Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

FOTO | Klaus Iohannis, la dineul Regelui Spaniei, alături de Carmen Iohannis

Publicat

in

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, marţi, la dineul de gală oferit de Regele Felipe al VI-lea şi Regina Letizia în onoarea şefilor de stat şi de guvern care participă la Summitul NATO de la Madrid.

Şeful statului a fost însoţit la acest dineu de soţia sa, Carmen Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercuri şi joi, la reuniunea şefilor de stat şi de guvern ai Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) de la Madrid.

Miercuri, şeful statului va lua parte la o primă reuniune formală a Consiliului Nord-Atlantic la nivelul şefilor de stat şi de guvern, având ca teme de discuţie războiul ilegal de agresiune al Rusiei contra Ucrainei, consecinţele acestuia şi continuarea asistenţei acordate Ucrainei, reuniune în deschiderea căreia va interveni şi preşedintele Ucrainei prin sistem de videoconferinţă.

În cadrul reuniunii vor fi abordate Noul Concept Strategic şi noile măsuri privind descurajarea şi apărarea.

„Astfel, în continuarea deciziilor de la Summitul extraordinar din 24 martie 2022, la reuniunea de la Madrid va fi conturată o postură a NATO revizuită, inclusiv pe Flancul Estic în integralitatea sa, pentru a face faţă provocărilor de securitate fără precedent cu care se confruntă NATO şi statele Aliate”, precizează un comunicat citat de AGERPRES.

Tot miercuri, preşedintele Klaus Iohannis va participa la o a doua reuniune formală a Consiliului Nord-Atlantic la nivelul şefilor de stat şi de guvern, cu participarea şefilor de stat şi de guvern din Australia, Finlanda, Japonia, Republica Coreea, Noua Zeelandă, Suedia, Georgia şi a preşedinţilor Consiliului European şi Comisiei Europene.

Liderii din statele membre NATO vor discuta, astfel, împreună cu partenerii cu aceeaşi viziune provocările şi ameninţările globale, inclusiv asertivitatea unor actori autoritari, precum şi articularea unei poziţii comune faţă de acestea, cu accent pe obiectivul prezervării şi consolidării ordinii internaţionale bazate pe reguli.

Joi, preşedintele României va lua parte la o a treia reuniune a Consiliului Nord-Atlantic la nivelul şefilor de stat şi de guvern dedicată provocărilor şi ameninţărilor din Vecinătatea Sudică, urmând a fi abordate progresele în lupta contra terorismului, modalităţile de asigurare a securităţii alimentare şi răspunsul la alte provocări provenite din Vecinătatea Sudică a Alianţei, precum şi posibilităţile de sprijin aliat pentru capacităţile de apărare ale partenerilor din Sud.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Peste 3.700 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultima săptămână

Publicat

in

De

Un număr de 3.726 de doze de vaccin Pfizer, Moderna şi Johnson&Johnson au fost administrate în săptămâna 1 – 7 august, dintre care 653 – prima doză, 763 – doza a doua, 1.318 – a treia doză şi 992 – doza a patra, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, potrivit Agerpres.

Din numărul total de doze administrate, 45 au fost Pfizer Pediatric, pentru copii cu vârste între 5 şi 11 ani (22 – doza I şi 23 – doza a II-a).

De la începutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie 2020, au fost administrate 16.877.340 doze de vaccin pentru 8.134.408 de persoane.

Un număr de 8.120.958 de persoane au primit schema completă şi 2.621.130 au fost imunizate cu doza a treia.

În total, de la debutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 20.059 de reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 2.239 de tip local şi 17.820 de tip general.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Zelenski oferă ultimele detalii de pe front: situația în Donbas rămâne extrem de dificilă. Luptăm pentru a opri teroarea rusă/ Video

Publicat

in

De

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, susține că situația este una extrem de dificilă pe frontul din Donbas, acolo unde se duc lupte grele și există pierderi mari de ambele părți. Zelenski a făcut apel la partenerii internaționali să trimită arme cu rază lungă de acțiune pentru a putea face față ”terorii ruse”.

”Situația din Donbas rămâne foarte dificilă. Armata noastră face tot posibilul pentru a opri teroarea rusă și a provoca cele mai mari pierderi posibile ocupanților. Avdiivka, Pisky, Maryinka, Bakhmut și alte zone fierbinți din regiunea Donețk depun eforturile principale și, din păcate, multe vieți. Este greu și în regiunea Harkov, în sudul țării noastre, unde ocupanții încearcă să-și concentreze forțele.

Lucrul cheie acum, la fel ca înainte, sunt armele pentru apărarea noastră, armele partenerilor. În fiecare zi fără pauze, muncim pentru a crește aprovizionarea cu arme, pentru a trimite sisteme mai puternice și cu rază lungă pe front.

Și săptămâna viitoare așteptăm noutăți de la parteneri în legătură cu pachetele de sprijin.”, susține Volodimir Zelenski.

Situația din Donbas rămâne foarte dificilă. Armata noastră face tot posibilul pentru a opri teroarea rusă și a provoca cele mai mari pierderi posibile ocupanților. Avdiivka, Pisky, Maryinka, Bakhmut și alte zone fierbinți din regiunea Donețk depun eforturile principale și, din păcate, multe vieți. Este greu și în regiunea Harkov, în sudul țării noastre, unde ocupanții încearcă să-și concentreze forțele.

Lucrul cheie acum, la fel ca înainte, sunt armele pentru apărarea noastră, armele partenerilor. În fiecare zi fără pauze, muncim pentru a crește aprovizionarea cu arme, pentru a trimite sisteme mai puternice și cu rază lungă pe front.

Și săptămâna viitoare așteptăm noutăți de la parteneri în legătură cu pachetele de sprijin.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend