Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Fotograful batalionului Azov se întoarce în armată, după ce a fost luat prizonier și eliberat de ruși

Publicat

in

Unul dintre luptătorii ucraineni de la Azovstal, Dmitro Kozatski, cunoscut sub pseudonimul Orest, care a publicat mai multe fotografii în perioada în care cu un puternic impact emoțional cu apărătorii ucraineni de la uzina din Mariupol, a anunțat că se va întoarce în armată.

Dmitro KozatskiFoto: Twitter @@Kozatsky_D

Luptătorul ucrainean a fost luat prizonier în luna mai și a fost eliberat de Rusia în luna septebmrie, alături de alte peste 200 de persoane, printre care alți apărători ai Azovstal și cetățeni străini care au luptat pentru Ucraina.

„Astăzi este prima zi în care m-am întors în serviciul militar”, a scris Dmitro pe contul său de Twitter, unde a publicat în luna aprilie poze cu apărătorii uzinei din orașul-port Mariupol.

Dmitro a postat o fotografie în care apare purtând un tricou cu sigla Departamentului de Stat al SUA.

Apărătorul de la Azovstal pare și acum mult mai slab decât era înainte de a fi luat prizonier de ruși.

Militarul ucrainean Dmitro Kozatski, supranumit și „ochii și vocea lui Azovstal”, a postat recent și o poză care arată distrugerile făcute de ruși, indicând faptul că locuința sa este printre puținele care încă mai rezistă.

Citește și:

Cine este Dmitro Kozatski, „ochii și vocea lui Azovstal”

Potrivit presei locale, Dmitro Kozatski are 26 de ani și s-a născut în regiunea Jîtomîr. Până în 2014, a studiat științe politice la Academia Ostroh din regiunea Rivne din Ucraina, apoi s-a alăturat Gărzii Naționale a Ucrainei.

Potrivit Hromadske, luptătorul poreclit Orest s-a alăturat Regimentului Azov în 2017.

Apoi, Dmitro Kozatski a devenit responsabil de serviciul de presă al batalionului, potrivit presei locale.

În Ucraina, Dmitro Kozatski este considerat „ochii și vocea lui Azovstal”.

Pe 10 mai, când trupele rusești încercau cucerirea oțelăriei Azovstal, Dmitro Kozatski a publicat mai multe fotografii ale căror personaje principale erau apărătorii răniți ai Azovstalului.

Ce scria înainte de a se preda

„Ei bine, asta-i tot. Vă mulțumesc din adăposturile din Azovstal – locul morții mele și al vieții mele”, a scris el în mesajul care e insoțit de două ultime fotografii făcute în oțelăria din Mariupol, înainte de a fi luat prizonier de către ruși.

Ultimele două poze din Azovstal postate de Dmitro Kozatski:

Pe 10 mai, când trupele rusești încercau cucerirea oțelăriei Azovstal, Dmitro Kozatski a publicat mai multe fotografii ale căror personaje principale erau apărătorii răniți ai Azovstalului.

La 16 mai, o altă fotografie realizată de Dmitro Kozatski în care apărea un soldat ucrainean într-o rază de lumină a devenit virală pe rețelele de socializare și a primit titlul „Lumina va câștiga”.

De asemenea, a doua zi după ce Ucraina a câștigat concursul Eurovision grație trupei Kalush Orchestra, Dmytro a postat un videoclip cu un luptător ucrainean în timp ce cânta melodia „Stefania” în timp ce oțelăria era bombardată.

Pe 2 mai, Dmitro Kozatski a publicat un mesaj pe Twitter cu o poză de-a sa spunând că ar fi perfectă pentru o „ultimă fotografie”.

„Fotografia mă descrie cel mai bine, chiar și în cele mai oribile momente pot găsi ceva minunat. Dar cred că această fotografie va fi doar începutul. Începutul eliberării și al victoriei noastre”, și-a încheiat Dmitro mesajul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

S-a jucat de-a Dumnezeu modificând genetic 3 copii. A fost condamnat la pușcărie. Singurul regret: Am făcut-o prea repede

Publicat

in

Cercetătorul care a modificat genetic trei copii spune că s-a grăbit. Dar nu-și cere scuze. Omul de știință este în mijlocul unui scandal în legătură cu primii copii modificați genetic din lume. Ulterior, el a fost demis de la universitatea din Shenzhen și a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Citeste mai mult

NATIONAL

Comisia Europeană publică raportul despre `stadiul incipient` al reformelor în R. Moldova – În audiovizual, s-au făcut chiar regrese

Publicat

in

Comisia Europeană a dat publicității un mult anticipat raport despre adoptarea și aplicarea legislației europene de către trio-ul țărilor care au primit statutul de candidate, vara trecută, constatându-se că nivelul de pregătire al Republicii Moldova se află în multe privințe la un stadiu incipient.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend