Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Fostul căpitan al naţionalei Franţei ar putea prelua conducerea tehnică a echipei Olympique Lyon

Publicat

in

Fostul căpitan al naţionalei Franţei Laurent Blanc ar putea prelua conducerea tehnică a echipei Olympique Lyon, la care evoluează portarul Ciprian Tătăruşanu, informează lequipe.fr, potrivit news.ro.

După despărţirea de Sylvinho, conducătorii lui Lyon îl au ca favorit pe Blanc, 53 de ani, pentru funcţia de antrenor principal şi urmează să aibă o întâlnire cu acesta pentru a-i oferi postul.

Fostul fundaş central, campion mondial şi european, de 97 de ori internaţional, a avut o frumoasă carieră de fotbalist la echipe ca Montpellier, Napoli, Nimes, Saint-Etienne, Auxerre, FC Barcelona, Olympique Marseille, Inter Milano şi Manchester United.

Ca antrenor, el nu a pregătit multe echipe, doar pe Bordeaux şi PSG, precum şi naţionala Franţei. Cu Bordeaux, el a câştigat campionatul, în 2008/2009 şi Cupa Ligii, în acelaşi sezon, iar cu PSG, trei trofee de campion consecutive, două la rând ale Cupei Franţei şi alte trei la rând ale Cupei Ligii.

AUTODENUNȚ INCREDIBIL al mamei Luizei Melencu: A povestit cum își trecea ILEGAL granița cele două fiice

Blanc a preluat echipa pariziană în iunie 2013 şi a părăsit-o în iunie 2016, în urma unui acord comun cu preşedintele Nasser Al-Khelaifi, care i-a reproşat lispa rezultatelor pe plan internaţional. Fostul fotbalist nu a mai antrenat din 2016.

Potrivit L’Equipe, preşedintele clubului din Lyon, Jean-Michel Aulas, caută acum un antrenor cu experienţă, după ce în vară s-a orientat către tehnicieni tineri, fără actvitate de „principali”, cum au fost Sylvinho sau Mikel Arteta, secundul lui Pep Guardiola la Manchester City, sau Tiago, fost mijlocaş la OL.

Aulas l-a ales în cele din urmă pe brazilianul Sylvinho, pe care l-a dat afară, joi, din cauza rezultatelor slabe înregistrate în Ligue 1.

Sylvinho, 45 de ani, a venit în mai la Lyon, odată cu directorul sportiv Juninho, în locul lui Bruno Genesio, fără să fi fost antrenor principal înainte. El a antrenat ca secund la Cruzeiro, la Inter Milano, când echipa italiană era pregătită de Roberto Mancini şi la naţionala Braziliei, sub conducerea lui Tite.

În vară, brazilianul a stabilit că portarul Anthony Lopes va fi titularul incontestabil, iar Tătăruşanu, nou-venit în club, va fi rezervă. Şi internaţionalul român nu a primit nicio şansă de a apăra în acest sezon, în care Lyon are un parcurs dezastruos, fiind pe locul 14, după nouă etape, cu două victorii şi trei egaluri.

Înfrângerea suferită, duminică, în derbiul cu Saint-Etienne, scor 0-1, a fost decisivă în îndepărtarea tehnicianului.

Până al numirea unui alt antrenor, echipa va fi pregătită de secundul Gerald Baticle, sup supervizarea lui Juninho.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

STUDIU: românii consumă legume congelate importate, chiar și în lunile în care România abundă de produse autohtone

Publicat

in

De

Importurile de legume au crescut în România, în 2019, până la o valoare de 516 milioane de euro, în topul produselor fiind legumele congelate, cartofii, morcovii, legumele păstăi uscate şi tomatele, arată rezultatele unui studiu realizat de Cooperativa Ţara Mea, date marţi publicităţii, relatează Agerpres.

Citește și: Descoperirea cercetătorilor: Câți spanioli au dezvoltat anticorpi pentru coronavirus? Adevărul despre imunizarea de grup

Potrivit sursei citate, importul de legume a fost consemnat inclusiv în lunile iulie – august 2019, când România abundă de legume autohtone.

„N-ar fi nici o problemă, spun specialiştii, dacă exporturile în aceeaşi perioadă ar fi mult mai mari decât importurile (…) Din păcate, producătorii de legume români, sunt concuraţi puternic şi chiar în plin sezon de importuri. Şi nu vorbim neapărat de legume proaspete, ci şi de legume congelate, care, în iulie 2019 de exemplu, au avut cea mai mare pondere în total importuri realizate de ţara noastră. Se importă de toate, iar cel mai grav, acest lucru se întâmplă inclusiv în perioadele în care există marfă românească din abundenţă. Ori, cel care suferă, în primul rând, este producătorul român, care de multe ori rămâne cu marfa nevândută”, susţin realizatorii studiului.

Datele centralizate de Cooperativa Ţara Mea relevă faptul că, doar la nivelul lunii iulie 2019, România a importat o cantitate de 25.635 tone de legume, în valoare de 20,6 milioane de euro, iar în topul produselor importate au intrat legumele congelate, cartofii, morcovii, legumele păstăi uscate, tomatele şi ceapa.

De asemenea, în celelalte luni au fost înregistrate valori oarecum similare, deşi producţia locală este în plin sezon. Astfel, în august, România a importat 25.097 de tone de legume, în iulie o cantitate de 25.635 tone, în iunie 32.804 de tone şi în septembrie 34.249 de tone.

În acelaşi timp, aprilie a fost luna cu cele mai mari importuri (96.631 tone), în timp ce, în august, au fost înregistrate cele mai mici volume importate, respectiv 25.097 de tone, reiese din studiul de specialitate, care citează datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

În 2019, importurile de legume au atins 740.000 de tone, în valoare de 516 milioane de euro, raportat la 678.318 tone şi o valoare de 424,3 milioane de euro, în 2018, arată statistica oficială.

Principalii furnizori de legume au fost Olanda şi Polonia, cu peste 10.000 de tone, urmate de Turcia, Germania, Franţa, Grecia, Ungaria, Spania, Italia şi Egipt.

Pe de altă parte, exporturile au atins 121.000 de tone, în valoare de 95,6 milioane de euro.

Anul trecut, România a produs 3,57 milioane de tone de legume, în scădere faţă de anul anterior, când se atinsese un volum de 3,7 milioane de tone.

Cooperativa Ţara Mea cuprinde circa 940 de fermieri membri, cu activităţi, pornind de la cultivarea legumelor, procesarea lactatelor şi până la producţia de carne de porc şi pasăre. În prezent, Kaufland România este principala „piaţă de desfacere” a cooperativei, fiind livrată o gamă largă de produse ce cuprinde legume şi fructe, conserve, carne de porc, carne de pasăre, ouă, lactate, brânzeturi, produse de morărit şi panificaţie etc.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Neculai Onțanu revine în joc: ADER și-a stabilit candidații la Capitală

Publicat

in

De

După lansarea candidaților pentru funcțiile de primar la municipiile Buzău și Râmnicu Sărat, Partidul ADER și-a confirmat ieri candidații pentru funcțiile de primar la sectoarele Capitalei.

La Sectorul 1 a fost desemnat domnul Orlando Culea, licențiat în științe juridice și din anul 2000 este avocat în Baroul București. Orlando Culea a fost Consilier general în Consiliul General al Municipiului București din partea PSD până în octombrie 2019 când a fost exclus din partid pentru că nu a fost de acord cu unele proiecte imobiliare ilegale stabilite de conducerea PSD de atunci.

La Sectorul 2 a fost desemnat Neculai Onțanu care a mai îndeplinit funcția de Primar al sectorului 2 și care a decis să candideze pentru un nou mandat pentru că, așa cum spunea, “nu este zi de la Dumnezeu în care, atunci când mă întânesc cu oamenii, aceștia  să nu îmi ceară să revin la conducerea sectorului”. Neculai Onțanu beneficiază și de susținerea partidelor Pro România și PPU-SL.

La Sectorul 3 a fost desemnat domnul ing. Marian Cristi, deputat PMP în perioada  2012-2016 în Parlamentul României.

La Sectorul 4 a fost desemnat domnul Constantin Crilă, care are o experiență administrativă importantă, mulți ani desfășurându-și activitatea în Primăria Sectorului 4.

La Sectorul 5 a fost desemnat domnul ing. Mirea Octavian cu experiență în domeniul logisticii sociale.

La Sectorul 6 a fost desemnat domnul Cristian Diaconu care își desfășoară activitatea în domeniul managementului pregătirii și perfecționării carierei profesionale.

În viitoarea săptămână Partidul ADER va aproba candidații pentru Consiliul General al Municipiului București.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend