Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

Fratele prim-procuroarei Nicorina Magraon, procurorul Ştefan Crişu condamnat la 3 ani inchisoare pentru trafic de influenţă

Publicat

in

La doi ani după ce a fost reținut de DNA în urma unui flagrant si acuzat de trafic de influență după ce a pretins bani și un telefon mobil în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă procurorii din DIICOT pentru o soluție favorabilă unui inculpat, procurorul Stefan Crisu, fratele prim-procuroarei de la Parchetul de pe langa Judecatoria Curtea de Argeş, Nicorina Magraon,  a primit vineri o condamnare la 3 ani inchisoare cu suspendare. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti l-au gasit vinovat pe Crişu de trafic de influenta, o infractiune de coruptie pedepsita de Cosul Penal. Iata pe scurt decizia Curtii de Apel Bucuresti:

” Sentinţa penală nr.107/F din 9.06.2017 – In baza art 291 al 1 Cp cu aplicarea art 6 si 7 lit b din L 78/2000 cu aplicarea art 5 Cp condamna inc Crisu Stefan la o pedeapsa 3 ani inchisoare. Interzice inculpatului exercitiul drepturilor prev de art 66 lit a si b Cp pentru o durata de 5 ani. In baza art 91 Cp dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 4 ani stabilit in conditiile art 92 Cp. In baza art 93 Cp, pe durata termenului de supraveghere, condamnatul trebuie sa sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere: – se va prezenta la Serviciul de Probatiune Bucuresti, la datele fixate de acesta – va primi vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa – va anunta in prealabil schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile – va comunica schimbarea locului de munca – va comunica informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existent Pe parcursul termenului de incercare condamnatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 120 ore in cadrul Fundatiei pentru Promovarea Sanctiunilor Comunitare Bucuresti sau ADP Sector 3. Pune in vedere inculpatului disp art 96 Cp. Face aplicarea disp art 65 rap la art 66 lit a si b Cp, pentru situatia revocarii suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere. Deduce din pedeapsa durata retinerii si arestului la domiciliu de la 25.05.2015 la 30.06.2015″.

Si Nedelcu Remus, celalalt inculpat in dosar fost condamnat  la o pedeapsa de 2 ani inchisoare, cu suspendare.

Decizia Curtii de Apel poate fi atacata cu apel si, conform unor surse judiciare, DNA va contesta decizia magistratilor.

 

Amintim ca in mai 2015 , Stefan Crisu fusese retinut de procurorii DNA dupa un flagrant in Bucuresti.

Potrivit comunicatului al DNA de atunci, Ștefan Crișu, procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, a fost prezentat Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, după ce Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviințat luarea acestei măsuri. „În cursul anului 2013 (începând cu luna martie), în calitate de procuror, Ștefan Crișu a pretins, în mod direct, un telefon mobil marca Samsung Galaxy iar ulterior, a pretins, în mod direct și prin intermediar, de la o persoană (denunțătoare în prezenta cauză), 3.000 de euro și a primit un telefon mobil marca Samsung Galaxy (în valoare de 600 de euro), în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă procurorii competenți din DIICOT ce aveau în instrumentare un dosar penal în care fuseseră dispuse măsuri de ridicare, în cursul derulării unei percheziții domiciliare, asupra unui bun (autoturism marca Mercedes Tip CLS 350), în vederea restituirii acestuia”, se arată în comunicat.

DNA precizează că, ulterior, după solicitări repetate formulate telefonic sau în diferite cercuri de persoane, direct sau prin intermediar, în 24 mai 2015, procurorul Crișu a primit de la persoana denunțătoare, în contul ‘datoriei’ de 3.000 de euro pretinse anterior, un telefon mobil marca Samsung Galaxy model S6 — Edge (în valoare de aproximativ 1.000 de euro) și diferența valorică în echivalent bănesc (în cuantum de 2.000 de euro), pretinsă începând cu anul 2013 până în prezent. La aceeași dată, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, în timp ce procurorul Crișu a primit banii și telefonul menționat.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

EXPROPRIERI AUTOSTRADA – LISTA CU ARGEȘENII EXPROPRIATI DIN CURTEA DE ARGEȘ ȘI TIGVENI ȘI CE SUME DE BANI PRIMESC

Publicat

in

De

Așa cum ziarul nostru a relatat în ultimii doi ani, sumele acordate de statul roman argesenilor exprooriati de pe traseul autostrăzii Sibiu-Pitești sunt dezamăgitoare. Iată, mai jos, lista nominală completa cu toți cei 255 argeșeni din Tigveni și Curtea de Argeș care vor fi expropriati precum și sumele de bani care le vor primi fiecare. Terenurile au o suprafață totală de 657.629 mp. Suma prevăzută pentru despăgubiri este de de 1.939 mii lei şi va fi alocată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. Procedurile de expropriere vor fi efectuate de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., în calitatea sa de expropriator în numele statului român. Lista face parte din proiectul de hotărâre de Guvern privind exproprierea și a fost publicată în Arena Construcțiilor.

CLICK AICI SA VEZI LISTA CU CEI 255 ARGEȘENI EXPROPRIATI ȘI SUMELE DE BANI

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Polițist din Curtea de Argeș lovit de un chefliu – Argeșeanul petrecea cu muzica la maxim

Publicat

in

De

În baza delegării din partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, vă aducem la cunoștință următoarele:

În seara zilei de 31 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza municipiului, la un imobil se ascultă muzică la o intensitate ridicată, ceea ce a iscat o stare conflictuală, aspect prin care se tulbură liniștea publică.

La locul indicat s-a deplasat un echipaj mixt de ordine și siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, care i-a solicitat bărbatului care a generat situația să se legitimeze și să înceteze să asculte muzică la un volum mare.

Cu ocazia intervenției, bărbatul de 27 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, a refuzat să dea relații pentru stabilirea identității și a devenit agresiv, adresând injurii, amenințări și lovind pe unul dintre polițiști.

Bărbatul a fost imobilizat și condus la sediul poliției, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș.

După administrarea probatoriului, bărbatul de 27 de ani a fost reținut pentru 24 de ore.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend