Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Franţa va aloca 1,2 miliarde de euro pentru lupta împotriva COVID-19 în Africa (ministru)

Publicat

in

Franţa va acorda un ajutor de aproape 1,2 miliarde de euro pentru a combate răspândirea bolii COVID-19 în Africa, a anunţat miercuri, la Paris, ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian, relatează AFP preluat de agerpres.

„La nivel bilateral, vom participa la acest efort redirecţionând o parte substanţială din ajutorul nostru pentru dezvoltare în domeniul sănătăţii şi cel alimentar, în valoare de aproape 1,2 miliarde de euro”, a declarat şeful diplomaţiei franceze în faţa Comisiei pentru Afaceri externe a Adunării Naţionale.

”Nevoile sunt imense”, a subliniat el, cerând consolidarea ”sistemelor de asistenţă medicală” în Africa precum şi a ”capacităţilor de detectare şi de cercetare ştiinţifică prin susţinerea cercetării africane”.

De asemenea, este necesară ”asigurarea unei mobilizări financiare considerabile”, a insistat şeful diplomaţiei franceze, cerând G7 şi G20 să lucreze în această direcţie.

Uniunea Europeană a garantat miercuri că va oferi ”peste 20 de miliarde de euro” celor mai vulnerabile ţări din Africa şi în restul lumii pentru lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

”Va trebui, fără îndoială, să avem în vedere organizarea unui pod aerian umanitar din Europa pentru a transporta ajutorul”, a adăugat Jean-Yves Le Drian.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Florin Gardoş şi-a prelungit contractul cu Universitatea Craiova

Publicat

in

De

Clubul Universitatea Craiova a anunţat, vineri, că jucătorul Florin Gardoş şi-a prelungit contractul, potrivit news.ro.

“Clubul Universitatea Craiova anunţă faptul că Florin Gardoş şi-a prelungit contractul până la finalul acestui sezon competiţional cu opţiune de prelungire pentru încă un an”, se arată pe pagina de Facebook a grupării.

Citește și: Acuzații GRAVE: Florin Cîțu a DESFIINȚAT un departament din Ministerul de Finanțe care trebuia să se judece cu părinții săi

Cluburile prelungesc până la finalul sezonului înţelegerile jucătorilor care aveau contract până în 30 iunie, în contextul în care campionatele au fost întrerupte o perioadă îndelungată din cauza pandemiei de coronavirus.

Gardoş este legitimat la Universitatea Craiova din iulie 2018.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Policlinica Spitalului Municipal Blaj se va redeschide de marţi

Publicat

in

De

Ambulatorul (Policlinica) Spitalului Municipal Blaj, unitate suport în ultimele săptămâni pentru cazurile COVID-19, se va redeschide de marţi, 9 iunie, de la aceeaşi dată urmând să fie tratate, pentru început, doar urgenţele minore la Compartimentul Primiri Urgenţe, urmând ca din 15 iunie să fie preluate şi urgenţele semnalate la numărul 112, prin Serviciul de Ambulanţă.

„Activitatea în policlinică, respectiv consultaţiile medicale în regim ambulatoriu, se va face doar cu respectarea obligatorie a unor măsuri de protecţie, în contextul epidemiologic actual, generat de pandemia de coronavirus, astfel încât acestea să se desfăşoare în condiţii de siguranţă maximă, atât pentru pacienţi, cât şi pentru personalul medical. Pentru serviciile medicale de la Spitalul Municipal Blaj, pacienţii vor avea acces doar pe bază de programare. Toate persoanele vor fi triate la cortul de triaj din curtea spitalului, vor fi termometrizate şi vor intra în Ambulator doar la ora stabilită în programare”, se menţionează într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES, de Spitalul Municipal Blaj.

Citește și: SONDAJ CURS – PNL şi PSD, la o distanţă de 5 procente. Social-democraţii nu reuşesc să crească

La Spitalul Blaj sunt tratate cazurile grave şi critice de COVID-19 sau cu comorbidităţi şi alte afecţiuni din judeţul Alba. Pacienţii au fost mutaţi la începutul săptămânii în clădirea veche a Spitalului Municipal Blaj, situată pe o altă stradă. Vineri erau internaţi 8 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, cu vârste cuprinse între 19 şi 75 de ani, din alte localităţi ale judeţului, care prezentau stare favorabilă sau staţionară în ceea ce priveşte evoluţia bolii.

În acest moment, la nivelul municipiului Blaj nu există cazuri confirmate de coronavirus, nici în rândul populaţiei şi nici în cel al cadrelor medicale. De la începutul pandemiei, au existat două cazuri, la o populaţie de 20.000 de locuitori.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend