Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

FOTO Liviu Dragnea cu iubita în vizită, în Elveția

Publicat

in

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost într-o vizită oficială în Elveția. Dragnea nu a plecat singur, alături de el mergând și iubita sa, Irina Tănase. De altfel, Irina Tănase a publicat pe Instagram fotografii cu ea și Liviu Dragnea, în timpul vizitei la  fabrica de ceasuri Ulysee Nardin din Elveția. Potrivit memorandumului de la Camera Deputaților, prin care a fost aprobată vizita, din delegația oficială fac parte Liviu Dragnea, Gabriel Vlase, Anca Spiridon, Paul Mihai Ionescu și Paula Turcu. Irina Tănase a mers, cel mai probabil, pe cheltuiala proprie.

De altfel, Liviu Dragnea are decontate toate cheltuielile în Elveția, cu un spor de 50%, pentru că este președintele Camerei Deputaților.

sursa foto: instagram

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Critici vehemente din Ucraina după anunțarea Nobelului pentru Pace: „O interpretare interesantă a cuvântului pace” / „Faliment moral absolut”

Publicat

in

De

Unii lideri de opinie din Ucraina sunt nemulțumiți de faptul că o organizație pentru libertăți civile din Ucraina împarte premiul Nobel pentru Pace cu un belarus și un ONG din Rusia.

Premiul NobelFoto: Bertil Jonsson / Dreamstime

Premiul Nobel pentru Pace 2022 a fost câștigat vineri de Ales Bialiatski din Belarus, apărător al drepturilor omului și două organizații ale societății civile, Memorial (din Rusia) și Centrul pentru libertăți civile (din Ucraina)

„Comitetul Nobel are o interpretare interesantă a cuvântului `pace` dacă reprezentanții a două țări care au atacat o a treia primesc Premiul Nobel împreună. Nici organizațiile rusești și nici cele belaruse nu au fost capabile să organizeze o rezistență împotriva războiului. Nobelul din acest an este `minunat”, a scris pe Twitter consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podolyak.

La rândul ei, Olga Rudenlo, editor-șef al publicației Kyiv Independent a spus că se bucură că există o organizație ucraineană printre laureații Premiului Nobel pentru Pace, dar nu este un moment prea bun pentru a împărți premiul între Belarus, Rusia și Ucraina.

„Orice punere sub semnul egalității între ucraineni și ruși neagă ambelor națiuni particularității tragediei lor, diminuează importanța experienței lor și promovează falsa narațiune care stă la baza acestui război – aceea că cele două națiuni sunt într-un fel identice sau una singură”, a adăugat ea.

Melaniya Podolyak (nicio legătură cu consilierul lui Zelenski), o ucraineancă ce are zeci de mii de urmăritori pe Twitter, spune că este vorba de „un faliment moral absolut”.

„Acordarea unui premiu Nobel ucrainenilor, rușilor și bielorușilor, în timp ce ucrainenii suferă zilnic de atacuri cu rachete de pe teritoriile Rusiei și Belarusului, este o parodie și o insultă la adresa conceptului de pace”, a scris ea pe rețeaua de socializare.

„Vreau să acord premiul meu personal 2022 pentru pace către Lockheed Martin. HIMARS este un instrument uimitor de realizare a păcii. Felicitări!”, a adăugat Melaniya Podolyak.

————-

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ministerul Dezvoltării pune la bătaie aproape 860 de milioane de euro pentru investiții în infrastructura verde a localităților

Publicat

in

De

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a transmis vineri că pe data de 14 octombrie 2022, va lansa cel de-al doilea apel de proiecte pentru dezvoltarea durabilă a localităților din România, prin investiții în infrastructura locală, finanțate din Fondul Local al Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Investițiile finanțate vor susține atât reziliența și tranziția verde a zonelor urbane și rurale, cât și reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intra-regional și intra-județean.

Alocarea financiară estimată pentru această a doua rundă este de 859.690.000 de euro pentru locuințe eficiente energetic pentru tineri și specialiști din sănătate și învățământ, pentru proiecte care vizează mobilitatea urbană verde, prin înnoirea parcului de vehicule nepoluante destinate transportului public, cu emisii zero de gaze de eșapament, pentru achiziționarea de puncte de reîncărcare pentru vehiculele electrice și pentru piste de biciclete în localități.

Astfel, pentru achiziția de vehicule nepoluante, bugetul disponibil este de 238.140.000 de euro. Pentru investiții în sisteme inteligente de management local, alocarea financiară este de 74.720.000 de euro, pentru puncte de reîncărcare vehicule electrice, fondurile disponibile sunt în valoare de 27.900.000 de euro, iar 31.450.000 de euro sunt alocate pistelor pentru biciclete la nivel local. De asemenea, pentru construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri și locuințe de serviciu pentru specialiștii din sănătate și învățământ, autoritățile publice locale au la dispoziție un buget total de 117.480.000 de euro, în timp ce pentru reabilitare moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți furnizarea de servicii publice de către unitățile administrativ-teritoriale, bugetul disponibil este de 370.000.000 de euro.

Ministrul a precizat că, în cadrul rundei a doua, nu există sume prealocate pe categorie de unitate administrativ-teritorială/subdiviziune a UAT-urilor, apelul fiind destinat tuturor unităților administrativ-teritoriale și subdiviziunilor municipiului București de pe întreg teritoriul României, după principiul primul venit – primul servit, cu respectarea cerințelor de eligibilitate stabilite prin Ghidul solicitantului.

Cererile vor putea fi depuse online, în format digital, în mod transparent, pe site-ul www.mdlpa.ro/investitii/PNRR, cu un utilizator și parolă securizată aferentă fiecărei UAT, respectiv autoritate centrală. Aici se vor vedea doar investițiile la care fiecare UAT este eligibil.

În cadrul primului apel de proiecte, au fost depuse 4.012 cereri, în valoare totală de aproape 2 miliarde de euro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend