Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Fostul jurnalist Felix Rache devine acționar majoritar la Etno TV și Taraf TV

Publicat

in

Posturile Etno TV şi Taraf au avut parte de schimbări de acţionariat. Cele două staţii TV de muzică vor avea acelaşi acţionar majoritar: SC Planning Media SRL, firmă deţinută de Felix Rache (50%) şi Constantin Janina-Nectara, soţia lui (50%), potrivit paginademedia.ro.

Felix Rache este fost jurnalist la Antena 3 şi la cotidianul Caţavencii. El s-a mai ocupat de partea de comunicare la Pro România, partidul lui Victor Ponta şi a mai fost consilier pe comunicare în guvernul condus de Mihai Tudose. În prezent, este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, unde a ajuns din partea Pro România.

De asemenea, acţionariatul s-a mai schimbat şi în ceea ce priveşte familia Prigoană. A ieşit din acţionariat Silvius Prigoană, fiul cel mic al omului de afaceri. A revenit, însă, Honorius Prigoană, fiul cel mare, cel care renunţase la acţionariat în 2016. Membrii CNA au votat în unanimitate schimbările de la Etno şi Taraf TV.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Programul pe zile – Când ar putea fi învestit Guvernul Ciucă (surse)

Publicat

in

De

Guvernul minoritar PNL-UDMR, condus de generalul (r) Nicolae Ciucă ar putea învestit săptămâna viitoare, cu sprijinul parlamentar al PSD. Social-democrații și-au anunțat indirect intenția de a susține cel puțin până în februarie un guvern minoritar, sub condiția includerii în programul de guvernare a unor măsuri.

Constituția prevede un termen de 10 zile de la desemnarea candidatului de prim-ministru, în care acesta trebuie să depună la parlament programul de guvernare și lista miniștrilor propuși.

Potrivit unor surse politice, sâmbătă și duminică au loc negocieri și consultări cu privire la programul de guvernare și echipa de miniștri pentru Guvernul Ciucă. Este practic etapa cea mai dificilă, nu doar pentru că trebuie asigurat sprijinul parlamentar, ci și pentru că în joc sunt orgoliile din PNL, care trebuie depășite pentru a se definitiva lista miniștrilor.

Ziua de luni este dedicată adoptării oficiale, în forurile partidelor, a deciziilor privind echipa de miniștri, programul de guvernare și susținerea parlamentară. În aceeași zi va fi anunțată oficial lista Cabinetului Ciucă și programul de guvernare.

Marți, premierul desemnat va depune la parlament lista miniștrilor și programul de guvernare, potrivit procedurii constituționale. Miercuri, miniștrii ar urma să fie audiați în comisiile de specialitate, pentru emiterea avizelor consulative, iar joi ar trebui să fie planificat votul în plenul reunit al celor două camere ale parlamentului. Dacă totul merge conform planurilor, joi seara Guvernul Ciucă ar trebui să ajungă la Cotroceni, pentru depunerea jurământului de investitură, ceremonie urmată de o primă ședință de guvern.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Kelemen Hunor, după discuţiile de la Palatul Victoria: UDMR propune în Programul de guvernare încurajarea natalităţii

Publicat

in

De

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis, sâmbătă, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea intereselor şi bunăstarea comunităţii maghiare. Liderul UDMR a precizat că a insistat ca în Programul de guvernare să fie măsuri pentru încurajarea natalităţii, scrie news.ro. ”În ultimele trei decenii politica UDMR s-a axat, cu precădere, pe reprezentarea intereselor şi bunăstarea comunităţilor noastre. Dezideratul nostru a rămas neschimbat, nu a fost influenţat nici de contextul politic din România, nici de dificultăţile cauzate de pandemie. Mai mult, situaţia dificilă ne-a încurajat mai mult în consolidarea ideii de familie – cel mai important liant, pilonul comunităţii noastre”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Kelemen Hunor.

Acesta a făcut referire la discuţiile de la Palatul Victoria: ”În cadrul negocierilor de sâmbătă am introdus în Programul de guvernare măsurile de încurajare propuse de noi pentru creşterea natalităţii”.

Liderul UDMR a prezentat cele mai importante dintre măsurile introduse în Programul de guvernare:

– aplicarea unor măsuri de deductibilitate pentru familiile cu mai mulţi copii, şi reducerea progresivă a cuantumului contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate, în funcţie de numărul de copii;

– program de credite pentru achiziţionarea de locuinţe familiilor tinere în funcţie de numărul de copii;

– program de finanţare pentru achiziţia de autoturisme familiale pentru familiile cu minim trei copii;

– bunicii, respectiv fraţii majori şomeri să poată beneficia de idemnizaţia de creştere a copilului în locul părinţilor, dacă se întorc la muncă;

– extinderea programelor de tip after school;

– facilităţi acordate administraţiilor locale de a sprijini familiile prin reduceri/scutiri de taxe şi impozite.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend