Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Focar cu 44 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, într-un centru social din Prahova – La nivel judeţean, numărul cazurilor noi s-a dublat faţă de zilele trecute

Avatar

Publicat

in

”Conform Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, în urma testărilor periodice care sunt realizate în unităţile medico-sociale din judeţ, a fost descoperit un nou focar la centru de îngrijire a persoanelor adulte din comuna Scorţeni, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova. Au fost confirmaţi cu noul coronavirus 18 angajaţi (dintr-un total de 124 de persoane) şi 26 de beneficiari (dintr-un efectiv de 105). Ca urmare a acestui lucru, a fost realizată dezinfecţia unităţii, personalul infectat a fost izolat, iar beneficiarii au fost evaluaţi. Doi sunt internaţi, iar ceilalţi sunt izolaţi în unitatea medico-socială, fiind separaţi de restul persoanelor care au nevoie de îngrijire permanentă. Cei confirmaţi vor fi evaluaţi zilnic de un medic”, a transmis, vineri, Prefectura Prahova.

Citește și: Fostul senator Gigi Chiru, cercetat pentru luare de mită încă din 2014, ar putea scăpa de acuzații – DNA încearcă a doua oară clasarea dosarului său

Judeţul înregistrează o nouă creştere a numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2, după o perioadă în care acesta a scăzut şi s-a menţinut la sub 50 de noi cazuri în 24 de ore. Astfel, n Prahova au fost raportate 87 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, în acestea regăsindu-se toate categoriile de vârstă.

Printre cei recent diagnosticaţi se numără nouă minori, dar şi 17 persoane cu vârste peste 80 de ani, categoriile de vârstă cel mai puţin afectate fiind cele între 19 şi 39 de ani care cumulează doar şapte cazuri noi în 24 de ore.

Dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 în spitalele din judeţul Prahova 213 sunt ocupate. La terapie intensivă, au fost raportate patru locuri libere destinate bolnavilor infectaţi cu SARS-CoV-2.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Robert Turcescu își explică candidatura ciudată de la Brașov: Am intrat într-un conflict direct

Avatar

Publicat

in

De

Deputatul Robert Turcescu arată că nu va mai candida la Constanța, acolo unde a obținut un mandat de deputat în anul 2016, ci la Brașov. Turcescu explică faptul că a intrat în conflict direct cu liderul PMP Constanța, Claudiu Palaz, pe care îl acuză de colaborare cu cei de la PSD, așa că a preferat să candideze în altă circumscripție, locul său la Constanța fiind luat de Elena Băsescu.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: Epidemia a fost ținută sub control până a intervenit politicul / VIDEO

”Cîteva necesare precizări:

Azi îmi voi depune candidatura pentru un mandat de deputat în circumscripția electorală Brașov. E o candidatură susținută de organizația județeană a PMP, iar acest aspect, după cum veți citi mai jos, e foarte important.

Așa cum știți, am fost vreme de patru ani deputat de Constanța, fiind unul dintre cei doi parlamentari PMP (al doilea a fost Traian Băsescu) care “s-a ales” închizînd mandatul, adică avînd suficiente voturi la scrutinul din 2016 astfel încît să intre direct, nu la redistribuire, pe un loc de deputat. Le mulțumesc încă o dată constănțenilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o acum patru ani prin votul lor, activitatea mea parlamentară arată că de-a lungul anilor m-am straduit cu asupra de măsură să țin cont de angajamentele electorale făcute în campania din 2016.

N-am mai candidat si anul acesta la Constanța, desi multora li s-ar fi părut firesc, pentru că am intrat în conflict frontal și public cu președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz. Conflictul, altminteri de notorietate, a fost generat de pactul pe care Palaz l-a facut vreme de patru ani cu PSD la Constanța, pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean. Am fost și ramîn categoric impotriva oricarei asocieri cu PSD! E motivul pentru care, de-a lungul acestor patru ani, am intrat in conflict și cu alți colegi de partid care ar fi dorit o apropiere de PSD. Ca sa fie clar, atunci cind conduceam PMP Bucuresti, adică vreme de patru luni in 2016, după alegerile locale, am INTERZIS categoric orice colaborare cu PSD și cu Firea in Consiliul General al Capitalei! Ciprian Ciucu si Nicușor Dan cu care eram coleg de Opozitie la acea vreme in CGMB, pot depune mărturie. După schimbarea mea din funcția de președinte al PMP București cu Valeriu Steriu, s-a dat verde la această colaborare.

Da, stiu, sint o nucă tare, de obicei tac destul de mult, dar acum era și este cazul să vă aduc aminte cum au stat si cum stau lucrurile. Pentru ca mi se pare ca unii uită prea repede!

Revenind la Constanța, n-am mai avut, prin urmare, cum să candidez acolo cîtă vreme aceasta organizație continua să fie condusă de Claudiu Palaz. Ii urez succes Elenei Băsescu.

Toata activitatea mea parlamentara din ultimii patru ani a fost, dincolo de proiecte legislative, voturi in plen șamd., anti-PSD: am ieșit printre primii în PiațaVictoriei într-o vreme în care unii “viteji” așteptau cuminți “verde” de la partid, am avut o retorică agresiva la adresa lui Dragnea într-o vreme în care unii viteji il vedeau ca fiind băiat de treabă și m-am opus categoric moficarilor Legilor Justiției pe vremea cînd PMP încă era destul de.. derutat. Am fost cel care a propus stringerea de semnături pentru eliminarea pensiilor speciale. Am scris primul proiect de lege pentru înființarea Registrului Unic al Lucrarilor de Doctorat, ca încercare de limitare a producției de doctorate plagiate. Și multe altele. N-am chiulit de la lucrările Parlamentului, m-am achitat onorabil de sarcina de secretar al Comisiei de Invatamint si, cred eu, daca veti privi la felul in care am votat de-a lungul timpului, nu am de ce sa mă rușinez cu ceea ce am făcut în Camera Deputaților vreme de patru ani în care, aspect foarte important, PMP a fost in OPOZIȚIE!

Cîteva cuvinte despre alegerile locale recent incheiate și candidatura mea la Președinția CJ Dâmbovița. În august, în vreme ce eram în concediu, m-a rugat Eugen Toma sa preiau conducerea interimară a Organizației PMP Dâmbovița. Fostul președinte, Liliana Nițu, avea o problema de sănătate, nu putea face campanie. N-am vrut, știam ca e teren minat, că e județ roșu, pesedist, dar Eugen a insistat și, din dorința de a ajuta partidul, am acceptat. Exact la începutul campaniei, am ajuns la Dâmbovița. Cu o mînă de oameni am făcut o campanie muncită, am alergat, ne-am zbătut, n-a iesit așa cum ne-am fi așteptat, dar nici rușine nu ne-a fost cu felul în care am făcut acțiunile electorale. După afișarea rezultatelor, ele fiind sub media națională, mi-am depus mandatul de președinte interimar pe care-l avusesem vreme de TREI SĂPTĂMÂNI la conducerea acestei organizații. N-am fost demis, am demisionat dupa ce am încercat să fac în trei săptămâni ce n-au făcut alții în trei ani! E acolo, la Dâmbovița, un om extraordinar, Florin Grigorescu fără de care multe n-ar fi fost posibile. Revenind, chiar și în aceste condiții, am obținut la Dambovita aproape 7000 din voturile exprimate pentru președinția Consiliului Județean! Le mulțumesc tuturor pentru încredere.

Pentru alegerile din 6 decembrie voi deschide lista pentru Camera Deputaților la Brașov. Aud niște neica nimeni că, vai, Turcescu nu e din Brașov, ce caută el sa candideze aici?!

Pe linga faptul ca eu cred ca omul sfințește locul și că nu locul sfințește omul, mi se pare că e o mare ipocrizie să aplauzi în 2020 alegerea neamțului Fritz la Timișoara și a franțuzoaicei Clotilde la Sectorul 1, dar să strîmbi din nas cînd vine un candidat născut la Pitești să candideze la Brașov! Sau trebuia sa fiu belgian ori olandez pentru a satisface pretentiile unor asemenea ipocriți? Ma iertați, sînt român si candidez la Brasov pentru un mandat de deputat in Parlamentul României!

Am vrut să fac toate aceste precizări înainte de a-mi depune candidatura, pentru a marca inceperea unui drum nou, a unei campanii noi, la finalul cărora sper ca judetul Brașov să aibă reprezentare PMP în Parlamentul țării. Pentru că, dincolo de cîrcotelile unora sau altora, acest partid, Mișcarea Populară, ramîne una dintre puținele redute conservatoare din politica românească. Si vin vremuri în care familia, credința și națiunea vor fi la mare căutare!

Cu Dumnezeu înainte și va fi bine!”, scrie Robert Turcescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Police conduct searches in Bucharest and Constanta in RON 2.5 ml economic crime case

Avatar

Publicat

in

De

Police officers specializing in the investigation of economic crime are conducting Tuesday morning six searches in Bucharest and Constanta at several persons suspected of causing damage of over 2,500,000 lei through economic crimes, according to AGERPRES.

The police officers of the Economic Crimes Investigation Directorate and of the Special Actions and Intervention Service are conducting 6 home searches, 4 in Bucharest and 2 in Constanta, and enforcing 5 arrest warrants, informs a press release of the General Inspectorate of the Romanian Police (IGPR) sent to AGERPRES on Tuesday.

The activities are carried out as part of a RON 2,500,000-tax evasion criminal case investigated under the coordination of the Prosecutor’s Office attached to the Bucharest Tribunal.

From the evidence administered so far, there are indications that the investigated persons constituted a ring of several commercial companies, some of them of the “shell” type, in order to evade the payment of VAT and profit tax.

“The amounts of money supposedly came from economic activities concentrated around tenders regarding the rehabilitation, modernization and fitting works on assets held by an institution,” the quoted source shows.

The investigated persons will be taken to the IGPR headquarters for the specific criminal investigation activities.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend