt blogger naţionalist, Ribar, a declarat că aproape 70 de soldaţi au fost confirmaţi morţi şi peste 100 sunt răniţi.

„Ceea ce s-a întâmplat la Makiivka este oribil”, a scris Arhanghelul Spetznaz Z, un alt blogger militar rus cu peste 700.000 de urmăritori pe Telegram. „Cui i-a venit ideea de a plasa personal, în număr mare, într-o singură clădire, unde chiar şi un prost înţelege că dacă vor lovi cu artileria, vor fi mulţi răniţi sau morţi?”, a scris el revoltat. Comandanţilor „nu le pasă deloc” de muniţia depozitată neglijent în teatrul de luptă, a acuzat el. „Fiecare greşeală poartă un nume”, a adăugat bloggerul.

Faptul că Federația Rusă a recunoscut că are zeci de morţi într-un singur incident este aproape fără precedent. Moscova rareori face publice cifrele privind victimele sale, iar atunci când o face, cifrele sunt de obicei mici. De pildă, a recunoscut doar un singur deces dintr-un echipaj de sute de persoane atunci când Ucraina a scufundat nava sa amiral, crucişătorul Moskva, în aprilie, transmite news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Gică Popescu îl pune la punct pe Dan Petrescu, după scandalul monstru de la meci: ‘Nu cred că ar fi trebuit să se aștepte la altceva!’

Publicat

in

Președintele clubului Farul, Gică Popescu, a comentat reacția nervoasă avută de antrenorul celor de la CFR Cluj, Dan Petrescu, după meciul terminat 1-2.

Gică Popescu a spus că Dan Petrescu era supărat pentru că Farul „a venit să joace așa cum a făcut-o”, cu referire la faptul că și-au apărat corect șansele, chiar dacă meciul nu mai avea vreo miză în clasament pentru Farul.

Citeste mai mult

NATIONAL

Promulgarea în Uganda a unei legi discriminatorii față de homosexualitate a stârnit consternare în Marea Britanie

Publicat

in

Marea Britanie şi-a exprimat luni consternarea în legătură cu promulgarea în Uganda a unei legi „profund discriminatorii” faţă de homosexualitate, avertizând asupra riscului de persecuţie şi a riscurilor pentru sănătate, informează AFP, citat de Agerpres.

„Guvernul Regatului Unit”, o fostă putere colonială faţă de care Uganda şi-a declarat independenţa în 1962,”este consternat de faptul că guvernul ugandez a semnat legea profund discriminatorie împotriva homosexualităţii”, a declarat, într-un comunicat, secretarul de stat pentru afaceri externe Andrew Mitchell.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend