Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Florin Roman îi dă peste nas lui Ludovic Orban: ‘Cică el nu a făcut numiri pe criterii de prietenie sau gașcă! Total fals!’

Publicat

in

Sâmbătă, la Satu Mare, Ludovic Orban a spus că este primul preşedinte al PNL din ultimii 31 de ani care nu a numit “numai dintre prieteni sau dintre cunoscuţii găştii” în funcţii publice atunci când formaţiunea politică a ajuns să guverneze.

Însă, ”totul este fals”, spune Florin Roman, deputat PNL, subalternul lui Orban în partid și Camera Deputaților. ”Unii au ajuns chiar miniștri in cabinetul Orban pe baza apartenentei la gasca domniei sale. Nici unul din secretarii de stat din guvernul liberal pe care l-a condus, cu doar câteva mici exceptii, nu a trecut prin votul forurilor statutare ale PNL! Singurul criteriu folosit a fost loialitatea fata de un om!”, dezvăluie deputatul care îl susține pe Florin Cîțu la șefia PNL.

Citește și: VIDEO Ludovic Orban, semnal pentru Florin Cîțu: ‘Nu am numit oameni numai dintre prieteni sau dintre cunoscuţii găştii’

”Ma uit și ma minunez când văd declarațiile domnului Ludovic Orban de la Satu Mare. Cică el nu a făcut numiri pe criterii de prietenie sau gasca! Total fals!

Unii au ajuns chiar miniștri in cabinetul Orban pe baza apartenentei la gasca domniei sale. Nici unul din secretarii de stat din guvernul liberal pe care l-a condus, cu doar câteva mici exceptii, nu a trecut prin votul forurilor statutare ale PNL! Singurul criteriu folosit a fost loialitatea fata de un om! Sa nu mai vorbim de unele numiri de la Secretariatul general al guvernului, Corpul de control al premierului sau Cancelaria premierului, unde a contat exclusiv gasca, domnule Orban!

Citește și: Orban, un pas în fața lui Cîțu. Prima filială care oficial, prin vot, îl susține pe Orban la șefia PNL

Așa s-a întâmplat și in cazul multor alte instituții, unde meritocratia a fost înlocuită cu apartenența la gasca domnului Orban. Poate va amintiți episodul cu “animalul politic”, care ne-a costat mult in campanie. Și multe altele de acest gen.

Niciodată, in mandatul sau nu a avut loc o depesedizare a administrației centrale și locale, cu exceptia schimbării miniștrilor.

Citește și: Codrin Ștefănescu îl sfătuiește pe Orban: ‘După ce câștigi, rade-i! Nu credeam că poate fi mai rău decât cu tine’

Iar cine nu crede sa se uite prin județe, unde directorii PSD tronează in funcțiile de conducere de la nivel local. Și in ministere și agenții, unde e plin de social-democrați!”, e mesajul lui Florin Roman.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Nemții vor avea viață grea: Olaf Scholz, viitorul cancelar, vrea vaccinarea obligatorie

Publicat

in

De

Viitorul cancelar german, Olaf Scholz, a declarat, marţi, că este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 pentru a opri focarul de infecţii în ţara sa, relatează AFP.

Olaf Scholz ”a afirmat că a înţeles că există dezbateri pe acest subiect în Bundestag la care participă toate partidele”, potrivit unor surse apropiate viitorului cancelar social-democrat, scrie agerpres.ro.

Succesorul Angelei Merkel ”şi-a semnalat simpatia pentru o astfel de reglementare” marţi, în cursul unei reuniuni între Merkel, succesorul acesteia şi liderii celor 16 landuri ale Germaniei, care ar putea duce la o înăsprire a restricţiilor anti-Covid, au precizat sursele citate.

Închiderea barurilor şi a cluburilor sunt luate în considerare, potrivit presei germane.

Germania a exclus până acum varianta radicală de impunere a vaccinării, aşa cum a procedat statul vecin Austria.

Obligaţia de vaccinare a fost decisă recent pentru personalul din căminele de bătrâni şi spitale, precum şi pentru soldaţii din Bundeswehr (armata) şi ar urma să intre în vigoare în curând.

Dar situaţia sanitară rămâne foarte tensionată marţi, cu o rată de incidenţă de 452,2 la 100.000 de locuitori.

Campania de vaccinare a dus până acum la vaccinarea completă a aproximativ 57 de milioane de persoane (68,5%).

Vaccinarea obligatorie, respinsă mult timp de majoritatea germanilor, este de acum cerută de aproape două treimi dintre ei (64%), potrivit unui sondaj recent realizat de RTL şi ntv.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Parlamentul german se va pronunţa asupra unei legi care impune vaccinarea împotriva COVID-19

Publicat

in

De

Parlamentul german se va pronunţa până la sfârşitul anului asupra unei legi care impune vaccinarea împotriva COVID-19 a întregii populaţii pentru a opri focarul de infecţii, a anunţat marţi viitorul cancelar Olaf Scholz, relatează AFP.

”Propunerea mea este ca (…) deputaţii să facă o propunere Parlamentului” privind vaccinarea obligatorie, a indicat într-un interviu pentru canalul Bild TV social-democratul care urmează să preia conducerea guvernului, precizând că acest text ar trebui să fie prezentat în acest an pentru a intra în vigoare în februarie sau martie.

Germania a exclus până acum varianta radicală de impunere a vaccinării, aşa cum a procedat vecinul austriac.

Dar dezbaterea pe această temă a luat amploare în ultimele săptămâni, în timp ce ţara este puternic lovită de un nou val de contaminări, potrivit Agerpres.ro.

Obligaţia de vaccinare a fost decisă recent pentru personalul din căminele de bătrâni şi spitale, precum şi pentru soldaţii din Bundeswehr (armata) şi ar urma să intre în vigoare în curând.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend