Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Florin Cîțu: Rețeta noastră de succes e foarte simplă – încasăm banii de la sectorul privat și imediat îi ducem înapoi în privat

Avatar

Publicat

in

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu (PNL), a declarat joi, la Radio Guerilla, că guvernanții au reușit în plină criză sanitară și economică să obțină mai multe încasări la bugetul de stat, „rețeta” fiind pomparea fondurilor în sectorul privat.

Vezi și: Cum ar putea arăta viitorul Guvern (variantele PNL)

„Sa ne uitam la masurile pe care le-am luat in 2020. Am eliminat supraacciza la carburant, supraimpozitarea contractelor part-time si impozitarea nenorocita din OUG 114. Am incasat mai mult la buget decat anul trecut. Reteta noastra e foarte simpla: incasam banii de la sectorul privat, imediat ii ducem inapoi in privat. Si sectorul privat a raspuns foarte bine. Eu am avut incredere, mi s-a reprosat ca sunt foarte optimist, dar eu vin din sectorul privat si stiu cum gandeste. Ei au nevoie sa fie lasati in pace si sa li se plateasca facturile. Omori sectorul privat cand nu-l platesti”, a declarat Florin Cîțu.

„Mediul privat ne-a mai cerut predictibilitate”, a adăugat ministrul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Alertă într-un land din Germania: Liderul unui district a fost plasat sub protecție după ce a primit amenințări

Avatar

Publicat

in

De

Liderul unui district cu cea mai ridicată rată de contaminare cu SARS-CoV-2 din Germania a fost plasat sub protecţie după ce a primit ameninţări, a declarat vineri poliţia, suspectând implicarea militanţilor “antimască”, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Thomas Müller, ales conservator al districtului Hildburghausen (Turingia), a fost plasat joi sub protecţie după ce a fost vizat de ameninţări pe reţele sociale în zilele precedente, după cum a declarat el vineri agenţiei DPA.

Poliţia locală a confirmat plasarea sa sub protecţie şi deschiderea unei anchete pentru identificarea autorilor ameninţărilor.

Citește și: Medic: ‘Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Țineți de mână un pacient speriat care abia respiră’

Forţele de ordine suspectează implicarea în aceste ameninţări a mişcării antimască, activa în Germania, cu manifestaţii regulate în toată ţara.

Patrulele de poliţie au fost întărite în acest district de 63.000 de locuitori, unde miercuri au fost puse în aplicare restricţii foarte severe, cu închiderea şcolilor şi restricţii de circulaţie pe timpul nopţii.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Pas cu pas vor fi luate măsuri. Vom vedea că din ce în ce mai multe zone, le vom avea în varianta de lockdown’

Rata de infectare, care atinge peste 600 la 100.000 de locuitori, este aici cea mai ridicată din Germania, unde vineri a fost depăşit pragul de un milion de persoane care au fost testate pozitiv pentru COVID-19 de la începutul pandemiei.

Aceste măsuri nu au fost primite nefavorabil de militanţii “antimască”, dintre care mai multe sute au defilat miercuri seara pe străzile din Hildburghausen.

Cei mai mulţi dintre ei nu au purtat măşti de protecţie în cadrul acestei defilări la care au participat – potrivit poliţiei- membri ai extremei drepte locale, special ai partidului AfD, şi pe care alesul ameninţat îl criticase sever.

Manifestaţia a fost în cele din urmă dispersată de poliţişti care au fost nevoiţi să utilizeze gaze lacrimogene.

Chiar înainte de pandemie, problema protecţiei aleşilor era era sensibilă în Germania, ameninţările cu moartea înmulţindu-se de câţiva împotriva personalităţilor de toate orientările politice.

În iunie 2019, un ales conservator favorabil primirii refugiaţilor, Walter Lübcke, a fost asasinat la domiciliul său. Doi simpatizanţi ai extremei drepte sunt în prezenţi judecaţi pentru acest omor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ioana Bran, fostul ministru al Tineretului și Sportului: PNL taie panglici la obiective pentru care nu au niciun merit!. PSD organizat și gestionat totul

Avatar

Publicat

in

De

Fostul ministru al Tineretului și Sportului, deputatul Ioana Bran, critică dur festivismul cu iz electoral al liderilor PNL. Ea susține într-o postare pe pagina ei de Facebook că PNL nu are nici un fel de contribuție la construcția noului Stadion Steaua din București, dar ca inaugurare nu au avut avut nici o jenă să facă o recepție festivist-electorală:

”PNL taie panglici la obiective pentru care nu au niciun merit și profită de orice ocazie pentru a-și face campanie electorală: a făcut-o și azi, la stadionul Steaua.

Lăsând la o parte faptul că nu a fost vorba de o recepție – care „va urma”, nici atât de o inaugurare, nu vi se pare ciudat să vină tocmai acum, cu câteva zile înainte de alegeri să prezinte proiectele de stadioane pentru ceea ce ar fi trebuit să fie Euro 2020? Chiar așa, dacă nu era pandemia, ce s-ar fi întâmplat?

Vreau să le amintesc celor de la PNL că Guvernul PSD a demarat și gestionat tot ce a presupus evenimentul Euro 2020.  În martie 2018, când eram ministru al Tineretului și Sportului, am activat și coordonat grupul de lucru interministerial în acest sens – organizarea la București a Euro 2020. L-am avut alături pe marele nostru sportiv – și consilier onorific al premierului – Gheorghe Popescu. A fost o muncă de echipă din care sunt onorată că am făcut parte.

Să vii astăzi să spui că stadionul Steaua „a renăscut ca pasărea Phoenix” mi se pare cel puțin deplasat și lipsit de respect față de toți cei care au muncit la aceste proiecte senzaționale pentru țara noastră. Dar pentru PNL e timpul pentru campanie și pentru titluri de presă. Ceea ce fac ei se numește „spoială”. Pentru că e de ochii lumii și e la final, când toată munca e deja făcută…”, a scris fostul ministru.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend