Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Fritz dezvăluie un șmen pe bani publici, care ar fi fost făcut de un deputat PMP: primarul nu a depus nicio plângere penală

Publicat

in

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, anunţă că, în şedinţa Consiliului Local Timişoara, a trecut un proiect de hotărâre prin care va fi scos la licitaţie un spaţiu al Primăriei care a fost închiriat de un politician PMP care, la rândul său, a subînchiriat acel spaţiu la un preţ mult mai mare.

Dominic Fritz a scris, marţi, pe pagina sa de Facebook, că un politician a subînchiriat un spaţiu din centrul oraşului, îmbogăţindu-se, astfel.

În postarea lui, Fritz face referire la fostul deputat de Timiş din partea PMP, Cornel Sămărtinean. ”Cum te îmbogăţeşti pe spatele proprietăţilor oraşului în câţiva paşi simpli: În 2001, Primăria Timişoara închiriază un spaţiu comercial din zona ultracentrală a oraşului, mai exact pe str. Alba Iulia, unei firme deţinute de un cunoscut politician local. În 2016, firma politicianului cere acordul primăriei să subînchirieze acest spaţiu. Şi îl primeşte. Legal, decizia ar fi trebuit să treacă de votul Consiliului Local, dar mai-marii zilei au decis să nu se mai încurce cu astfel de detalii. Astfel, totul a fost făcut pe şest, pe semnătura administratorului public de atunci şi în baza acordului Comisiei pentru spaţii cu altă destinaţie”, scrie Fritz pe Facebook.

Ediul arată că politicianul plătea primăriei o chirie de 580 de euro, dar că a subînchiriat acelaşi spaţiu cu 2.000 de euro lunar. ”Astfel, firma politicianului plăteşte primăriei o chirie lunară de 580 de euro, iar subînchirează micului antreprenor local care chiar foloseşte spaţiul cu suma de 2.000 de euro plus TVA/lună. De patru ori mai mult. Fără să mişte un deget. Mai mult, în contractul de închiriere făcut între primărie şi firma politicianului este scris negru pe alb că suprafaţa acestui spaţiu este de 38,74 mp. Am cerut remăsurarea lui şi, surpriză, suprafaţa reală este de 45,52 mp. Prin această „mică eroare”, firma politicianului a ţepuit primăria cu 100 de euro pe lună. Pare puţin, dar pe an asta înseamnă 1200 de euro. Sunt sigur că nu este singura afacere de genul. Şi poate veţi înţelege şi de ce unii consilieri locali mă atacă de fiecare dată când vrem să punem ordine în actele primăriei. O fac cu ardoarea luptătorilor pentru “antreprenorii locali”, dar de fapt apără doar nişte interese particulare”, a scris Fritz.

Dominic Fritz a precizat că în şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului Local, această nedreptate a fost rectificată.

”În ultima şedinţă a Consiliului Local Timişoara, în ciuda opoziţiei unora, a trecut un proiect de hotărâre prin care scoatem la licitaţie închirierea acestui spaţiu. În acest mod asigurăm şanse egale pentru orice firmă să închirieze un spaţiu în zona centrală şi pentru bugetul local să obţinem un preţ în conformitate cu realitatea pieţei”, mai scrie Fritz.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Incendiu de proporții în Timiș: arde un depozite de mase plastice

Publicat

in

De

Echipaje ale ISU Timiş acţionează pentru stingerea unui incendiu care se manifestă, sâmbătă, pe o suprafaţă de 400 metri pătraţi de deşeuri materiale plastice, în comuna Becicherecu Mic. Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a precizat că a fost anunţată Garda de Mediu. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă doi ofiţeri şi 15 subofiţeri din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 de Pompieri Timişoara, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de lucru şi salvare de la înălţime, un container de stingere cu o capacitate de 7000 l apă şi un echipaj SMURD.

Au fost alertate şi Serviciile voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Becicherecu Mic şi Biled, dar şi Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă Biarena Sânandrei. Misiunea este în dinamică.

Foto: Arhivă

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Rusia se plânge la TAS: COR și 12 federații contestă interdicțiile de participare la competiții

Publicat

in

De

Comitetul Olimpic Rus (COR) și 12 federații naționale (FN) au depus apeluri la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru ca sportivii și echipele naționale ale țării să fie reintroduse în competițiile internaționale, anunță mediafax.

Alte nouă FN-uri au făcut apel pe plan intern la federațiile internaționale (FI) respective, dar nu și la TAS, potrivit ministrului adjunct al sportului din Rusia.

În urma unei recomandări a Comitetului Internațional Olimpic (CIO) din 28 februarie, mai multe FI au interzis sportivilor și oficialilor din Rusia și Belarus să participe la competiții internaționale din cauza implicării acestor țări în invazia Ucrainei. Doar câteva FI olimpice au permis sportivilor ruși să continue să concureze cu statut de neutri.

Viceministrul rus al sporturilor, Andrey Fyodorov, a prezenta situația apelurilor la TAS în cadrul unei reuniuni a Consiliului Federației, potrivit agenției ruse de știri de stat TASS, și și-a exprimat speranța că deciziile ar putea veni în următoarele luni.

„În prezent, un total de 21 de federații sportive rusești și COR au folosit dreptul de a face apel împotriva deciziilor discriminatorii luate de federațiile internaționale”, a declarat Fyodorov.

„În special, ROC și 12 federații sportive ruse au depus contestații la TAS. Nu a existat încă niciun verdict al TAS. Toate apelurile au fost acceptate. Procedurile pregătitoare sunt în curs de desfășurare. Potrivit informațiilor noastre, deciziile privind apelurile depuse vor fi luate în a doua jumătate a anului. Ne așteptăm ca unele evoluții să înceapă acolo în august sau septembrie.”

Rusia a fost, de asemenea, privată de evenimente, inclusiv de Campionatele Mondiale de volei, înot și hochei pe gheață, ca răspuns la războiul din Ucraina.

Rusia a avut unele succese în apelurile sale împotriva interdicțiilor sportivilor, sancțiunile Federației Internaționale de Sanie și ale Federației Internaționale de Bobsleigh și Skeleton fiind amândouă anulate prin apeluri interne.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend