Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

FOTO: Marşul CENTENARULUI a ajuns in Curtea de Argeş in aplauzele localnicilor AZI PUTETI VIZITA EXPOZIŢIA DIN AUTOCARELE TRICOLORE

Publicat

in

Flacăra Unirii a ajuns aseara, 22 iulie 2018, şi la Curtea de Arges. După ce au parcurs pe jos peste 450 de km din cei 1300 pe traseul Alba Iulia-Chișinău, participanții la Marșul Centenar au ajuns in urbea basarabilor in jurul orei 19,20, in parcarea Bisericii Domnesti, acolo unde primii care i+au intampinat au fost liberalii din Curtea de Argeş.  Api, alaături de acestia, grupul a pornit in mars pe bulevard pana la manastirea Curtea de Argeş si, pe traseu, au fost dese momentele cand grupul care flutura drapele ale Romaniei Mari si pancarte cu mesaje unioniste, a fost apaudat de argesenii si tuirstii aflati la terase.

Ulterior, grupul de unionisti a fost intampinat de primarul si viceprimarul Curtii de Arges care le-a oferit cazare dar si de reprezentantii Arhiepăiscopiei Argesului care le-a oferit masa.

Astăzi, autocarele tricolore cu expoziția „Marea Unire de la 1918” vor putea fi vizitate începând cu ora 10:30, în parcaree de la Biserica Domneasca. Unioniști din București, Chișinău, Grătiești, Pitești, Botoșani și alte localități din România și Republica Moldova au purtat Flacăra Unirii în cea de-a patra etapă a Marșului Centenar, pe traseul Sibiu-Mănăstirea Cozia-Râmnicu Vâlcea – Curtea de Arges, orasul nostru incheind aceasta etapa.

Participanții la Marea Adunare de la Alba Iulia au dat startul Marșului Centenar în data de 2 iulie 2018. După ce reprezentanți ai autorităților locale și ai societății civile din România și Republica Moldova au aprins Flacăra Unirii în fața Catedralei Reîntregirii Neamului, sute de manifestanți au pornit în marș, pe jos, spre Chișinău.

Flacăra Unirii va fi purtată sub forma unei ștafete pe o distanță de 1300 de km, în 11 etape a câte cinci zile. Alba Iulia-Teiuș-Unirea-Turda-Cluj-Napoca-Căianu Mic este traseul primei etape din Marșul Centenar, în intervalul 1-5 iulie. Participanții la marș vor fi întâmpinați de primari și localnici.

„Veniți cu noi în marș, veniți când trecem Prutul și mai ales, pe 1 septembrie la Chișinău. Noi suntem oameni ai faptelor. Ne-am propus să strângem un milion de semnături pentru a face Unirea și le vom strânge. E nevoie de fiecare dintre voi pentru asta. La sfârșitul anului avem alegeri parlamentare peste Prut. Trebuie să facem dreptate în Republica Moldova. Dar să nu se înșele nimeni, singura formă de a face dreptate este Unirea cu România. Nu trebuie să așteptăm aceste alegeri și să continuăm să ne închinăm la granița de la Prut. E timpul să o dăm jos și începem cu acest marș, kilometru cu kilometru”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

Manifestația care se derulează pe parcursul a două luni se va încheia pe 1 septembrie, la Chișinău, printr-o manifestație stradală de mare anvergură.

Cei care doresc să participe la Marșul Centenarului își pot alege una dintre etapele de aici: http://www.unire2018.ro/detalii_marsul_centenarului și îl pot contacta pentru înscrieri pe Nicolae Capcelea, nr. tel. +40752421442, adresă e-mail – nicucapcelea@gmail.com.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

RUȘINE! La Curtea de Argeș, în ajun de 1 Decembrie, steagurile României, precum niște cârpe

Publicat

in

De

Imagine dezolantă pentru un angajat al Ministerului Culturii ajuns astazi cu famila sa din București la Curtea de Arges! Acestia au sunat la redactie să reclame faptul ca la Muzeul Municipal și Biserica Domneasca, adică tocmai unde mâine se vor organiza evenimente dedicate Zilei Naționale a României, drapelele României arată jalnic! „Oare primăria dumneavoastra si oamenii de cultură de la Muzeu nu au aflat ca mâine este ziua Națională a României? De ce se țin arborate acele drapele în acel hal, precum niste carpe?”, a fost întrebarea domnului de la minister. Cum nu am știut ce să răspundem , am dat o fugă la Muzeul Municipal și, într-adevăr, imagini dezolante cu cele doua drapele. Mai mult, nimeni nu lucra la muzeu iar turistii sunt preluati de un nene care se recomanda a fi „de pază” și care stă permanent cu mana in buzunar. Ba, mai mult, cand l-am intrebat de director si de steaguri, a început sa vocifereze, nefiind capabil sa dea un raspuns. Nici macar nu s-a recomandat dar s-a laudat ca lucreaza pentru firma domnului Geo, acea firma pe paza la care lucreaza si agenti cu dosare penale după ce au bruscat minori. La muzeu, un cetățean ne-a indemnat sa mergem si la Sala de Sport si Bazinul de ca să vedem în ce hal arată si drapelul României arborat acolo. Rusinos si acolo!

Domnule primar, chiar nu aveti ceva mărunțiș să cumpărați doua drapele noi pentru ziua de mîine? Domnule director de la Muzeu, doua steaguri costa cat 200 grame de tarie? E chiar așa greu sa renuntati la un păhăruț pentru a pune un steag al acestei țări?

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ! Piața Ivancea ar putea fi închisă din cauza nepăsării șefului Păunescu și a Primăriei Curtea de Argeș

Publicat

in

De

După ce la televiziune PROFI 24 TV s-a prezentat haosul și mizeria cruntă din Piața Ivanea, Direcția Sanitar Veterinară Argeș s-a autosesizat și a intervenit rapid pentru a remedia problemele. „Am văzut imaginile prezentate la TV și am luat imediat legatura cu Ionel Păunescu, șeful Piețelor din Curtea de Argeș dar și cu reprezentanți ai Primăriei. Clar, în acea piață trebuiesc făcute urgent modernizări și reparații și este de datoria dumnealor ca în bugetul pe anul viitor să aloca bani pentru Piața Ivancea. Sunt convins că vor face asta iar dacă nu o vor face, mai ales că ei continuă să închirieze spațiile de acolo in halul in care acestea se prezintă acum, se poate ajunge la inchiderea pieței”, ne-a declarat Sorin Sorescu directorul DSV Argeș.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend