Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

FOTO “Supraîncărcat de ură” Ce a scris pe rețele sociale atacatorul care a ucis cel puțin 8 oameni la Universitatea din Perm

Publicat

in

Trăgătorul ce a ucis cel puțin opt persoane luni în atacul de la universitatea din orașul rusesc Perm se numește Timur Bekmansurov, potrivit surselor canalului de Telegram Baza, cunoscut pentru relația apropiată cu poliția rusă, scrie The Moscow Times.

Site-ul de știri 59.ru a publicat o postare de pe rețelele sociale ale suspectului, în care acesta își descrie în detaliu planurile și motivațiile atacului.

”Ceea ce s-a întâmplat nu a fost un atac terorist (cel puțin din punct de vedere al legii). Nu am fost membru ale unei organizații extremiste, am fost non-religios și apolitic. Nimeni n-a știut ce urma să fac, am desfășurat aceste acțiuni singuri”, potrivit postării.

Acesta a adăugat că ”era supraîncărcat de ură” și că plănuia atacul și strângea bani pentru arme de foc de multă vreme.

Suspectul este student la Universitatea din Perm și a fost arestat la scurt timp după atacul armat, acesta fiind rănit.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Copii români obligaţi de părinţi să fure în Spania

Publicat

in

De

Zeci de copii au fost obligaţi de părinţi să fure în Spania în beneficiul unei grupări criminale din România. Ţintele lor erau persoane în vârstă de la care luau bani şi obiecte de valoare. După ce au dat numeroase lovituri în mai multe oraşe, membrii grupării au fost prinşi de poliţia spaniolă, în cooperare cu cea română, se arată intr-un material TVR.

Valencia e doar unul din oraşele spaniole în care acţiona gruparea infracţională. Copiii nu mergeau la şcoală, în schimb erau învăţaţi să fure. Urmăreau persoane în vârstă şi le jefuiau în momentul în care retrăgeau banii din bancomate.

37 de minori erau transportaţi în zonele vizate de membrii grupării care se stabiliseră în două oraşe spaniole, Getafe şi Fuenlabrada. De acolo copiii au fost duşi în 6 oraşe, printre care şi Sevilla, Barcelona şi Toledo pentru a fura. Minorii erau chiar copiii membrilor a cinci clanuri de romi. Fără să-şi dea seama, unii dintre tineri i-au ajutat pe poliţişti.

Un expert în combaterea traficului de persoane spune că reţelele româneşti acţionează după un anumit tipar – folosesc copii de până în 14 ani pentru că aceştia nu pot răspunde penal. În momentul în care la nivelul autorităţilor unui oraş se identifică un număr de copii care comit astfel de fapte, reţeaua se mută în alt oraş.

26 de persoane au fost arestate de poliţia spaniolă şi 37 de minori au fost preluaţi de autorităţile de asistenţă socială. Liderii grupării provin din oraşul Slobozia.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Fost jucător al naționalei Argentinei, Fernando Gago, a fost numit antrenor principal al formaţiei Racing Club

Publicat

in

De

Fostul mijlocaş al echipei Real Madrid şi al naţionalei Argentinei, Fernando Gago, a fost numit antrenor principal al formaţiei Racing Club, cu un contract de 14 luni, a anunţat joi clubul argentinian din Primera Division, conform agerpres.

Gago (35 ani) îl înlocuieşte pe Claudio Ubeda, care fusese numit interimar după plecarea lui Juan Antonio Pizzi în august.
”Voi încerca să fac ca echipa să joace un fotbal atractiv, vom lupta timp de 90 de minute, ne dorim cât mai multe succese”, a spus Gago. ”Jucătorii îmi cunosc stilul, vreau să dominăm, să avem intensitate în meci, să fim agresivi, să arătăm la fiecare partidă că vrem victoria”, a adăugat el.

Singura experienţă anterioară ca tehnician a lui Gago a fost o perioadă de trei luni la Aldosivi, care s-a încheiat în septembrie, după o serie de şapte înfrângeri.

Ca jucător, Gago a avut 61 de selecţii la prima reprezentativă a Argentinei, fiind un component de bază al echipei care a ajuns în finala CM 2014 din Brazilia.

El s-a retras în noiembrie anul trecut, după o serie de accidentări.

Racing este în prezent pe locul 14 (din 26) în Primera Division. Primul meci al lui Gago la conducerea noii sale formaţii va fi la o partidă în deplasare împotriva lui Rosario Central, sâmbătă.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend