Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Franţa vine cu o noutate: Administrează a treia doză de vaccin anti-COVID-19 concomitent cu un vaccin antigripal

Publicat

in

Înalta Autoritate Sanitară franceză (HAS) a recomandat marţi cea de-a treia doză de rapel a vaccinurilor împotriva COVID-19 pentru toate persoanele de peste 65 de ani precum şi pentru persoanele aflate în categoria de risc de a suferi forme grave ale bolii, precum şi vaccinarea concomitentă cu un ser anti-COVID de tip mARN şi cu vaccinul antigripal, transmite AFP.

„După analiza datelor disponibile, HAS a propus o doză de rapel cu un vaccin mARN (Pfizer sau Moderna) pentru persoanele în vârstă de cel puţin 65 de ani, precum şi pentru persoanele care prezintă comorbidităţi care cresc riscul unor forme grave de COVID-19”, a anunţat HAS într-un comunicat.

Ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, a anunţat luni seară următoarea campanie de vaccinare cu rapel pentru această categorie de persoane, precizând că aşteaptă însă confirmarea din partea HAS, scrie agerpres.ro.

Pentru HAS, „prioritatea pentru săptămânile ce urmează este creşterea acoperirii vaccinale, în special la categoria de vârstă de peste 80 de ani” pentru care acoperirea vaccinală ce a fost deja atinsă, de 79,9%, este considerată insuficientă.

HAS a propus „simplificarea parcursului vaccinal” al persoanelor din categoriile vizate prin „administrarea concomitentă a vaccinului antigripal şi a celui împotriva COVID-19” începând de la sfârşitul lunii octombrie.

De asemenea, HAS a recomandat o doză de rapel cu un vaccin mARN şi pentru persoanele inoculate cu vaccinul monodoză Janssen, precizând că acest rapel ar trebui administrat după patru săptămâni de la prima inoculare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Prima convorbire dintre Șeful Statului Major al SUA și omologul său rus de la invadarea Ucrainei

Publicat

in

De

Șeful Statului Major al SUA, Mark Milley, și omologul său rus, Valery Gerasimov, au vorbit joi la telefon pentru prima dată de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, a spus Pentagonul, relatează AFP și Reuters.

Generalul Mark MilleyFoto: Kevin Dietsch / Getty Images / Profimedia Images

„Liderii militari au discutat mai multe probleme legate de securitate și au convenit să mențină deschise liniile de comunicare”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Milley, Șeful Statului Major al Statelor Unite ale Americii.

„În conformitate cu practica anterioară, detaliile specifice ale conversației lor vor fi rămâne private”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Apelul a avut loc după ce secretarul american al Apărării Lloyd Austin a vorbit săptămâna trecută cu omologul său rus, pentru prima dată de când Rusia a început invadarea Ucrainei în februarie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Jean-Pierre Papin îl timite pe Mbape la Real Madrid: Altfel va regreta toată viaţa

Publicat

in

De

Fostul internaţional francez Jean-Pierre Papin, câştigător al Balonului de Aur în 1991, a declarat că fotbalistul Kylian Mbappe ar trebui să plece la Real Madrid dacă acesta este “visul său”, informează AFP.

Mbappe ar trebui să părăsească PSG şi semneze cu Real Madrid dacă acesta este visul său, pentru a nu avea regrete, a precizat Papin.

“Un fotbalist, dacă are visuri, trebuie să le transforme în realitate. Dacă visul său este să joace la Real Madrid, trebuie să facă asta, altfel va regreta toată viaţa”, a afirmat fostul jucător.

Pe final de contract cu PSG, Mbappe este dorit de Real Madrid, însă clubul francez încă speră într-o prelungire a înţelegerii cu fotbalistul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend