Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

FOTO- VIDEO Mesajul copiilor si parintilor din Curtea de Arges – LASATI-NE TRENUL !

Avatar

Publicat

in

In fata garii din Curtea de Arges copii au strigat in cor: LASATI-NE TRENUL !

O actiune initiata de PROFIT si la care au participat zeci de copii din oras a sensibilizat CFR
– Conducerea companiei da de inteles ca, dupa ultimele actiuni, nu va inchide traseul Curtea de Arges – Pitesti

In lipsa implicarii autoritatilor locale, a politicienilor locali sau a altor factori decidenti, Ziarul PROFIT a continuat demersul de a mentine in viata traseul feroviar dintre Curtea de Arges si Pitesti, printr-o actiune mai speciala: HAI LA MALL CU TRENUl ! Astfel, in dorinta de promova acest traseu, de a convinge reprezenantii CFR si ai Ministerului Transporturilor de necesitatea acestui traseu feroviar, dar mai ales de a dezvalui copiilor farmecul unei calatorii cu trenul, ziarul nostru a organizat, vineri, o excursie cu trenul pentru copiii din oras. Cu mare bucurie am constatat ca, in doar cateva ore de la anuntul actiunii, numarul de locuri gandite pentru aceasta miniexcurise de promovare se epuizasera deja, asta aratand interesul copiilor, dar si al parintilor, in a pastra ruta Curtea de Arges Pitesti.

Trenul copiilor, o actiune care a sensibilizat CFR

Asa se face ca, vineri, la ora 15;45, peronul garii din Curtea de Arges era animat de zeci de copii, parinti dar si bunici care raspunsesera invitatiei noastre. Inainte de urcarea in tren, copii s-au strans in fata garii si

Copii, parinti si bunici au umplut trenul, alaturi de ziarul PROFIT

au trasmis in cor mesajul lor catre CFR, Minister, dar si catre autoritatile locale si judetete: LASATI-NE TRENUL LA CURTEA DE ARGES ! A urmat o calatorie speciala cu Sageata Albastra iar copii au fost entuziasmati, mai ales ca multi dintre ei nu mai calatorise niciodata cu trenul. La fel de bucurosi au fost si cei care i-au insotit, parinti, bunici dar si noi, cei de la Ziarul PROFIT. Copiii au inspectat trenul, inclusiv cabina conductorului, au facut poze cu cascheta de ceferist in cap, si-au anuntat prietenii pe internet ca sunt intr-un frumos tren. Transmisia live pe facebook facuta de ziarul nostru a fost urmarita

In fata garii din Curtea de Arges copii au strigat in cor: LASATI-NE TRENUL !

In fata garii din Curtea de Arges copii au strigat in cor: LASATI-NE TRENUL !

de peste 8000 de argeseni si indelung comentata, apreciata, dar si una care ne da sperante ca CFR va renunta la decizia de anulare a trenurilor. Ajunsi in gara din Pitesti, copiii au format din nou acel grup compact si, sub privirile admirative a le altor oameni, au strigat din nou in cor: LASATI-NE TRENUL LA CURTEA DE ARGES ! A urmat apoi un mic popas la Mc Donalds dupa care, in siguranta, cu un microbuz pus la dispozitie de ziar, alaturi de parinti si bunici, copiii au mers la Mall-ul din Pitesti unde s-au distrat pe cinste si au vizionat un film. La reintoarcere, dupa un traseu in care s-a cantat si glumit, fiecare a primit dulciuri dar si promisiunea ca vor reveni cu placere intr-o noua calatorie cu trenul.

Vesti bune ! CFR a apreciat actiunea copiilor si da de inteles ca nu va inchide traseul feroviar

Implicarea ziarului nostru alaturi de toti argesenii, cititori fideli, sau nu, in chestiunea inchiderii traseului de cale ferata dintre Curtea de Arges si Pitesti, nu a ramas fara ecou, ba, am putea spune, se dovedeste inca o data ca echipa ziarului isi respecta si isi reprezinta cu adevarat cititorii si ca demersurile noastre sunt intotdeauna luate in seama de factorii responsabili. Astfel, dupa ce saptamana trecuta

Bunicul.... Domnul Soare, pensionar, a tinut sa vine cu nepotii

Bunicul…. Domnul Soare, pensionar, a tinut sa vine cu nepotii

transmisesem pe cai oficiale catre Ministerul Transporturilor si CFR o solicitare din partea ziarului prin care ceream amanarea cu 6 luni a deciziei de inchidere a traseului Pitestei- Curtea de Arges, dar si lista semnaturi generata de petitia online pe care voi ati semnat fara ezitare, alaturi de planul detaliat de eficientizare a rutei feroviare, directorul CFR Calatori Craiova a tinut sa ne felicite. “Am ramas susprinsi de implicarea dumneavoastra, ca ziar, de evaluarea corecta a situatiei, dar ne-a susprins si lista de semnaturi care arata ca argesenii se implica la fel de mult ca dumneavoastra. Din pacate, o spun cu ricurile de rigoare, nu acelasi lucru pot afirma despre autoritatile locale din Curtea de Arges. Am studiat cu atentie planul de eficientizare propus de dumneavoastra, bine ancorat in realitate si, din punctul nostru de vedere, ne-ati convins, insa decizia finala va apartine acum Ministerului Transporturilor. Cel

Si in fata garii din Pitesti, acelasi mesaj al copiilor LASATI-NE TRENUL

Si in fata garii din Pitesti, acelasi mesaj al copiilor LASATI-NE TRENUL

mai probabil si noi, de la CFR, le vom propune o reanalizare a situatiei acestui traseu avand ca motivatie acel plan de eficientizare propus precum si actiunile dumneavoastra”, a transmis ziarului nostru Catalin Mocanu, directorul Regionalei CFR Calatori – Craiova. Dar vestile bune nu se opresc aici. Sambata dimineata, CFR ne-a informat ca apreciaza actiunea comuna a ziarului nostru impreuna cu copiii din oras, parintii si bunicii lor ” Am vizionat si noi filmarea, am urmarit si  apreciat modul in care v-ati implicat si va multumim pentru promovarea acestui traseu. CFR Călători intenţionează să asigure toate rutele pentru care cetăţenii au un interes real de transport, inclusiv cel dintre Pitesti si Curtea de Arges. Dumneavoastra ati demonstrat ca exista interes pentru aceasta ruta feroviara. În perioada imediat următoare suntem interesaţi să avem discuţii cu autorităţile şi insituţiile locale precum primării, şcoli, cât şi cu reprezentanţi din zona privată locală. Este important ca împreună să identificăm şi să luăm măsurile cele mai potrivite pentru a justifica şi din punct de vedere comercial-financiar menţinerea circulaţiei trenurilor de pasageri în zonele cu probleme”, spune conducerea CFR. Asadar, ce mai putem spune ? Noi, ca ziar, ne-am facut datoria si nu ne vom opri aici. Argesenii, in special copiii, si-au facut datoria si nu se vor opri aici. Asteptam ca si autoritatile publice sa se implice, asa cum spune si conducerea CFR. Iar daca nu ati inteles mesajul transmis de copii de pe peronul garii, vi-l reamintim: LASATI-NE TRENUL LA CURTEA DE ARGES !

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Gabriela Firea: Voi depune un proiect pentru amendarea Legii Termoficării

Avatar

Publicat

in

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea susţine că printre primele iniţiative legislative pe care le va avea în calitate de senator de Bucureşti va fi cea privitoare la modificarea intervalului de timp legal de la care se poate furniza agentul termic.

“Voi depune imediat după depunerea jurământului un proiect de lege de amendare a Legii termoficării, astfel încât toamna să se poată furniza căldură mai devreme în apartamente şi instituţiile racordate, faţă de cât prevede acum cadrul legislativ. Un prim pas în această direcţie l-am făcut ca primar general, în 2018, când, la solicitarea noastră, a fost modificată Hotărârea de Guvern 117/1994. Am solicitat atunci modificarea intervalului de timp calculat ca referinţă: media pe 3 zile între orele 20,00 şi 6,00, pentru care se aşteptau 10 grade prin lege. (…) La cererea cetăţenilor care îmi scriu şi acum că le este frig în case din cauza acestor restricţii legale, propun micşorarea şi mai mult a acestui interval, cu încă 3 ore, adică de la 22,00 la 5 dimineaţa. Astfel încât în momentul în care se resimte deja rece în apartamente şi birourile racordate la sistemul centralizat să se poată furniza agentul termic”, a scris Firea, joi, pe Facebook.

Ea spune că acest lucru se poate realiza prin lege votată în Parlament sau printr-o hotărâre a Guvernului.

“Propun, de asemenea, ca persoanele şi familiile care cer amânarea livrării agentului termic, din cauza problemelor financiare, să fie sprijinite, astfel încât să nu se îmbolnăvească stând în frig, în propria casa”, mai susţine Gabriela Firea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

USR sare la gâtul PNL, după ce liberalii i-au acuzat de blat cu PSD: ‘Potrivit înțelegerii, Florin Iordache urma să ia șefia CL, iar Augustin Zegrean, șefia secției’

Avatar

Publicat

in

De

După acuzele publice lansate de liderii liberalilor la adresa celor de la USR că ar fi făcut blat cu PSD. Deputatul USR Silviu Dehelean afirmă că a existat existat o strângere de mână pe sub masă între PNL și PSD pentru împărțirea funcțiilor la Consiliul Legislativ, iar Florin Iordache urma să preia șefia CL, iar Augustin Zegrean, șefia secției.

”A existat o înţelegere între PNL şi PSD pentru împărţirea funcţiilor deschise votului, respectiv de preşedinte al Consiliului Legislativ şi de şef de secţie, «stricată» chiar de Augustin Zegrean. Dovada este documentul de mai jos, primit ieri la Comisia Juridică. Ce s-a întâmplat?  Potrivit înţelegerii, Florin Iordache urma să ia şefia CL, iar Augustin Zegrean, şefia secţiei. PNL l-a propus pe Zegrean pentru ambele funcţii, doar că Augustin Zegrean nu a acceptat să fie doar şef de secţie, în calitatea lui de fost preşedinte al CCR, şi subordonatul lui Florin Iordache, pe deasupra. Motiv pentru care PNL s-a văzut obligat să invoce o eroare materială pentru retragerea lui Zegrean”, a scris pe Facebook, deputatul Silviu Dehelean.

Acesta postează şi un document prin care este retrasă candidatura lui Zegrean.

”Documentul ne mai spune şi o altă poveste: că, şi după căderea înţelegerii din cauza opţiunii lui Zegrean, PNL s-a ţinut de deal-ul cu PSD. Pentru validarea Preşedintelui Consiliului Legislativ procedura legală obliga la câte trei candidaturi pentru fiecare funcţie. Or, după retragerea lui Augustin Zegrean rămâneau doar 5 candidaturi, iar alegerea preşedintelui ar fi fost neconformă cu legea.

Pentru a duce procedura până la capăt, PNL a inventat, pe loc, al 6-lea candidat, Rodica Penescu, una dintre doamnele din personalul tehnic al Comisiei juridice, consilier parlamentar din 2009. Doamna Penescu a obţinut doar 4 voturi, cu toatele, nici măcar PNL nu a votat-o. În schimb, PNL l-a votat pe colegul nostru George Dircă şi aşa am ajuns să dăm azi explicaţii.  Noi nu am ştiu de această înţelegere, am luat de bune promisiunile PNL că-şi vor aduce parlamentarii la vot, să voteze Zegrean şi Dircă”, a mai scris deputatul USR.

În finalul postării acesta afirmă:

”Nu ştiu dacă domnul Florin Roman a pus la cale, premeditat, tot acest plan de crimă perfectă pentru a arunca vina pe USR pentru Iordache sau doar i-a ieşit. Nu-i subestimez nici abilităţile de tactician şi nici relele intenţii, când vine vorba de USR. Dar nu este exclus ca pur şi simplu să-i fi ieşit manevra, fără să facă nimic pentru asta, cum s-a mai întâmplat în Parlament în ultimii patru ani, de când sunt deputat”.

Fostul preşedinte al CCR Augustin Zegrean a afirmat că votul în plenul reunit de marţi privind numirea lui Florin Iordache ca preşedinte al Consiliului Legislativ nu este valabil, pentru că ar fi trebuit ales cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, iar 185 de voturi „pentru” nu înseamnă majoritate. El a adăugat că judecătorii Curţii Constituţionale ar putea admite sesizarea USR privind această numire, pentru că au mai fost situaţii în care Curtea a decis astfel.

Eu am aflat despre propunerea asta ieri la 12.00. Nu am nimic să vă spun în plus. Restul îl ştiu din presă şi din deducţii logice, pentru că am avut 41 de voturi şi am aflat că au fost 41 de liberali în sală. Deci liberalii şi-au făcut treaba într-o anumită proporţie. Problema e că votul nu e valabil pentru că în legea de organizare şi funcţionare a Consiliului Legislativ spune că preşedintele şi şefii de secţie sunt aleşi cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. 187 nu e votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Am văzut deja anunţat prin presă că domnul Dan Barna spune că va ataca votul la CCR”, a declarat Augustin Zegrean, întrebat miercuri la Digi 24 ce s-a întâmplat în plenul reunit de marţi al Parlamentului.

Chestionat dacă ar putea admite Curtea Constituţională sesizarea USR privind numirea lui Florin Iordache, fostul preşedinte al CCR a răspuns: „Am mai avut astfel de situaţii şi CCR s-a pronunţat pentru admitere.

El a explicat că discuţia a avut-o cu liderul deputaţilor PNL Florin Roman şi a a înţeles că va fi numit la şefia Consiliului Legislativ, pentru că altfel nu mai candida, conform newss.ro.

Citește și:

Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

E oficial! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru o anumită categorie

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend