Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

FOTO S-a deschis primul centru de vaccinare drive thru din Sectorul 4

Publicat

in

Începând de astăzi, 6.000 de persoane se pot imuniza împotriva COVID-19, în fiecare lună, direct din mașină, în parcarea de la Metro Berceni.

Primul centru de vaccinare împotriva COVID-19, de tip Drive Thru, din Sectorul 4 funcționează, începând de astăzi, în parcarea de la Metro Berceni, pentru ca toți cei care nu au reușit să se imunizeze până acum, să se poată vaccina, în cel mai scurt timp posibil.

În total, peste 6.000 de oameni vor putea fi vaccinați, în fiecare lună, în acest centru, deschis zilnic, în intervalul orar 08:00 – 20:00 și în care se va administra serul produs de Pfizer-BionTech, fără programare prealabilă, în platformă.

Mai exact, cei care vor să se imunizeze, o vor putea face direct din mașină, după ce se prezintă la zona de triaj, din parcare, unde vor fi identificați de către registratori în baza de date și vor primi o serie de formulare, pe care le vor completa în mașină. Ulterior, oamenii se vor deplasa, cu autoturismul, spre punctul de vaccinare, unde li se va administra serul, pentru ca apoi, persoanele imunizate să rămână sub supraveghere, într-o zonă de post-vaccinare, pentru 15 minute, timp în care li se va elibera și adeverința de vaccinare. Medic de profesie, Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a declarat, la deschiderea centrului că prin participarea sa la eveniment, încearcă să dea un impuls campaniei de vaccinare, pe care o consideră determinantă pentru a stopa pandemia de coronavirus.

„Am deschis astăzi al patrulea centru de vaccinare, întrucât sunt convins că doar dacă ne vaccinăm, viața noastră își poate relua cursul normal. Doar așa ne putem proteja pe noi și pe cei dragi nouă. Lupta pe care o avem cu pandemia poate fi câștigată doar dacă vom rămâne împreună. De aceea, și familia mea, soția și fratele meu, sunt implicați în procesul de vaccinare, pentru că trebuie să îndemnăm oamenii să aibă încredere în știință și că tot ceea ce se întâmplă este pentru binele comunității”, a declarat Daniel Băluță.

Totodată, prof. dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, a făcut echipă cu primarul Daniel Băluță și împreună au vaccinat câteva dintre persoanele aflate la fața locului și care au dorit să se imunizeze. „Felicitări domnului primar, nu doar pentru această inițiativă pe care o face împreună cu celelalte autorități publice, ci pentru proiectele în sănătate pe care le gestionează. Este un semn că atunci când medicii lucrează în administrație, lucrurile se mișcă și în sănătate. Știm că aproape jumătate din populația Bucureștiului a fost vaccinată și cred că ceea ce se întâmplă astăzi aici, în această parcare a unui centru comercial, este un bun exemplu din mai multe puncte de vedere, dincolo de avantajele pe care îl are un astfel de centru, încât persoanele care vin cu autoturismele să se poată vaccina cu ușurință. Astăzi, se face un pas important, acela de informare a populației, nu al discriminării. Pentru că noi trebuie să convingem oamenii de utilitatea vaccinării. Mesajul este acela de a ne vaccina într-un număr cât mai mare, într-un timp cât mai scurt. Trebuie să mergem spre zona rurală, iar centrele de la marginea Bucureștiului sunt foarte utile în acest demers”, a susținut profesorul Rafila.

Punctul de vedere al acestuia a fost susținut, de altfel, și de Alin Stoica, prefectul Capitalei:“Chiar dacă Bucureștiul este fruntaș la campania de vaccinare, deschiderea acestor centre la intrarea în Capitală este foarte utilă, pentru că ele sunt foarte accesibile și utile, pentru că vor deservi și localitățile adiacente, unde sperăm să ridicăm procentul de vaccinare. Mâine va fi atins pragul de 1 milion de bucureșteni care sunt vaccinați cu cel puțin o doză, raportul este unul de 60% la 40%. Va trebui să accelerăm puțin rata de atragere a celor nehotărâți, pentru a avea un număr cât mai mare de persoane vaccinate, cu cel puțin o doză.”

În total, în Sectorul 4 funcționează 8 centre de vaccinare, amplasate în 4 locații (Grand Arena, Palatul Copiilor, City Office, parcarea Metro Berceni) în care se administrează 3 din cele 4 vaccinuri autorizate în UE – Pfizer, AstraZeneca si Johnson&Johnson. Începând cu 15 februarie a.c., data la care a început campania de vaccinare în aceste centre, administrate de primărie, un număr de 140.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Roland Garros: Novak Djokovic vs Rafael Nadal, posibil duel în sferturile de finală

Publicat

in

De

​Joi a avut loc tragerea la sorți a meciurilor de la Roland Garros, iar Novak Djokovic și Rafael Nadal se află pe aceeași parte de tablou. Astfel, dacă cei doi se vor întâlni în sferturile de finală dacă își vor respecta statutul de mari favoriți.

Novak Djokovic vs Rafael NadalFoto: rolandgarros.com / twitter

Roland Garros, cu cine vor juca primii favoriți

Novak Djokovic (1) vs Yoshihito Nishioka (94 ATP)

Daniil Medvedev (2) vs Facundo Bagnis (98 ATP)

Alexander Zverev (3) vs Jucător venit din calificări

Stefanos Tsitsipas (4) vs Lorenzo Musetti (57 ATP)

Rafael Nadal (5) vs Jordan Thompson (82 ATP)

Carlos Alcaraz (6) vs Jucător venit din calificări

Casper Ruud (7) vs Jo-Wilfried Tsonga (267 ATP)

Andrey Rublev (8) vs Soonwoo Kwon (71 ATP).

Posibile sferturi, dacă favorții își vor respecta statutul

Novak Djokovic (1) vs Rafael Nadal (5)

Alexander Zverev (3) vs Carlos Alcaraz (6)

Casper Ruud (7) vs Stefanos Tsitsipas (4)

Andrey Rublev (8) vs Daniil Medvedev (2).

Roland Garros, tabloul masculin

Premii Roland Garros 2022

Câștigător: 2,2 milioane de dolari + 2.000 de puncte

Finalist: 1,1 milioane de dolari + 1,200 de puncte

Semifinale: 600.000 de dolari + 720 de puncte

Sferturi de finală: 380.000 de dolari + 360 de puncte

Optimi de finală: 220.000 de dolari + 180 de puncte

Turul 3: 125.800 de dolari + 90 de puncte

Turul 2: 86.000 de dolari + 45 de puncte

Turul 1: 62.000 de dolari + 10 puncte.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai – 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Un comandant ucrainean se află încă în uzina Azovstal și spune că „lupta continuă”

Publicat

in

De

În timp ce sute de soldați ucraineni au părăsit uzina Azovstal săptămâna aceasta după ce s-au predat rușilor, în oțelărie mai sunt cel mai probabil alte câteva sute, printre care și câțiva comandanți, inclusiv Bohdan Krotevici, care spune că „lupta continuă”, relatează CNN.

Comandantul Bohdan Krotevici se afla inca in Azovstal si refuza sa se predeaFoto: Captura Twitter

Maiorul Bohdan Krotevici a postat, în ultimele zile, frecvent pe conturile sale de socializare, vorbind despre tactici militare și lupta pentru Ucraina, dar nu despre ce s-ar putea întâmpla cu el.

Într-o postare de miercuri, el a sugerat că nu se va preda, spunând că „lupta continuă”.

Într-o postare pe Instagram, Krotevici le-a spus colegilor săi de luptă: „Războiul nu s-a terminat, războiul la scară largă tocmai a început. Va trebui să deveniți comandanți și să preluați controlul, sau să fugiți și atunci veți suferi pierderi și mai mari”.

Krotevici a spus că „Rusia, ca și Statele Unite, era obișnuită să lupte împotriva unor țări mult mai slabe și fiecare problemă a fost rezolvată prin bombardamente masive de artilerie sau raiduri aeriene. Suntem mai slabi în potențialul militar, dar încrederea în sine a inamicului este asul nostru din mânecă.”

Unii politicieni ruși au propus ca comandanții Azov să fie judecați ca criminali de război dacă sunt reținuți. Presa de stat rusă se referă frecvent la ei drept „neonaziști” și naționaliști militanti.

În timp ce Rusia a susținut că peste 1.700 de soldați ucraineni s-au predat începând de luni de la uzina Azovstal, inclusiv potrivit lui Denis Pușilin, liderul regiunii separatiste pro-ruse Donețk, comandanții trupelor ucrainene de la Azovstal care se ascundeau în buncărele și labirintul de sub oțelărie nu s-au predat încă.

Între timp, un oficial militar ucrainean a spus că evacuarea uzinei continuă și că Rusia își va respecta cuvântul de a trata soldații conform legislației internaționale.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii a declarat că a înregistrat sute de prizonieri de război ucraineni care au părăsit fabrica.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend