Conecteaza-te cu noi

AM FOST ACOLO

Am fost acolo- ,,Gaudeamus’’, atmosferă plăcută, servire…

Avatar

Publicat

in

 

La Universitatea de Stat din Piteşti pe lângă celelalte corpuri există şi un faimos corp ,,G’’. Ce îl face faimos? Faptul că majoritatea studenţilor îşi petrec acolo mult mai mult timp decât în oricare alt corp, asta pentru că vorbim despre un pub, Gaudeamus. Eram în trecere prin zonă, aşa că mi-am spus că trebuie neapărat să aflu şi eu ce are atât de special acest loc. Deşi de la exterior nu părea prea promiţător, mi-am făcut totuşi curaj şi am intrat. La interior arată chiar frumos, este un loc relativ intim în care poţi asculta muzică bună şi poţi petrece câteva momente de relaxare. Cu fumul de ţigară mult prea dens nu prea m-am împrietenit, însă am pus asta pe seama faptului că sunt nefumătoare. M-am aşezat şi am aşteptat ca cineva să vină să îmi ia comanda, a durat cel mult două minute, chiar m-a surprins această promptitudine. Mă aşteptam ca domnişoara respectivă să îmi aducă şi un meniu sau dacă nu îl adusese,încă, măcar să mă întrebe dacă îl vreau, însă s-a rezumat doar la întrebarea ,,ce vă aduc?’’.

M-am gândit că orice pub ar trebui să aibă ciocolată caldă, aşa că am comandat una. Masa la care mă aflam era foarte aproape de bar, aşa că fără să intenţionez am văzut-o pe ospătăriţă preparându-mi ciocolata. Mă aşteptam să aibă vreun aparat special pentru aşa ceva, dar ce să vezi: desface repede un pliculeţ de ciocolată ,,la festa’’, plic pe care îl găsim la doar 70 de bani în orice supermarket, îl pune peste apa călduţă şi presară pe deasupra cacao şi gata, era numai bună de servit. Mă resemnasem cu gândul că nu o să beau ceva savuros în ziua respectivă, dar mă aşteptam ca măcar ,,prezentarea’’ să fie una mai drăguţă, însă m-am ales cu ciocolată de câţiva bani servită într-o halbă, şi o farfuriuţă cu mai multe linguriţe trântită pe masă pentru restul de persoane aflate acolo. În timpul în care am aşteptat să mi se aducă comanda am aflat şi misterul meniurilor ,,dacă vrei unul trebuie să mergi la bar să îl ceri’’ poftim? De ce m-aş duce să îl cer când în mod normal ospătarul vine şi ţi-l aduce sau măcar te întreabă dacă îl doreşti.

Publicitate

După cum am spus, mi-a plăcut cum este amenajat, însă servirea lasă de dorit, iar preţurile sunt mari ţinând cont de ceea ce oferă. Am dat 5 lei pe o ciocolată caldă deplorabila, în condiţiile în care cu aceeaşi sumă aş fi consumat într-un alt pub una cu adevărat delicioasă. Tind să cred că acest pub este mai tot timpul plin datorită faptului că se află la câţiva paşi de Universitate, nu pentru că oferă cine ştie ce servicii.

Comenteaza cu profilul de FB

AM FOST ACOLO

Lanul de lavandă din apropiere de Târgul Mureș, locul preferat al turiștilor pentru petrecerea timpului liber în natură.

Avatar

Publicat

in

România e cunoscută pentru peisajele magnifice precum cele din zona Maramureșului și totodată pentru oamenii harnici și pregătiți să facă frumos din ceea ce au, iar pentru asta mereu oamenii buni sunt răsplătiți cu daruri frumoase.

O mare de culoare cu un parfum îmbietor și dulce și un peisaj parcă desprins din povești, așa am putea descrie ceea ce se întâmplă în satul Mădăraș din județul Mureș pentru că da, e vorba de România și nicidecum de vreo altă țară.
Povestea a început undeva prin 2017 când proprietarii câmpului de lavandă, mândri la rândul lor de această realizare au vrut să afle cât mai mulți de frumusețea care se ascunde într-un colț de Românie. Așa au organizat primul festival al Lavandei.

Publicitate

La prima vedere pare ca totul să facă parte dintr-o altă parte și mai precis Franța, regiunea Provance pentru că aceasta este cunsocută pentru culturile fermecătoare de lavandă. Cu ocazia aceasta, știați că unul dintre motivele pentru care această regiune a Franței a devenit atât de cunoscută este însăși lavanda? La fel și la noi, cu un colț parcă rupt din rai se poate face ceva frumos pe care turiștii să fie interesați să-l viziteze.

Anul acesta, la a patra ediție a festivalului au participat o mulțime de turiști care au profitat la maxim de peisajul fascinant și au realizat o gamă largă de fotografii în lanul de lavandă, conform Observator.

Foto:AmFostAcolo

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

“Nu ne-au luat temperatura, absolut nimic!”, declară primii turiști români în Grecia

Avatar

Publicat

in

Primii turiști români au ajuns în Grecia chiar pe 15 iunie, când grecii și-au redeschis granițele pentru turism. Cele mai căutate sunt plajele din nordul Greciei, unde se ajunge mai ușor cu mașina.

Împreună cu soția și alți patru prieteni de familie, Cosmin Curelariu a ajuns pe plaja însorită din Haldikiki chiar în ziua în care Grecia și-a deschis granițele pentru turiști.

Publicitate

„Am așteptat trei ore în vamă, nu a fost așa de rău. Era într-adevăr aglomerat, dar un minut maximum de mașină a durat. Nu au mai controlat absolut nimic, decât buletinele și atât, nu ne-au luat temperatura, absolut nimic. Majoritatea mașinilor erau din România, zic că undeva la 80-90%”, a povestit Cosmin Curelariu la Digi24.

După trei luni de restricții, românii se vor bucura timp de 15 zile de soarele Greciei.

„Pe plajă deocamdată nu este foarte multă lume, de ieri s-a dat drumul la sezon, dar în zilele următoare sigur vor veni, pentru că eram foarte mulți în vamă”, a mai spus Cosmin.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend