Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

FOTO Identificați diferențele. Summitul G7 vs. summitul țărilor de la Marea Caspică la care participă Putin

Publicat

in

Președintele rus Vladimir Putin participă la Așgabat la un summit al națiunilor de la Marea Caspică, la care participă și liderii Azerbaidjanului, Kazahstanului, Iranului și Turkmenistanului. Însă imaginile suprinse de la acest summit contrastează enorm cu imaginea summitului G7, când liderii s-au așezat la o masă rotundă și relativ mică, comparativ cu cea de la reuniunea din Așgabat.

summitul tarilor de la Marea CaspicaFoto: Grigory Sysoev / Sputnik / Profimedia

O masă uriașă, la care liderii de la Marea Caspică au stat la distanțe de câțiva metri unii de alții.

Imaginea contrastează cu măsuța la care au stat liderii din Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Statele Unite și Uniunea Europeană la summitul G7, la care au făcut glume pe seama lui Putin.

De altfel, Putin este un obișnuit al meselor cu distanțare socială. Înainte de începerea războiului din Ucraina, el i-a așezat și pe Olaf Scholz, și pe Emmanuel Macron la o masă lungă de şase metri, în timp ce liderul de la Kremlin se afla la un capăt al mesei, iar oaspeții săi la celălalt.

Urmărește ultimele evoluții din a 126-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

CE Tenis de masă: Elizabeta Samara și Andreea Dragoman, în finală la dublu feminin – România și-a asigurat o medalie de aur

Publicat

in

De

Perechea formată din româncele Elizabeta Samara și Andreea Dragoman s-a calificat în finala probei de dublu feminin de la Campionatele Europene de tenis de masă de la Munchen. Astfel, România va avea cu siguranţă o medalie de aur la CE.

Andreea Dragoman si Elizabeta SamaraFoto: Christian Kolbert / AFP / Profimedia

Elizabeta Samara şi Andreea Dragoman au trecut de luxemburghezele Xia Lian Ni/Sarah de Nutte, scor 3-1 (6-11, 11-6, 11-9, 11-6).

În finală, perechea din România va evolua contra echipei învingătoare din meciul dintre echipele Adina Diaconu/Maria Xiao (Spania) şi Bernadette Szocs/Sofia Polcanova (Austria).

Astfel, România va avea sigur o medalie de aur, precum şi una de argint şi una de bronz, scrie News.ro.

Finala va avea loc tot joi, de la ora 20:00.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cât de mare era megalodonul, super-rechinul care putea mânca o balenă din câteva „îmbucături”

Publicat

in

De

Megalodonul a fost o specie de rechin de mari dimensiuni care a trăit până acum peste 2 milioane de ani. Se știe că megalodonii erau uriași, dar noi calcule și studii arată că erau și mai mari și mai grei decât s-a crezut.

Megalodon, o reprezentareFoto: J J Giraldo

Numele „megalodon” înseamnă dinte uriaș, iar acum cinci milioane de ani, în oceanele lumii megalodonii „făceau legea”. Noi estimări arată că megalodonii aveau peste 17 metri lungime și 67 de tone greutate.

Cei mai mari megalodoni puteau avea și 20 m lungime și puteau să-și deschidă fălcile atât de mult, încât din cinci mușcături erau capabili să înghită o orcă de 8 metri lungime.

Cercetătorii au realizat o reconstrucție computerizată 3D a unui megalodon, pornind de la mai multe lucruri palpabile, cum ar fi dinți de megalodon descoperiți de-a lungul anilor, dar și fosila coloanei vertebrale a unui astfel de prădător, fosilă descoperită acum 160 de ani și păstrată în Belgia.

Se pare că megalodonul era rapid date fiind dimensiunile, putea înota pe distanțe foarte lungi cu o medie 5 km/h, fiind de lungimea unui autobuz și de 2-3 ori mai mare decât marii rechini albi din prezent.

Se bănuiește că acești prădători puteau înota mii de kilometri fără oprire în căutarea hranei.

Studiul a fost publicat în Science Advances sub titlul: The extinct shark Otodus megalodon was a transoceanic superpredator: Inferences from 3D modeling.

Surse: New York Times, Guardian

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend