Conecteaza-te cu noi

SANATATE

Fumatul – epidemia care face cele mai multe victime la nivel global

Avatar

Publicat

in

Ultimele decenii au produs o schimbare de perspectivă asupra tutunului și asupra efectelor sale. Primii ani după cel de-al Doilea Război Mondial au consacrat fumatul drept o activitate rezervată elitelor sau persoanelor în ascensiune pe plan social. Mijloacele de producție în masă și dorința marilor companii producătoare de tutun de a câștiga cât mai mulți clienți au transformat fumatul într-un obicei tot mai răspândit, dar, în aceeași perioadă, au început să apară și primele studii care făceau legătura dintre tutun și multiple afecțiuni medicale foarte grave.

O importantă luptă s-a dus în spațiul public și la nivel instituțional pentru a recunoaște fumatul drept un obicei nociv cu efecte extrem de grave asupra sănătății, reușind, începând cu anii ’90 în America, să apară măsuri restrictive în legătură cu promovarea fumatului sau cu practicarea lui în spații închise. Ulterior, aceste măsuri au fost preluate și de alte state, devenind tot mai extinse în Occident.

O asigurare de sănătate reprezintă un instrument necesar pentru a contracara efectele fumatului asupra plămânilor

Statisticile arată faptul că sunt, în momentul actual, 1,1 miliarde de fumători și că anual mor aproximativ 7 milioane de persoane la nivel global din cauza fumatului. Organizația Mondială a Sănătății a ales ziua de 31 mai ca fiind Ziua Mondială a Luptei Împotriva Fumatului pentru a ridica nivelul de conștientizare asupra pericolelor fatale la care tutunul îi supune pe fumători. Expunerea problemelor de sănătate cauzate de fumat este necesară pentru a-i informa pe oameni despre adevărata față a acestui viciu. O persoană care fumează are la dispoziție opțiunea încheierii unui contract cu un furnizor de asigurări private de sănătate precum MediHelp Internațional pentru a beneficia de o asigurare privată de sănătate care îi va permite accesul la o rețea de peste 425,000 de clinici și spitale oriunde în lume. O astfel de asigurare medicală îi oferă beneficiarului posibilitatea să își aleagă spitalul sau medicul specialist pe care îl preferă, acoperind și costurile intervențiilor.

Problemele de sănătate pe care le putem dezvolta din cauza fumatului sunt extrem de grave și nu afectează doar unul dintre organe. Principalele boli sunt cele ale plămânilor. Tusea, predispoziția pentru răceală sau respirația șuierătoare sunt doar cele mai puțin grave probleme pe care un fumător le poate dezvolta. O asigurare medicală privată acoperă serviciile de prevenire, astfel încât persoanele fumătoare să efectueze controale medicale periodice și să aibă o evidență clară a stării lor de sănătate. În acest fel se pot reduce considerabil șansele de a dezvolta o afecțiune gravă, precum: cancerul pulmonar, pneumonie sau emfizem pulmonar. Fumatul este principala cauză a 84% dintre decesele provocate de cancer pulmonar și a 83% din decesele provocate de o boală pulmonară obstructivă cronică. Tratamentul pentru astfel de condiții este costisitor, provocând un dezechilibru financiar persoanelor care au nevoie de îngrijire medicală.

Asigurarea de sănătate privată de la MediHelp Internațional include și un sistem de decontare directă a plăților către instituțiile medicale, iar acest lucru înseamnă că pacienții nu trebuie să se îngrijoreze de aspectele financiare, ci se pot concentra pe crearea celui mai bun cadru de vindecare.

Ce se întâmplă cu organismul unei persoane care fumează și de ce o asigurare medicală este necesară pentru a reduce efectele negative

Tutunul care arde eliberează peste 4,000 de elemente toxice, printre care nicotina, monoxid de carbon sau gudron. În urma interacțiunii dintre celulele pulmonare sănătoase și acestea, celulele pot deveni canceroase, iar plămânii îmbătrânesc mai repede și devin mai puțin capabili să se apere de infecții. Fumatul distruge țesutul pulmonar, ceea ce rezultă într-o captare a unei cantități mai mici de oxigen. Acest lucru dăunează diverselor părți ale corpului care sunt mai puțin oxigenate.

Plămânii nu sunt singurii afectați de țigarete. Creierul are și el de suferit, un fumător având de două ori mai multe șanse să sufere de un accident vascular cerebral. Din cauza lipsei de oxigen pielea îmbătrânește mult mai repede, uneori cu 10-20 de ani. Nivelul fertilității este afectat, de asemenea, atât la bărbați, cât și la femei. În egală măsură, fumatul reprezintă un pericol major și pentru inimă, întrucât crește riscul formării cheagurilor de sânge, a infarctului, a afecțiunilor coronariene sau a înfundării arterelor.

Riscurile la care se supun persoanele fumătoare sunt uriașe, de aceea, este indicat să găsească modalități pentru a-și conserva starea de sănătate. Cea mai bună soluție este renunțarea la fumat, dar acest proces este dificil din cauza formelor de sevraj. Printre cele mai întâlnite forme de manifestare ale acestei stări se regăsesc: starea de nervozitate sau anxietate, problemele de concentrare sau senzația de foame.

O asigurare privată reprezintă o altă soluție pentru a minimiza riscurile la care ne supune fumatul. Controalele medicale periodice la o rețea de clinici și spitale care oferă servicii medicale de cea mai înaltă calitate ne dau șansa să identificăm potențialele probleme de sănătate din timp și să acționăm conform sfatului medicului specialist.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Medicul Monica Pop solicită demiterea de urgență a lui Vlad Voiculescu: ‘Încetați cu numirile politice și cu miniștrii de alte meserii (sau fără)!’

Avatar

Publicat

in

De

Medicul Monica Pop cere demiterea de urgență a lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

Într-o postare pe pagina de socializare, doctorul le solicită mai-marilor țării să înceteze cu numirile politice și cu miniștrii, și directorii de alte meserii (sau fără).

„SISTEM BUN DE SANATATE?!
INCETATI CU NUMIRILE POLITICE
SI CU MINISTRII SI DIRECTORII DE SPITALE DE ALTE MESERII,(SAU FĂRĂ)! DOAR MEDICII STIU SI INTELEG NECESITĂTILE SPITALELOR SI ALE SISTEMULUI!

Atîta timp cit in structurile de conducere din sanatate vor fi numiti membrii unor partide ,rudele sau simpatizantii lor, fara nici o tangenta cu medicina, lucrurile vor sta tot mai rau. Nu e deloc simplă conducerea unui spial, cu atit mai putin a unui sistem. In care, au aparut, spre nenorocirea lui, tot felul de neaveniti! Cu consrcintele de rigoare.

Nu e absolut nici o calitate sa fii mwmbrul vreunui partid ca sa fii numit la conducerea unui spital, minister, etc. Partudeke ar trebui să ” racoleze” sau sa sustină doar pe cei foarte competenti, care chiar vor sa facă ceva!

Chiar si pe vremea comunismului, ministrul sanatatii a fost exclusiv un medic cu renume, niciodata un politruc fara studii! Pina si atunci se aprecia meserua de medic si era tratata cu mare respect. La revolutie ministrul Sanatatii era dl Prof. Dr. Victor Ciobanu, medic celebru. Inainte, dk Prof. Proca. Si tot asa…”, este mesajul Monicăi Pop.

Vezi și

Execuție de ultimă oră! Se confirmă dezvăluirea Bugetul.ro: Omul lui Marcel Vela intră în scenă

Super-veste pentru toți românii! Puteți câștiga sute de euro – Cum este posibil

Vești proaste pentru milioane de români! Facturile la gaz ar putea să crească considerabil

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Traian Băsescu, după discuțiile cu marii producători de vaccinuri: ‘Actualele vaccinuri nu acoperă efectele noilor tulpini’

Avatar

Publicat

in

De

Traian Băsescu, europarlamentar PMP, a făcut o dezvăluire importantă, după ce a participat la discuțiile Comisiei Europene cu producătorii de vaccinuri.

Fostul șef de stat spune că, la ora actuală, niciun vaccin de pe piață nu acoperă efectele noilor tulpini de coronavirus: cele din Africa de Sud și Brazilia.

Mai mult, potrivit lui Traian Băsescu, sunt semne de întrebare și în privința noii tulpini din Marea Britanie.

În momentul de față ne apărăm de noile tulpini, despre care nu știe nimeni, exact, cum vor evolua. Dar există o certitudine: actualele vaccinuri nu acoperă efectele noilor tulpini, tulpina din Africa de Sud și tulpina din Brazilia.

Și sunt semne de întrebare dacă actualele vaccinuri acoperă tulpina din Regatul Unit. Încă nu există o concluzie clară, dar este evident că este altceva.

Vă pot spune că Uniunea Europeană, la nivelul Comisie, în relația cu toți fabricanții de vaccinuri cu care a făcut contracte, cere continuarea cercetării evoluției vaccinului în așa fel încât să fie o garanție că acoperă și noua tulpină din Marea Britanie.

Este o solicitare absolut legitimă. De ce această aparentă bâjbâială? Dintr-un motiv simplu. Aceste vaccinuri nu sunt testate pe populație.

Practic, după producerea lor, dincolo de eșantioanele pe care producătorii au testat vaccinurile, testarea în masă acum se face.

„Nimeni nu știe dacă ne acoperă 3 luni, 6 luni, un an, doi ani”

Un vaccin, în mod normal, se produce în 5-10 ani. Eu nu vă spun ca inginer, ci ca om care a stat față în față cu producătorii de vaccinuri, în dezbaterile din comisiile parlamentare și care spun așa: Oameni buni, d-asta nici nu garantăm mai nimic din contractele pe care le-am făcut cu UE, pentru că, în mod normal, ar fi trebuit să vedem ce se întâmplă timp de un an, să ne dăm seama care e nivelul de acoperire, cât timp este valabil un astfel de vaccin.

Spre exemplu, nimeni nu știe acum cât timp ne acoperă de o nouă infecție vaccinul, fie că e Pfizer, fie că e Moderna, fie că e AstraZeneca. Nimeni nu știe dacă ne acoperă 3 luni, 6 luni, un an, doi ani.

Se pare că vaccinul Pfizer garantează, în momentul de față, 12 luni, dar nu știe nimeni ce se va întâmpla. Peste 12 luni vom vedea. Se pare că toate cele trei vaccinuri sunt capabile să facă față noii tulpini din Regatul Unit, dar doar se pare că. Nimeni nu spune că acoperă și noua tulpină din Regatul Unit. UE spune cercetați și vedeți ce mai trebuie adăugat în vaccinul vostru, ca să fim siguri că acoperă tulpina britanică. Aici suntem. Lumea este într-o relativă incertitudine, din acest punct de vedere”, a declarat, la România TV, Traian Băsescu.

Vezi și

Super-veste pentru toți românii! Puteți câștiga sute de euro – Cum este posibil

Vești proaste pentru milioane de români! Facturile la gaz ar putea să crească considerabil

Se schimbă legea de la 1 martie 2021! România se aliniază unei directive UE! Se aplică la toate electrocasnicele

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend