Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

FOTO Cum arăta Insula Șerpilor în momentul evacuării trupelor ruse

Publicat

in

​Comandamentul operațional Sud al forțelor armate ucrainene a distribuit o fotografie cu Insula Șerpilor joi, zi în care marina rusă a evacuat insula situată la doar 45 de kilometri de coasta României.

Incendii puternice pe Insula Serpilor in ziua evacuarii fortelor ruseFoto: Fortele Armate ale Ucrainei

Potrivit Ukraîinska Pravda, forțele armate ucrainene susțin că armata rusă a evacuat în grabă rămășițele garnizoanei de pe Insula Șerpilor, după noi lovituri asupra acesteia.

„În timpul nopții, ca urmare a următoarei etape reușite a operațiunii militare cu lansarea unor lovituri de foc de către unitățile noastre de rachete și artilerie pe Insula Șerpilor, inamicul a evacuat în grabă rămășițele garnizoanei cu două bărci rapide și probabil a părăsit insula”, afirmă Comandamentul operațional Sud al ucrainenilor.

„Insula Șerpilor este acum acoperită de foc, se aud explozii. Rezultatele finale ale operațiunii sunt în curs de desfășurare”, adaugă acesta. Imaginea a fost redistribuită și de colonelul Anatoli Stefan, acesta notând că ucrainenii sunt mândri de fiecare soldat al lor.

Rusia confirmă că a evacuat Insula Șerpilor

Nu este clar dacă incendiile puternice ce pot fi văzute în fotografie sunt rezultatul bombardamentelor efectuate de ucraineni sau dacă garnizoana rusă și-a aruncat în aer propriile echipamente pentru a nu cădea în mâinile acestora.

Ministerul rus al Apărării a confirmat joi după-masa ca forțele sale au evacuat Insula Șerpilor, afirmând că mutarea a fost un „gest de bunăvoință” menit să permită Ucrainei să își reia exporturile de cereale prin porturile de la Marea Neagră.

Versiunea rusă este însă puțin probabilă ținând cont că inclusiv în ultimele zile pe platformele social media din țară a început să fie distribuită masiv o poveste „eroică” despre modul în care Flota Mării Negre a transportat sisteme antiaeriene pe insulă.

În plus, imagini realizate din satelit la mijlocul lunii iunie arătau că rușii au fortificat masiv insula, ducând aici un veritabil arsenal menit să consolideze poziția apărătorilor.

Ucrainenii au reluat loviturile asupra Insulei Șerpilor

Pe 22 iunie forțele armate ucrainene au confirmat că au lovit din nou Insula Șerpilor, susținând că au provocat „pierderi semnificative” forțelor rusești.

„Operațiunea militară continuă și necesită tăcere informațională până la încheierea ei”, a mai afirmat Comandamentul operațional Sud al forțelor armate ale Ucrainei.

Anunțul armatei ucrainene a venit după ce cu o zi în urmă purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konaşenkov, a spus că „regimul de la Kiev a întreprins o nouă tentativă nebunească de a cuceri Insula Şerpilor”.

Lunea aceasta Comandamentul operațional Sud a distribuit noi înregistrări videocu loviturile efectuate asupra pozițiilor rusești de pe insulă.

Forțele armate ale Ucrainei au lovit în mod repetat Insula Șerpilor și la începutul lunii mai, inclusiv în urma unor misiuni periculoase cu avioane ce zburau la altitudine joasă, dar ulterior au sistat atacurile.

Generalul Kirilo Budanov, șeful serviciului de informațiia al armatei ucrainene, afirma însă într-un interviu acordat după suspendarea temporară a atacurilor că Ucraina nu va renunța „niciodată” la Insula Șerpilor.

Urmărește ultimele evoluții din a 127-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Number of newly established foreign capital companies in Romania up over 35%, during first semester

Publicat

in

De

The number of companies with foreign capital newly established in Romania increased, in the first six months of 2022, by 35.1%, compared to the same period in 2021, to 3,476 units, according to data centralized by the National Office of the Trade Register (ONRC).

The 3,476 new companies had a total subscribed share capital of USD 20.242 million, 9.8% lower than that of companies registered between January and June 2021, of USD 20.429 million.

In June 2022, 638 companies with foreign participation in the share capital were registered. By business, most of them were registered in professional, administrative, scientific and technical activities (23.04%), wholesale and retail, car and motorcycle repairs (24.29% of the total) and transport, storage and communications (16.3%).

At the end of June 2022, in Romania there were 240,323 companies with foreign participation in the share capital. The amount of subscribed capital stood at USD 66.609 billion.

The largest number of companies with foreign participation was with investors from Italy, respectively 51,167 (subscribed capital of USD 3.967 billion), but the highest value of the share capital belongs to Dutch companies, respectively USD 12.582 billion, in 5,792 companies.AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

România anunță că e pregătită tehnic să livreze gaze Moldovei

Publicat

in

De

România este pregătită din punct de vedere tehnic să livreze gaze naturale Republicii Moldova.

Potrivit autorităţilor de la Bucureşti, compania care asigură transportul de gaze a finalizat lucrările de interconectare dintre cele două state, transmite Tvr Moldova.

„Chiar dacă va fi o iarnă grea, nu cred că va depăși ceea ce avem în depozite și ceea ce producem. Suntem și în discuții cu parteneri externi pentru import de gaze, import de gaze pe care o să îl facem nu doar pentru România, ci și pentru a-i ajuta pe vecinii noștri, Republica Moldova sau Ucraina, sau alți parteneri din UE.

Ajunge gazul și pentru moldoveni și o companie de stat care se ocupă de transportul de gaze a reușit să termine lucrările de interconectare între noi și Republica Moldova. Dacă gazul curge într o direcție, acum poate pleca gazul și de la noi la ei. Dacă ei au nevoie, noi le putem oferi”, a declarat Gheorghe Agafitei, consilier în cadrul Cancelariei premierului Românei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend