Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Fostul primar din Valea Danului a fost dus la Colibasi – 2 ani si 8 luni cu executare pentru Vasile Nica

Avatar

Publicat

in

Fostul primar al comunei Valea Danului, Vasile Nica, a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni închisoare cu executare într-un dosar de fraudare cu subvenţii europene în agricultură. Sentinţa este definitivă, iar fostul edil a fost marți, 10 februarie, încarcerat. O condamnare de 2 ani cu executare a primit şi Gheorghe Pleşa, judecat în acelaşi dosar. 

În noiembrie 2013, Vasile Nica a fost acuzat de fraude cu subvenţii europene în agricultură şi a fost judecat pentru instigare la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Procurorii au susţinut că că, la 1 iunie 2007, instigat de primarul Nica, Gheorghe Pleşa a solicitat sprijin financiar de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Argeş, pentru o suprafaţă de 465,46 ha, declarînd în mod nereal că este utilizatorul acelui teren. Judecătoria Curtea de Argeş l-a condamnat, în aprilie 2014, pe edil la 2 ani şi 8 luni închisoare cu executare şi interzicerea drepturilor pe o perioadă de 3 ani, în dosarul fraudării cu subvenţii pentru agricultură. În acelaşi dosar Gheorghe Pleşa a primit o condamnare, tot cu executare, de 2 ani. Sentinţa a fost atacată la Curtea de Apel Piteşti, iar magistraţii de aici au respins apelurile şi au menţinut decizia colegilor de la Judecătoria Curtea de Argeş. După decizia Curţii de Apel, cei doi au fost reţinuţi, ieri, fiind duşi la Penitenciarul Colibaşi pentru a fi încarceraţi. Nica mai este judecat într-un alt dosar de corupţie în care este acuzat de abuz în serviciu, primire de foloase necuvenite şi fals în înscriusuri sub semnătură privată.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Atac fără precedent al lui Andrei Caramitru asupra lui Nicușor Dan: ‘Primarul Bucureștiului și-a schimbat numele. Acum e NicuȘiOrban’

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Bogdan Ivan (PRO România) – Testarea ȋn masă, singura soluție pentru a limita răspândirea virusului și a evita falimentul țării!

Avatar

Publicat

in

De

Candidatul PRO România Argeș la Camera Deputaților, Bogdan Ivan a mărturisit zilele trecute faptul că a fost depistat pozitiv cu noul Coronavirus,ȋntr-o postare pe pagina sa de Facebook.Liderul filialei județene a PRO România spune că,cel mai probabil a intrat ȋn contact cu un alt purtător,care nu avea simptome și că singura variantă prin care se pot evita astfel de cazuri este un program național de testare în masă.

“Am ȋnregistrat acest video cu puțin ȋnainte să aflu că sunt pozitiv și trăiesc acum situația despre care vorbeam aici.Deși am respectat toate regulile și am avut mare grijă,ȋncă din Martie,se pare că nu am reușit să evit Coronavirusul.Cel mai probabil,la fel ca majoritatea celor care se află ȋn situația mea,am intrat ȋn contact cu un alt purtător,care nu avea simptome.

       Iată de ce acest program național de testare ȋn masă pe care ȋl propune #PRORomânia este atât de important pentru fiecare dintre noi,dar și pentru economia națională.Este singura soluție pentru a limita răspândirea virusului și a evita falimentul țării,pentru a deschide școlile,pentru a scădea presiunea pe spitale și pentru a da afacerilor românești o gură de aer” – afirmă Ivan Bogdan.

Realizat de Klanar Imob Tour SRL la comanda Pro România, filiala Argeș,MFC 11200008

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend