Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Florin Tecău explică eșecul de la prezidențiale: ”Ne-am crezut câștigători dinainte de alegeri”

Avatar

Publicat

in

Președintele CJ Argeș, Florin Tecău, secretarul general al PSD Argeș, a încercat astăzi o explicație pentru eșecul înregistrat de social-democrați la alegerile prezidențiale. Tecău consideră că Victor Ponta nu a ajuns președintele României din cauza strategiilor învechite folosite de PSD în campania electorală și a unei percepții greșite, aceea de învingător înainte de derularea votului. ”Rezultatul alegerilor nu poate fi interpretat și nu poate fi discutat. Reprezintă voința oamenilor, a poporului. Tare mi-e teamă că mulți dintre noi au uitat în această campanie electorală că votul este la cetățeni, că ei aleg. Sunt mulți viteji care apar acum și acuză, dar mulți dintre ei sunt chiar cei care au obținut rezultatele cele mai proaste pentru partid…. PSD a pierdut alegerile pentru că a folosit strategii de campanie vechi de 25 de ani, ori la vot au venit tocmai cei care au acum 25 de ani, tinerii. Nu cred că a fost vorba de influența Internetului sau altceva, pur și simplu totul a ținut de imaginea candidatului nostru. Știți care a fost greșeala …?! În 2009, Geoană s-a culcat președinte, iar a doua zi nu mai era președinte. Acum, noi am intrat în alegeri direct președinți, am fost prea siguri de câștig. În Argeș, PSD a obținut scorul pe care și l-a propus, 60%, asta denotă și faptul că formațiunile politice cu care ne-am aliat nu au votat. Argeșul și Piteștiul au obținut rezultate bune, Piteștiul a fost al doilea oraș din țară, după Craiova, în ceea ce privește scorul la alegerile prezidențiale. Îl vom susține în continuare pe Victor Ponta la conducerea PSD, noi am fost printre primele județe care l-a propus pentru această funcție. Deocamdată nu cred că se vor repoziționa forțele politice, poate în 2015 sau 2016. Dacă stăm numai de alegeri și de campanii electorale, iarăși pierdem lucruri importante. Cred că politicul ar trebui acum să se ocupe de aomeni și de țară”, a spus Florin Tecău.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Gabriela Firea, ieșire devastatoare: ‘Vreau să văd caracatița când va ajunge domnul Dan și va căuta caracatița, va chema caracatița la ședinţă’

Avatar

Publicat

in

De

Gabriela Firea, a declarat că: ”Campania negativă în online și total mincinoasă ne-a afectat pe mine și pe colegii de la sectoare”. Aceasta a mai precizat că nu are ce să le reproșeze acestora în legătură cu rezultatul alegerilor din Capitală.

Firea a susţinut că ea a avut o campanie pozitivă, în care şi-a prezentat proiectele.

”Eu am făcut campanie pozitivă în online. Am prezentat filmuleţe cu activitatea mea din cei patru ani”, a declarat.

“Am obţinut foarte multe voturi, mai ales într-o campanie bazată numai pe minciuni la adresa mea, că am o caracatiţă. Vreau să văd caracatiţa când va ajunge domnul Dan şi va căuta caracatiţa, va chema caracatiţa la şedinţă. Nu există o caracatiţă, acelea au fost minciuni de campanie. Când soţul meu l-a sunat pe domnul Orban în noaptea alegerilor şi l-a întrebat de ce a ales calea urâtă a unei campanii negative, de ce m-a demonizat, de ce m-a demolat, e convins că a făcut bine, e convins că pentru bucureşteni e mai bine să fie domnul Dan faţă de mine care inclusiv adversarii îmi recunosc capacitatea de muncă şi de implicare. Şi domnul Orban a spus: ”Măi Florine, dar erau declaraţii politice”. Dacă în cadrul unor declaraţii politice poţi să demolezi un om şi poţi să spui numai minciuni, atunci această politică este murdară”, a declarat Gabriela Firea.

Publicitate

Ea a menţionat că pe internet au fost numeroase mesaje neadevăruri la adresa sa.

Orice deschideai erau cartoane împotriva mea care conţineau neadevăruri. Nu este normal, inclusiv acel neadevăr cu apa caldă, că dacă plec eu, instantaneu va fi apă caldă. Am plecat, se va depune jurământul probabil săptămâna viitoare…”, a precizat Firea.

Întrebată dacă Marcel Ciolacu făcea referire la ea când vorbea de personaje anchilozate în PSD, Gabriela Firea a răspuns: 

“Până acum mi se spunea că sunt prea nouă, prea proaspătă în partid şi emit prea multe pretenţii de funcţii. Acum sunt veche şi anchilozată? Cu siguranţă nu se referea la mine pentru că eu sunt şi foarte nouă în partid, abia am venit, mi s-a dat peste nas de nu ştiu câte ori de către alţi membri fondatori ai partidului, că sunt mult prea nouă şi să mai stau la locul meu la colţ, să mai aştept nişte ani. Sub nicio formă nu se referea domnul Ciolacu la mine şi probabil că vă va declara dumnealui la cine se referea. Am nişte bănuieli, dar de ce să fac eu declaraţii?”.

Firea a precizat şi de ce nu a urnărit exit-poll-ul la sediul PSD.

“În timpul săptămânii s-a luat această decizie de către echipa de comunicare, să urmăresc exit-poll-ul la primărie sau la PSD Bucureşti şi să se facă declaraţii de către conducerea naţională în legătură cu tot ceea ce s-a întâmplat în toată ţara. Dacă ar fi fost un rezultat bun al exit-poll-ului, să vin în jurul orei 21.30, după declaraţiile oficiale, să facem şi noi împreună o declaraţie de presă. Aşa s-a stabilit. Eu nu fug de răspundere, nu am fugit niciodată şi nu am de ce să mă ruşinez”, a mai afirmat Firea.

PSD mai are doar un primar de sector, potrivit rezultatelor provizorii ale scrutinului de duminică, primarul Sectorului 4 Daniel Băluţă fiind cel care a obţinut o victorie certă. La sectorul 1, actualul primar Dan Tudorache şi-a clamat luni victoria în faţa candidatei PNL-USR PLUS Clotilde Armand, pe baza numărătorii paralele a voturilor. Scrutinul de la Sectorul 1, care pare câştigat, conform datelor provizorii, de Clotilde Armand, este însă puternic contestat după ce aceasta a descoperit procese verbale falsificate, solicitând intervenţia Poliţiei. ŞI la sectoarele 4 şi 5 sunt acuzaţii de fraudă, formulate de PNL şi de USR PLUS, conform news.ro.

Citește și:

Lovitură devastatoare pentru DIICOT! Un celebru om de afaceri a fost pus în libertate

SURSE Nicușor Dan începe execuțiile! Primele persoane care vor zbura din funcție

În ziua alegerilor, doctorul Monica Pop trage un semnal de alarmă: ‘Nu vă lasați înșelați! Nu uitați’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Omul de afaceri Mohamad Murad cere Biroului Electoral Central anularea alegerilor pentru Primăria Mangalia

Avatar

Publicat

in

De

Omul de afaceri Mohammad Murad, candidat independent la Primăria Mangalia,  cere Biroului Electoral Central anularea alegerilor pentru funcția de primar.

Murad a depus o cerere la Biroul Electoral Central pentru anularea alegerilor de la Mangalia în care prezintă motivele pentru care ar trebui luată o asemenea decizie.

“Procesul electoral desfăşurat în data de 27 septembrie în municipiul Mangalia a fost viciat în principal de un eveniment care m-a afectat electoral prin împiedicarea cetăţenilor care intenţionau să mă voteze la funcţia de primar prin mediatizarea excesivă şi trunchiată a unui eveniment în care nu am fost implicat dar care a fost prezentat drept mită electorală oferită de subsemnatul şi de reţinerea mea de către organele de urmărire penală. Evenimentul care a influenţat fără îndoială rezultatul alegerilor a fost cel petrecut în jurul orelor 15.30-19.30 în ziua de 27 septembrie. Pe strada Oituz a fost oprit în trafic un autoturism aparţinând grupului de firme deţinut de candidatul Mohammad Murad”.

Publicitate

În acesta se precizează că într-o maşină se aflau două persoane, iar poliţiştii doreau să afle dacă geamurile fumurii ale maşinii erau omologate, ei verificând cu acest prilej documentele maşinii, dar şi persoanelor din autoturism.

Murad consideră că prin acest demers s-a dorit crearea unui incident electoral din care să reiasă că Murad a fost surprins în timp ce oferea mită alegătorilor deşi acest lucru nu era adevărat. 

“Prin maximizarea apariţilor media ale acestui presupus incident electoral s-a instaurat la nivelul municipiului Mangalia certitudinea că Mohammad Murad, candidat indepedent la Primăria Mangalia nu mai poate fi votat. Fără nicio urmă de tăgadă, acest incident a fost creat pentru a crea această impresie care nu avea nicio legătură cu realitatea, dar prin care s-a reuşit realizarea scopului suprem, câştigarea alegerilor de către candidatul PNL la Primăria Mangalia, Radu Cristian”, mai precizează documentul depus la Biroul Electoral Central, în care se susţine că în acest mod s-a reuşit fraudarea alegerilor la Mangalia.

De asemenea, în document se mai afirmă că prin crearea falsei premise că Mohammad Murad a fost reţinut de poliţie oamenii nu au mai ieşit să-l voteze.

“În acelaşi timp a fost înregistrat un număr mare de persoane care nu au mai ieşit la vot deoarece s-a creat premisa falsă că domnul Mohammad Murad, candidat independent, a fost reţinut de poliţie pentru mită electorală, iar cei care aveau intenţia să-l voteze au ales să stea acasă sau să voteze cu ceilalţi candidaţi”, se mai precizează în sursa citată. 

În legătură cu acest incident, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că în maşina respectivă au fost găsite suma de 160.000 de lei şi materiale de propagandă, iar candidatul respectiv nu a avut vreo calitate sau vreo legătură cu acest incident.

“Pe data  27 septembrie, în jurul orei 16.30, poliţiştii au oprit pe raza municipiului Mangalia un autoturism, condus de un bărbat, în dreapta aflându-se proprietarul maşinii, bănuit că ar fi oferit cetăţenilor bani şi i-ar fi sfătuit pe aceştia să voteze un anumit candidat la alegerile locale. La solicitarea poliţiştilor, persoanele în cauză au refuzat să permită controlul autoturismului. La un moment dat, în zonă a venit un alt bărbat, candidat la o primărie din judeţul Constanţa, acesta neavând vreo calitate sau legătură cu incidentul respectiv. Conducătorul auto a fost condus la sediul Poliţiei, iar în urma controlului vehiculului în cauză, poliţiştii au găsit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor,  peste 160.000 de lei, precum şi materiale de propagandă.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor”, a anunţat IPJ Constanţa, informează news.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend