Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Formula 1: Unde vor avea loc cele șase curse sprint din 2023

Publicat

in

Calendarul Formulei 1 va cuprinde șase curse sprint în sezonul 2023, au anunțat marți organizatorii „Marelui Circ”, citați de Reuters.

Formula 1Foto: Live Media Publishing Group / Alamy / Alamy / Profimedia

Formula 1, șase curse sprint în sezonul 2023

  • 28-30 aprilie: Baku (Azerbaidjan)
  • 30 iunie – 2 iunie: Spielberg (Austria)
  • 28-30 iulie: Spa-Francorchamps (Belgia)
  • 6-8 octombrie: Losail (Qatar)
  • 20-22 octombrie: Austin (SUA)
  • 3-5 noiembrie: Interlagos (Brazilia).

Formatul curselor de sprint implică o sesiune de calificare, vineri, pentru cursa de 100 km de sâmbătă, cu puncte acordate primilor opt clasaţi şi cu stabilirea grilei de start pentru Marele Premiu de duminică, scrie Agerpres.

Pole position va fi acordat celui mai rapid pilot din calificările de vineri şi nu celui care va pleca din prima poziţie pe grila de start de duminică.

Acelaşi format va continua şi anul viitor, deşi Formula 1 are în vedere schimbări pentru viitor, inclusiv transformarea sprintului de sâmbătă într-o cursă de sine stătătoare.

Alegerea circuitelor pentru cursele de sprint s-a făcut în funcţie de cele mai bune oportunităţi de depăşire, secţiuni de viteza mare şi o configuraţie echilibrată.

„Am văzut o reacţie extrem de pozitivă la evenimentele de sprint din Formula 1 în primii doi ani de la lansare. Introducerea sprintului a creat o cursă de weekend care include trei zile de curse competitive şi oferă mai mult divertisment fanilor sportului, precum şi valoare suplimentară pentru părţile cheie interesate, inclusiv echipe, radiodifuzori, parteneri şi locaţiile gazdă” – Stefano Domenicali, directorul executiv al F1.

Calendarul Formulei 1 din 2023 ar trebui să cuprindă un număr record de curse (24), dacă Marele Premiu al Chinei de la Shanghai, anulat din cauza Covid-19, va fi înlocuit cu un alt eveniment.

De știut:

  • Circuitele din Azerbaidjan, Qatar şi SUA vor găzdui în premieră curse de sprint.
  • Circuitul din Qatar nu a făcut parte în acest an din programul Formulei 1 din cauza Cupei Mondiale de fotbal.
  • În 2022 au existat trei curse de sprint, desfăşurate în Italia (Imola), Austria şi Brazilia.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Programe scurte de educație pentru profesioniști, manageri și lideri la școala de afaceri a Academiei de Studii Economice din București

Publicat

in

Academia de Studii Economice din București (ASE) împreună cu Universitatea de Economie din Bratislava (EUBA) și Universitatea de Economie din Varna (UEV) deschid preînscrierea pentru primul Certificat de Executive Education Business Development & Leadership într-un context internațional, destinat profesioniștilor, managerilor și liderilor interesați să își dezvolte perspectiva competențele și de asemenea rețeaua de contacte din regiune.

Citeste mai mult

NATIONAL

Singura economie din G7 care va scădea în 2023 – avertismentul FMI

Publicat

in

Economia Marii Britanii se va contracta și va avea performanțe mai slabe decât alte economii avansate, deoarece costul vieții continuă să afecteze gospodăriile, a declarat Fondul Monetar Internațional (FMI), conform Mediafax.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend