Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Forțele ruse nu au făcut „niciun progres semnificativ” față de Kiev

Publicat

in

Forțele ruse sunt încă „în general blocate” în apropiere de Kiev și nu au „făcut progrese semnificative” spre oraș din nordul, nord-vestul sau estul orașului, a declarat miercuri un înalt oficial american al apărării, potrivit CNN.

Bombardament in KievFoto: Twitter

Forțele ruse aflate la est de Kiev sunt încă la aproximativ 30 de kilometri de centrul orașului, a spus oficialul.

„Concluzia este că nu au făcut niciun progres apreciabil venind în est”, a spus oficialul.

Ucrainenii încă dețin controlul în Brovary, Cernihivul rămâne izolat, dar SUA îi văd pe ucraineni „încercând să dezvolte linii de comunicație spre sud și cu oarecare succes”, a spus oficialul.

Nu a existat niciun „progres aparent în sau în jurul Harkiv” al forțelor ruse, a spus oficialul.

Mariupol rămâne şi el izolat de forţele ruse, a adăugat oficialul.

În Mikolaiv, ucrainenii continuă să apere orașul. Forțele ruse se află încă în afara orașului „în mare parte la nord-est”, la aproximativ 10 până la 15 kilometri distanță, a spus oficialul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Poliţia de Frontieră: Miercuri, prin punctele de frontieră au trecut peste 260.000 de persoane. 13.271 de cetăţeni ucraineni au intrat în România

Publicat

in

De

Peste 260.000 de persoane au trecut prin punctele de frontieră miercuri, anunţă Poliţia de Frontieră, care precizează că în ţară au intrat 13.271 de cetăţeni ucraineni, în creştere cu 24,23 % faţă de ziua precedentă, potrivit news.ro.

”În data de 17.08.2022, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 261.200 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 63.000 mijloace de transport.Pe sensul de intrare în România, au fost 141.989 de persoane, dintre care 13.271 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 24,23 % faţă de ziua precedentă)”, anunţă joi Poliţia de Frontieră.

Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 17.08.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.975.120 cetăţeni ucraineni.

În ceea ce priveşte activităţile specifice în  punctele de trecere şi  „frontiera verde” poliţiştii de frontieră au constatat 58 de fapte ilegale (32 de infracţiuni şi 26 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 87.000 lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 15.000 lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 22 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea 51 cetăţeni români din diferite motive legale.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

În ciuda dezastrelor anunțate, economia UE crește – Anunțul făcut de EUROSTAT

Publicat

in

De

Surprize în Europa: cu tot dezastrul economic anunţat şi inflaţia la cote istorice, economia UE creşte solid în trimestrul al doilea din 2022. Nicio ţară din Uniunea Europeană nu a înregistrat scădere economică anuală în T2, arată Ziarul Financiar.

Economia Uniunii Europene creşte, în medie, cu 4%, arată datele publicate de Eurostat, biroul european de statistică, iar economia zonei euro creşte cu 3,9% în T2/2022 faţă de T1/2022. În vreme ce economia americană este în recesiune tehnică (două trimestre consecutive de scădere economică), economia Uniunii Europene surprinde, în ciuda avertismentelor. Economia României a pus şi ea umărul la creşterea europeană: +5,3% an/an în T2, a şasea cea mai bună performanţă europeană.

Nicio ţară din Uniunea Europeană, pentru care Eurostat a publicat date, nu a înregistrat scădere economică în T2/2022 vs. T2/2021.

Cele mai importante creşteri au fost înregistrate în Slovenia (+8,3%), Portugalia (+6,9%) şi Ungaria (6,5%). De asemenea, este importantă creşterea economică din Germania, de 1,5%. Chiar dacă este ca mai mică creştere din UE, economia germană înseamnă circa un sfert din economia europeană. De asemenea, economia Franţei, a doua ca mărime din UE, a avansat cu 4,2% în T2/2022, faţă de acelaşi trimestru din 2021. În medie, PIB-ul Uniunii Europene a crescut cu 4% în trimestrul al doilea din 2022, prin comparaţie cu acelaşi trimestru din 2021.

La polul opus, cele mai mici creşteri economice anuale în T2, în afară de Germania, sunt în Slovacia (+1,6%) şi Letonia (+2,5%).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend