Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Fostul fundaş Rodri, una din legendele clubului FC Barcelona, a decedat la 88 de ani

Publicat

in

Clubul spaniol de fotbal FC Barcelona a anunţat marţi decesul uneia din legendele sale, fostul fundaş central Francesc Rodriguez, mai cunoscut sub numele de Rodri, care avea 88 de ani.

Născut pe 8 martie 1934, Rodri a fost legat mai bine de şase decenii de FC Barcelona ca antrenor şi jucător, a menţionat gruparea catalană.

Rodri a jucat între 1958 şi 1966 la Barca, fiind promovat la prima echipă de celebrul antrenor Helenio Herrera. Alături de Olivella şi Garcia, Rodri a fost unul dintre componenţii unei linii de fund redutabile sub bagheta lui Herrera între 1958 şi 1960. Odată cu venirea lui Jesus Garay, el a fost rezervă, însă din sezonul 1961/62 şi-a recuperat locul în primul unsprezece. După 1963 a suferit mai multe accidentări, iar în 1966 a agăţat ghetele în cui, la 32 de ani.

Rodri a disputat 236 de meciuri pentru Barca, cu care a câştigat de două ori Cupa Oraşelor Târguri (1960 şi 1966), de două ori campionatul (1959 şi 1960) şi de două ori Cupa Spaniei (1959, 1963).

Rodri a făcut mulţi ani parte din staff-ul tehnic al Barcei. A pregătit echipele de juniori ale clubului (1966-1970), apoi a fost secundul antrenorilor primei echipe Vic Buckingham, Rinus Michels, Hennes Weissweiler şi Laureano Ruiz între 1970 şi 1976. Ulterior a avut un rol administrativ, coordonând echipele de juniori şi îndeplinind rolul de scouter.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ungaria nu vrea să-i antreneze pe soldații lui Volodimir Zelenski: ‘Vrem să trecem nu la război, ci la pace!’

Publicat

in

De

Ungaria nu intenționează să instruiască militarii ucraineni pe teritoriul Ungariei, deoarece consideră că acest lucru nu va face decât să exacerbeze conflictul din Ucraina, a declarat secretarul de stat pentru cooperare bilaterală din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Relațiilor Economice Externe al Ungariei, Tamas Mentzer, în legătură cu participarea mai multor alte state la misiunea de instruire a Uniunii Europene pentru armata ucraineană.

„Unele țări europene instruiesc soldați ucraineni. În Ungaria, acest lucru nu se va face. Am spus nu. Vrem să trecem nu la război, ci la pace”, a scris reprezentantul Ministerului de Externe pe pagina sa de Facebook.

La sfârșitul săptămânii trecute, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, a declarat că peste o mie de soldați ucraineni au fost deja instruiți în cadrul misiunii de instruire a UE care a început în noiembrie. Inițiativa, pentru care vor fi alocate 106,7 milioane de dolari, prevede instruirea a 15 mii de militari ai Ucrainei în doi ani. Instruirea lor se va desfășura pe teritoriul Poloniei, Germaniei și al altor țări.

Ungaria a declarat de la început că nu va participa la misiune și nu intenționează să aloce fonduri pentru aceasta. Anterior, invocând interesele de securitate națională, Guvernul ungar a refuzat să furnizeze echipamente și arme militare armatei ucrainene și să asigure tranzitul acestora pe teritoriul său din alte țări.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Maia Sandu, solidară cu Ucraina: Condamnă atacurile repetate ale Rusiei asupra civililor

Publicat

in

De

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat atacurile repetate ale Rusiei asupra civililor din Ucraina, a obiectivelor civile și a celor de infrastructură critică, anunță Rador.

Ea a lansat un apel către comunitatea internațională să-și crească presiunile asupra Moscovei pentru a opri aceste atacuri. Fragmente dintr-o rachetă au fost descoperite într-o livadă din orașul Briceni din nordul Republicii Moldova, care se învecinează cu Ucraina. Ministerul Apărării la Chișinău nu a oferit detalii, menționând doar că deocamdată se face o anchetă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend