Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Fostul deputat de Argeș, Mihai Tănăsescu, acuzat de abuz în serviciu în dosarul Microsoft

Avatar

Publicat

in

Nouă miniștri sunt acuzați de procurorii DNA că ar fi luat mită, ar fi făcut trafic de influență și ar fi spălat bani în celebrul caz Microsoft-EADS, supranumit acum Dosarul Miniștrilor. Miniștri din Guvernele Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu și Emil Boc riscă să facă ani grei de închisoare dacă vor fi găsiți vinovați. Aceştia sunt Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Petru Şerban Mihăilescu, Dan Nica, Adriana Ţicău, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Gabriel Sandu şi Mihai Tănăsescu, ultimul fiind un nume cunoscut la nivelul județului Argeș. Tănăsescu a fost deputat PSD de Argeș în legislatura 2004-2008 și ministru de Finanțe între anii 2000-2004. În dosarul Microsoft, DNA susţine că din cele 54 milioane dolari achitate de Guvern în baza contractului cadru şi a extensiei din luna noiembrie 2004, 20 mililoane dolari sunt comisioane pretinse de persoanele implicate în derularea proiectului, din ministerele şi societăţilor implicate. Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Petru Şerban Mihăilescu, Dan Nica, Adriana Ţicău, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Gabriel Sandu şi Mihai Tănăsescu sunt acuzaţi de procurorii anticorupţie de abuz în serviciu, Direcţia Naţională Anticorupţie transmiţând în acest sens Parchetului General sesizarea adresată preşedintelui României, a Senatului, a Camerei Deputaţilor şi a Parlamentului European, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Europa revine la viata

Avatar

Publicat

in

Toate tarile europene renunta, treptat, la restrictii, pe fondul scaderii numarului de infectari cu SARS-CoV-2. In Franta, are loc marea redeschidere, dupa luni de zile de carantina, in care restaurantele, cafenelele si magazinele ne-esentiale au fost inchise. In Austria, se reiau activitatile sportive in interior, dar in anumite conditii: toate persoanele care vin trebuie sa aiba test negativ sau dovada vaccinarii. Si Italia renunta la unele restrictii si, in plus, pentru a stimula turismul, a eliminat obligativitatea carantinei pentru cetatenii veniti din tarile Uniunii Europene. Detalii despre ce masuri se iau la nivel european pentru revenirea la normalitate gasiti aici https://newsin.ro/europa-noi-pasi-spre-normalitate/

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, atrage atenția: ‘Măsurile de relaxare trebuie luate treptat’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat că susține ca măsurile de relaxare să fie luate treptat ”pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluției pandemiei”.

„Eu susţin că pentru cazurile şi situaţiile în care există risc redus, risc care este documentat de către medicul de medicina a muncii, se pot lua astfel de măsuri, precum limitarea purtării măştii în interior. Dar, de asemenea, susţin că măsurile de relaxare trebuie luate treptat, aşa încât fiecare dintre măsurile de relaxare să poată fi evaluată ca impact avut asupra incidenţei”, a spus Mihăilă la Palatul Parlamentului, întrebată dacă recomandă ca angajaţii dintr-un birou în care sunt toţi vaccinaţi să îşi dea jos masca.

Ea a adăugat că în acest moment, conform datelor privitoare la incidenţa cazurilor noi de COVID, „suntem într-o perioadă în care evoluţia pandemiei ne permite să avem măsuri de relaxare”.

„Nu s-a întâmplat să luăm măsuri de relaxare totală. Aşa cum prevede şi hotărârea de Guvern şi hotărârea CNSU, aceste măsuri sunt treptate, tocmai pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluţiei pandemiei”, a afirmat Mihăilă, informează agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend