Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

FOTO | Personalităţi marcante, invitaţi de seamă la FESTIVALUL INTERNAȚIONAL „NOPȚILE DE POEZIE”: Grigore Leşe şi Dinu Săraru

Publicat

in

Cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Nopţile de Poezie”, se află în plină desfăşurre la Curtea de Argeş şi, după primele zile se preconizează a fi un nou succes. Cu startul în data de 10 iulie şi punct final pe 16 iulie, Festivalul „Nopţile de Poezie” a reunit la Curtea de Argeş peste 60 de academicieni, poeţi, plasticieni şi editori din 31 de ţări, inclusiv România, asta graşie inimoasei şi ambiţioasa echipe formată din poeta Carolina Ilica (vicepreşedinte al Fundaţiei şi Organizaţiei Culturale „Academia Internaţională Orient-Occident”, director artistic , preşedinte al Juriului) şi poetul acad. Dumitru M. Ion (preşedinte al Fundaţiei şi al Organizaţiei) Festivalul este susţinut de Consiliul Judeţean Argeş (cofinanţator), Copyro, Primăria şi Consiliul Municipiului Curtea de Argeş, Centrul de Cultură şi Arte ‘George Topârceanu’ Curtea de Argeş, Muzeul Municipal Curtea de Argeş (parteneri), ziarul Argeşul, ziarul Profit, SUPER TV, Antena 1 Piteşti, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (parteneri media).

Evenimente de înaltă ţinută cultural-artistică. Maestrul Dinu Săraru a fost prezent la deschidere

Primele patru zile de festival au fost dominate de 3 evenimente de înaltă ţinută cultural-artistică. Astfel în ziua de joi 11 iulie a fost vernisată Expoziția de Artă a doamnei Ruxandra Eugenia Socaciu şi a fost deschisă Expoziția de Carte a Editurii Academiei Internaționale Orient-Occident. Seara zilei de vineri, 12 iulie 2019 a fost una specială. În Sala Basarabilor de la Muzeul Municipal Curtea de Argeş, a avut loc vernisajul Expoziţia de Artă (Cărţile Neconvenţionale) a poetei Carolinei Ilica, intitulată CĂRŢILE DE LA VIDRA * PLÂNGÂND DE-ATÂTA FRUMUSEŢE (Cartea de Lână; Cartea de Lemn, Cartea de Lacrimi şi Cartea Învierii) (versuri pe alte suporturi decât hârtia: lână, lemn, borangic, ouă etc.). Saeara s-a incheiat cu un spectacol de Muzică Tradițională Românească – la nai suţinut de maestrul Ionuț Cârstea şi taraful său. La acest eveniment a participat si maestrul Dinu Săraru, cel mai mare scriitor român în viaţă. Ziua de sâmbătă , 13 iulie, a debutat cu Expoziția de Gravuri la Sonetele lui Mihai Eminescu şi, seara, s-a încheiat cu un concert de excepţie susţinut de Grigore Leșe la Centrul de Cultură şi Arte „George Topârceanu”.

O creştinare alături de marea familie a poeţilor de pe întreg mapamondul

Ziua de 14 iulie a fost una cu totul şi cu totul speciala, asta pentru că evenimentul principal a fost creştinarea nepotului poetului acad. Dumitru M. Ion preşedinte al Fundaţiei şi Organizaţiei Culturale „Academia Internaţională Orient-Occident, organizatoarul Festivalului de Poezie. Vorbim de băieţelul Lanei Dumitru, fiica lui lui Dumitru M. Ion. Frumooasa şi talentata Lana Dumitru, unul dintre cei mai titraţi fashion designeri din Europa, a ales să îşi creştineze fiul la Mănăstirea Curtea de Argeş, alături de marea familie a poeţilor din toată lumea. După ceremonia religioasă de la Mănăstire, ziua a continuat cu o masă festiva la restaurantul hotelului Posada iar seara a fost dominată de un superb spectacol de Dansuri Tradiționale .

Urmează noaptea decernarii premiilor !

Cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Nopţile de Poezie”, va continua zilele acestea urmand ca luni, 15 iulie, să fie lansate Antologia plurilingvă a festivalului (spaniolă, franceză, engleză și română), POESYS 23 (vol. 1+vol. 2) precum și alte cărți ale participanților. În dimineața zilei de 15 iulie, la Biserica Domnească din Curtea de Argeș, va avea loc ceremonia de primire a noilor membri ai Academiei Internaționale Orient-Occident. În noaptea de 15-16 iulie 2019, în Sala Basarabilor a Muzeului Municipiului Curtea de Argeş va avea loc decernarea premiilor şi recitalul poeţilor nominalizaţi şi laureaţi.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Omul ‘crescut’ de FBI rupe tăcerea! Detalii neștiute despre cazul Caracal

Publicat

in

De

Omul „crescut” de Biroul Federal de Investigații (FBI), comisarul-șef Dorin Dumitran, profiler al IGPR, a rupt tăcerea în legătură cu cazul Caracal.

Specialistul școlit la FBI a dezvăluit că a avut nevoie de peste 60 de ore de audieri, pentru a-l face pe Gheorghe Dincă să vorbească.

Declaraţiile specialistului din IGPR au fost oferite în cadrul unui seminar intitulat Psihologia judiciară în procesul penal, organizat de Universul Juridic.

Psihologul criminalist Dorin Dumitran a vorbit, pe parcursul prezentării sale, şi despre cazul Caracal, pe care l-a numit o piatră de încercare, scrie Monitorul Justiției.

„Piatră de încercare a fost acest ultim dosar, cazul Caracal, sper să nu mai am unul similar. Mulţi se întreabă de ce a durat atât de mult lupta cu acest individ (Gheorghe Dincă, n. r.). Pentru că nea George (Gheorghe Dincă, n. r.) a fost ca două plăci metalice ruginite, aflate pe fundul Mării Negre, şi prinse cu prezoane extrem de puternice. Ăsta este el”, a spus comisarul şef.

Expert în dosare de mare violenţă, Dumitran a spus că a dus un adevărat duel cu bărbatul de 66 de ani, pe care l-a interogat mai bine de 60 de ore pentru a-l face să cedeze.

„În afară de cele peste 60 de ore de filmări şi audieri şi lupte cu el, în noiembrie a cedat, pentru că i-am zis aşa: ori mor eu, ori mori matale. Domn profesor, că nu se poate. Bre, ori mori matale, ori mor eu. Dar eu nu mor! Bine, domn profesor, asta este. A durat foarte mult, ăsta e materialul uman”, a spus psihologul şcolit la FBI.

Vezi și

EXCLUSIV Lupta pentru bani. Cum se deconspiră lucrătorii din Servicii! Mișcările făcute de angajații SRI și ‘Doi și-un sfert’

EXCLUSIV Nedreptate comisă de Guvernul Orban?! Omul dat afară de premier scoate la suprafață informații în premieră: ‘Nu au fost întârzieri’

Mega-lovitură! Se dau amenzi uriașe pentru această faptă

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Partidul Conservator castiga in Marea Britanie-`Mana libera pentru pentru Boris Johnson` – Ce se va intampla cu romanii din UK?

Publicat

in

De

In urma rezulataelor din Marea Britanie, Simon Hix de la London School of Economics,  a declarat ca Johnson va avea o ” mana mai libera pentru un Brexit mai usor”. relateaza AFP

El va avea doar 11 luni pentru a negocia un nou parteneriat cu UE,  inainte de a se  incheia perioada de tranzitie ,  relateaza AFP.

Partidul conservator al premierului Boris Johnson a obţinut 368 de locuri din cele 650, faţă de 191, câte au obţinut laburiştii, potrivit sondajului.

În timp ce partidul său conservator este creditat cu o mare victorie de un sondaj la ieşirea de la urne, Boris Johnson a fost reales ca deputat al circumscripţiei Uxbridge şi South Ruislip, în marea suburbie a Londrei, cu un scor în creştere comparativ cu cel obţinut la alegerile anterioare din 2017.

Vezi și

EXCLUSIV Lupta pentru bani. Cum se deconspiră lucrătorii din Servicii! Mișcările făcute de angajații SRI și ‘Doi și-un sfert’

EXCLUSIV Nedreptate comisă de Guvernul Orban?! Omul dat afară de premier scoate la suprafață informații în premieră: ‘Nu au fost întârzieri’

Mega-lovitură! Se dau amenzi uriașe pentru această faptă

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend