Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

FOTO Polițiștii argeșeni printre elevi – Activități preventive în școli și licee

Publicat

in

oliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au desfăşurat o activitate informativă pe linia prevenirii infracţiunilor de înşelăciune prin metodele „Pomana”, „Accidentul”, „Ghicitul” şi „Instalatorul” în cartierul Popa Șapcă. Cu această ocazie au fost instruite un nr. de 40 persoane şi au fost afişate un nr. de 11 afişe de prevenire la 3 Asociaţii de Proprietari.

De asemenea, au desfăşurat activităţi preventive cu un număr de 80 de elevi și 4 cadre didactice, la Şcoala Gimnazială „Marin Preda” şi Şcoala Gimnazială „Alexandru Davila”.

Cu această ocazie, elevii au fost instruiţi cu privire la circulația pe drumurile publice, evitarea implicării în conflicte și prevenirea fenomenului de bullying, la modul de deplasare de la domiciliul spre unitatea de învăţământ şi înapoi, folosind mijloace de transport în comun sau ale familiei şi nu cu autovehicule de ocazie conduse de persoane necunoscute.

Totodată, în ziua de 7 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au desfăşurat activităţi preventive în patru licee tehnologice din mediul rural, repectiv Mozăceni, Stâlpeni, Rucăr și Vedea, împreună cu polițiștii secțiilor de poliție rurală competente teritorial.

La activităţi au luat parte 162 de elevi și cadre didactice. Au fost purtate discuții privind prevenirea traficului de persoane, droguri, siguranța în mediul on-line, al faptelor contra patrimoniului, cu scopul conștientizării factorilor de risc la care sunt expusi, stimulării gândirii critice, creșterii nivelului de cunoștințe al elevilor și familiarizării cu elementele de drept.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Dunărea poluată cu o mulțime de deșeuri. Să fim mai responsabili!

Publicat

in

Apele dunării au crescut foarte mult odată cu ultimele ploi, dar odată cu ele o mulțime de deșeuri au ieșit la suprafață. În apropierea pontoanelor s-au format insule de crengi și diferite deșeuri din plastic.

Mulțimea de deșeuri adusă de afluenți la mal sufocă fluviul, iar ceea ce se vede este un adevărat dezastru cauzat de om.

Datorită mulțimii de PET-uri adunate pe malul dunării în jur se emană un miros complet neplăcut, iar pentru a stopa această problemă, autoritățile lucrează pentru curățarea zonei.

Inspectorii Gărzii de Mediu vor verifica zilele următoare dacă malul Dunării a fost curățat.

Nu e ceva nou ceea ce se întâmplă în zona Galați, de exemplu anul trecut, TVR susținea că „tonele de gunoaie sunt aduse de afluenții Dunării, din zonele cu inundații.” Și atunci Comisarii Gărzii de Mediu au intervenit și le-au impus celor responsabili un termen în care să adune grămezile de gunoaie strânse pe Dunăre. Șocant este că zeci de cadavre de animale au fost adunate atunci.

Foto: Hotnews

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ! COD PORTOCALIU DE VIJELII ȘI PLOI ÎN ARGEȘ

Publicat

in

De

ANMH a emis, in urma cu putin timp, o avertzare meteo de vreme severă COD PORTOCALIU in care este inclus și județul Argeș

Interval de valabilitate: 05 iulie, ora 12:00 – 05 iulie, ora 23:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții;

Astfel, potrivit meteorologilor, în Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, sudul Banatului, precum și în jumătatea de sud a Transilvaniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului, vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend