Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Florin Cîțu: Rețeta noastră de succes e foarte simplă – încasăm banii de la sectorul privat și imediat îi ducem înapoi în privat

Publicat

in

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu (PNL), a declarat joi, la Radio Guerilla, că guvernanții au reușit în plină criză sanitară și economică să obțină mai multe încasări la bugetul de stat, „rețeta” fiind pomparea fondurilor în sectorul privat.

Vezi și: Cum ar putea arăta viitorul Guvern (variantele PNL)

„Sa ne uitam la masurile pe care le-am luat in 2020. Am eliminat supraacciza la carburant, supraimpozitarea contractelor part-time si impozitarea nenorocita din OUG 114. Am incasat mai mult la buget decat anul trecut. Reteta noastra e foarte simpla: incasam banii de la sectorul privat, imediat ii ducem inapoi in privat. Si sectorul privat a raspuns foarte bine. Eu am avut incredere, mi s-a reprosat ca sunt foarte optimist, dar eu vin din sectorul privat si stiu cum gandeste. Ei au nevoie sa fie lasati in pace si sa li se plateasca facturile. Omori sectorul privat cand nu-l platesti”, a declarat Florin Cîțu.

„Mediul privat ne-a mai cerut predictibilitate”, a adăugat ministrul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Florin Cîțu, după ce campania de vaccinare a încetinit: Nu mă îngrijorează

Publicat

in

De

Premierul Florin Cîțu susține că nu este îngrijorat pentru scăderea ratei de vaccinare și arată că numărul tot mai mic de cazuri, dar și de pacienți internați la ATI reprezintă o consecință a faptului că românii s-au vaccinat.

”Măsurile de relaxare de la 1 iulie le știm deja. Campania de vaccinare trebuie văzute prin filtrul a ceea ce se întâmplă în România astăzi. Avem tot mai puține persoane infectate, avem mai puține persoane în ATI, deci campania de vaccinare a dat rezultate. Lucrurile merg în direcția bună, nu mă îngrijorează în acest moment. Ați văzut, în iarnă, când m-a îngrijorat ceva, am acționat și am cerut mai multe paturi la ATI.”, a spus Florin Cîțu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Florin Cîțu anunță lapte și miere: În România vor intra 76 de miliarde de euro

Publicat

in

De

Premierul Florin Cîțu susține că întreaga societate trebuie să pregătească pentru un boom de investiții, asta pentru că până în 2026 în România vor intra 76 de miliarde de euro.

”În România vor intra, până în 2026, 76 de miliarde de euro. Este nevoie ca fiecare companie din România să știe că vor intra acești bani, să își pregătească capacitatea de producție.

Am promis încă de când am preluat mandatul de premier: nu creștem taxe, nu introducem taxe noi. Țin foarte mult la predictibilitate.

Trebuie să rezolvăm o serie de chestiuni în administrația publică, mă refer la birocrație, știm exact ce avem de făcut, rezultatele economice spun totul. Suntem printre puținele țări din UE care au creștere economică, crește venitul mediu, în mod real în România.”, a spus Florin Cîțu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend