Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

(FOTO) INEDIT Povestea de viață a unui jandarm devenit preot pentru persoanele cu deficiențe de auz

Publicat

in

Un jandarm a devenit preot pentru comunitățile în care sunt persoane cu deficiențe de auz, el urmând, astfel, calea aleasă și de tatăl său, preot. Colonelul Cezar Toma nu renunță, însă, nici la cariera militară, el fiind reprezentant al Jandarmeriei Române la Comisia Europeană, relatează Mediafax.

Citește și: VIDEO – Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

După 12 ani de carieră în Jandarmerie, colonelul Cezar Toma a devenit preot.

„O slujire întru Dumnezeu, în sprijinul comunităților de surzi. A fost, de fapt, o chemare pe care Cezar spune că nu o poate explica în cuvinte. Un drum la biserica din Pitești unde tatăl său a slujit mai mulți ani, fiind și prima persoană surdă hirotonită preot în Biserica Ortodoxă Română, a pecetluit, de fapt, cărarea către un nou angajament”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Române.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Colonelul Toma a spus că „liniștea din timpul slujbei, pacea locului și a oamenilor de acolo, limbajul mimico – gestual în sine îmi ofereau un sentiment de apropiere față de tatăl meu și de Dumnezeu”.

În anul 2011, fără a renunța la Jandarmerie, colonelul Cezar Toma a hotărât să se înscrie la un program de Masterat în Misiune și Slujire în Limbaj Mimico – Gestual, pentru a-și îmbunătăți comunicarea în limba semnelor românești. La finalul studiilor, a fost hirotonit preot onorific, slujind în biserica din Pitești, destinată comunității surzilor din care face parte și mama lui, și unde își începuse misiunea de preot și tatăl său.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Colonelul jandarm nu renunță la cariera de militar, pe care o continuă cu succes. Din anul 2019, Cezar Toma este reprezentantul Jandarmeriei Române la Comisia Europeană de la Bruxelles, fiind detașat ca expert național în cadrul Direcției Generale Migrație și Afaceri Interne.

„Pentru mine, Jandarmeria reprezintă un proiect de viață, o convingere proprie, un instrument de protecție destinat oamenilor și statului”, spune el.

content-image

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

BNR confirmă ultimul tun dat de Guvern: A împrumutat 1,16 miliarde de lei la dobânzi GIGANT

Publicat

in

De

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 1,16 miliarde de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 56 de luni, la un randament mediu de 4,48% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de joi a fost de 600 de milioane de lei, iar băncile au subscris 1,575 miliarde de lei.

Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 90 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna octombrie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 5 miliarde de lei, din care 800 de milioane de lei prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discont şi 4,2 miliarde de lei prin nouă emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 630 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 5,6 miliarde de lei, este cu 1,2 miliarde de lei peste cea de 4,405 miliarde lei programată pentru septembrie 2021 şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

COVID-19 – Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, a murit vaccinat

Publicat

in

De

Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, care a murit joi, în urma unui stop cardio-respirator, din cauza infectării cu SARS-CoV-2, era vaccinat anti-COVID, a precizat, joi seară, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

“Preasfinţitul era vaccinat. Din nefericire, s-a infectat şi a ajuns la spital într-o stare mai avansată a acestei perfide boli. Dumnezeu să odihnească sufletul bun şi nobil al acestui vrednic slujitor al Bisericii lui Hristos!”, a transmis Bănescu.
Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, care urma să împlinească 53 de ani în luna decembrie a acestui an, a murit joi, la Deva, în urma unui stop cardio-respirator, înaltul prelat având plămânii afectaţi în proporţie de 85% din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2.

Decesul a survenit în timpul procedurilor de transfer la un elicopter care ar fi urmat să-l transporte la Spitalul judeţean din Târgu Mureş.

“A intrat în stop cardio-respirator. S-au efectuat procedurile de recuscitare timp de 45 de minute. Din păcate, bolnavul nu a mai putut fi salvat”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, dr. Emil Stoica Mariş.

Părintele episcop Gurie a fost internat pe 8 octombrie, la Spitalul Judeţean din Deva, fiind transferat ulterior la secţia ATI. Starea sa de sănătate s-a agravat în cursul acestei săptămâni, motiv pentru care a fost intubat în urmă cu câteva zile.

Trupul neînsufleţit va fi depus la Catedrala Episcopală din Deva.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend