Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Fondul Român de Contragarantare lansează noua platformă web cu informaţii despre produse, programe şi mecanisme de finanţare pentru IMM-uri

Publicat

in

Fondul Român de Contragarantare (FRC) anunţă lansarea noii platforme web cu informaţii despre produse, programe şi mecanisme de finanţare pentru IMM-uri.

Potrivit unui comunicat al FRC, remis joi AGERPRES, actualizarea platformei tehnologice a principalului canal de comunicare online al FRC, website-ul www.contragarantare.ro, permite o navigare adaptată pentru toate dispozitivele (tehnologie responsive pentru toate rezoluţiile), îmbunătăţirea caracteristicilor user friendly şi securitate sporită.

De asemenea, arhitectura şi conţinutul website-ului www.contragarantare.ro sunt structurate pentru a răspunde mai bine cerinţelor de informaţii pentru trei categorii de public: antreprenori/IMM-uri; partenerii FRC – fondurile de garantare şi instituţiile de credit; societatea civilă şi coordonatori instituţionali care monitorizează obligaţiile de transparenţă, misiunea publică a FRC şi guvernanţa acestuia, potrivit Agerpres.ro.

Facilitarea accesului la finanţare pentru IMM şi alte categorii de beneficiari este prezentată succint în prima pagină (Homepage) prin enunţuri legate de produse şi avantajele acestora. În secţiunea ‘Despre FRC/Activitate’ se dau detalii privind instrumentele şi mecanismele de contragarantare a garanţiilor acordate la creditele pentru IMM-uri, respectiv cele mai noi informaţii despre garanţiile de stat oferite în cadrul programelor guvernamentale actuale în care FRC este implicat şi care vizează sprijinirea finanţării antreprenorilor şi altor categorii de beneficiari: Garant Construct, respectiv Innovation.

Conform comunicatului, noul website FRC îmbunătăţeşte dialogul cu potenţialii beneficiari prin introducerea ferestrelor de dialog şi comunicare, astfel că schimbul de informaţii este facilitat şi încurajat pe canale online. Specialiştii IT&C ai instituţiei au realizat in-house întreaga arhitectură de informaţii şi, prin implicarea echipelor interne, au populat cu date, formulare şi scheme uşor de parcurs de către utilizatori.

Start-up-urile şi întreprinderile mici şi mijlocii se află în centrul redresării economice a Europei şi a României. Noile programe guvernamentale Innovation şi Garant Construct sunt esenţiale pentru ca antreprenorii români să valorifice potenţialul de creştere/inovare/dezvoltare şi să asigure tranziţia duală: verde şi digitală. O parte din pachetul substanţial de susţinere a acestui sector important poate fi implementat prin intermediul FRC, alături de alte instituţii financiar-bancare, în valori care se estimează că vor genera – cumulat – un impact pozitiv în economie.

„Strategia de promovare online pe anul 2022 se bazează pe trei canale proprii de transmitere de mesaje/informaţii: noul website şi paginile proprii de social-media: LinkedIn şi Facebook, la care se adaugă la acţiunile derulate în parteneriat cu mass-media şi alţi stakeholderi instituţionali ai FRC, în cadrul unui program de acţiuni privind promovarea imaginii şi publicitatea produselor”, a declarat Andreia Surcel, membru al Directoratului FRC.

Astfel, comunicarea cu factorii de interes ai instituţiei (stakeholders) se realizează mai rapid prin implementarea formulelor specifice mediului virtual, website-ul FRC fiind componenta de bază pentru promovarea imaginii instituţiei şi publicitatea produselor/programelor în care aceasta este implicată cu scopul de a facilita accesul la finanţare a IMM-urilor şi a altor categorii de beneficiari.

„FRC a fost înfiinţat în anul 2009 ca răspuns la criza financiară care a afectat afacerile mici şi mijlocii, în primul rând, rolul său fiind de a prelua o parte din riscul asumat de fondurile de garantare şi de diminuare a costurilor finanţării prin reducerea comisionului practicat de instituţiile de garantare. Prin aceasta se produc două efecte: cel de levier al mecanismului care permite garantorilor să sprijine mai mulţi antreprenori, precum şi cel de sporire a încrederii băncilor şi a altor categorii de finanţatori în procesul de finanţare a antreprenorilor români, cu scopul ca aceştia să îşi continue activitatea, în ciuda condiţiilor economice dificile”, a declarat Stere Farmache, membru al Directoratului FRC.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Clotilde Armand anunță investiții în premieră în Capitală – Vor pune capăt accidentelor rutiere

Publicat

in

De

Clotilde Armand a anunţat că a fost finalizată construirea primelor două intersecţii supraînălţate din Sectorul 1, iar până la finalul acestui an vor fi 35 de astfel de intersecţii supraînălţate.

„Am finalizat construirea primelor două intersecţii supraînălţate din Sectorul 1. Ceea ce vedeţi este o premieră pentru Capitală. Până la sfârşitul anului vom avea 35 de astfel de intersecţii supraînălţate, primele vor fi construite în zonele unde avem raportate accidente rutiere şi în apropierea unităţilor de învăţământ. Sunt măsuri luate pentru a descuraja şoferii care circulă cu viteză peste limita legală”, a scris Clotilde Armand, luni pe Facebook.

Ea a mai spus că au fost adaptate trotuarele la trecerile de pietoni şi asigurat sistemul de scurgere al apelor pluviale. „După cum vedeţi din imagini, am adaptat trotuarele la trecerile de pietoni, am asigurat sistemul de scurgere a apelor pluviale şi am montat stâlpi de protecţie delimitare acces pietonal între trotuar şi partea carosabilă. În paralel, continuăm cu construcţia de treceri de pietoni supraînălţate şi montarea de limitatoare de viteză din mixtură asfaltică. Aştept feedback de la locuitorii Sectorului 1 cu privire la măsurile luate şi pentru sugestii de a ne îmbunătăţi activitatea. Pentru mine, siguranţa tuturor participanţilor din trafic (şoferi, pietoni, biciclişti etc) este pe primul loc”, a explicat Armand.

Edillul Sectorului 1 a adăugat că „aceste lucrări fac parte din Planul de siguranţă rutieră pe care vreau să-l implementez în Sectorul 1 şi sunt realizate sub supravegherea şi cu consultanţa Brigăzii de Poliţie Rutieră”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Augustin Zegrean, despre supraimpozitarea contractelor part-time: Orice om afectat se poate adresa Instanţei / Este o încălcare a libertății muncii

Publicat

in

De

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Augustin Zegrean este de părere că orice om afectat de supraimpozitarea contractelor part-time se poate adresa instanţei de judecată.

Augustin ZegreanFoto: Agerpres

El a precizat la B1 TV că această ordonanţă este o încălcare a libertăţii muncii şi că nu este normal ca un om care lucrează două ore să plătească taxe egale cu un alt om care lucrează opt ore, potrivit News.ro.

Augustin Zegrean a explicat că nu Avocatul Poporului trebuie să sesizeze Curtea Constituţională în privinţa ordonanţei privind supraimpozitarea contractelor part-time, ci orice om afectat de prevederile acesteia.

”Nu Avocatul Poporului este singurul care poate să sesizeze Curtea cu o ordonanţă neconstituţională. Orice cetăţean care este afectat printr-o ordonanţă poate să se adreseze Justiţiei pentru apărarea drepturilor şi intereselor sale legitime şi este chiar o procedură specială pentru a ajunge cu o astfel de sesizare la Curtea Constituţională.

Mai întâi se adresează la instanţa de contencios, cere anularea ordonanţei de către instanţa de contencios administrativ şi, în cadrul acelei proceduri, poate să sesizeze şi Curtea Constituţională. S-a practicat de câteva ori în România această modalitate şi uneori chiar a reuşit”, a declarat Zegrean.

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României a precizat că în Constituţie este un articol care se referă la obligaţiile fiscale.

”În ce priveşte impozitarea aceasta a contractelor part-time, este un Articol 56 în Constituţie care spune că legislaţia trebuie să asigure o aşezare justă a sarcinilor fiscale, deci unde se vorbeşte despre obligaţiile fiscale ale cetăţenilor este un alineat care spune despre aşezarea justă a sarcinilor fiscale, ori nu cred că un om care lucrează două ore, să zicem, poate fi obligat să plătească taxe şi impozite egale cu un om care lucrează opt ore.

Sigur, taxele şi impozitele se calculează la venitul obţinut, în niciun caz la durata muncii. E imposibil să spui că, dacă lucrezi la un angajator două ore şi la altul alte două, fiecare dintre ei trebuie să plătească integral ca şi cum ai lucra opt ore, nu se poate.

Este greşită şi sigur nu se va aplica în felul acesta, nu cred că va rămâne aşa pentru că, totuşi, Justiţia funcţionează în România. Eu cred că nici nu va trebui să ajungă la Justiţie, cred că îşi vor da seama că nu e posibil să facă aşa ceva”, a adăugat Zegrean.

Augustin Zegrean a mai spus că în Cosntituţie se precizează că avem dreptul la muncă, nu avem o obligaţie.

„Dacă tot vorbim de muncă, noi avem în Constituţie un articol la drepturile fundamentale, acolo este amplasat Articolul 41 (…). Noi nu avem obligaţia de a munci, noi avem doar dreptul (…).

Avem dreptul la muncă şi acest articol spune, nimeni nu poate fi împiedicat să îşi aleagă munca pe care el o doreşte, deci dacă omul doreşte să muncească la doi patroni sau la patru, sau la 10, este problema lui. Este o încălcare a libertăţii muncii, a articolului care reglementează libertatea muncii.

Statul nu are obligaţia să îţi asigure un loc de muncă, nu a îndrăznit statul român să îşi asume prin Constituţie o astfel de obligaţie pentru că e greu în condiţiile de astăzi când există şi atâţia şomeri, dar nici libertatea muncii nu poate fi îngrădită”, a mai declarat Augustin Zegrean.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend