Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Florin Cîțu, mesaj către omologii din Europa: România accelerează cursa pentru marele pot de 100 de miliarde de euro

Avatar

Publicat

in

Implementarea rapidă a instrumentului SURE de către Comisia Europeanã, precum și adoptarea cu celeritate a instrumentului de redresare sunt considerate prioritare de cãtre România în contextul crizei mondiale generate de virusul COVID-19, a spus, în cadrul ECOFIN, de ministrul Finanțelor.

Citește și: SHOW Schimb dur de replici între Victor Ponta și Traian Băsescu în direct: ‘După şase seara, culcaţi-vă!’ / ‘E tonul prostului’

Publicitate

„Redresarea economicã rapidã a UE depinde de modul în care reușim sã punem în aplicare mãsurile deja convenite, precum și instrumentul de redresare. Trebuie sã ținem cont de necesitãțile diferite ale statelor membre, sã asigurãm flexibilitate în aplicarea instrumentelor și sã evitãm introducerea unor sarcini administrative nejustificate”, a spus ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, în intervenția sa din cadrul videoconferinței Consiliului Afacerilor Eonomice și Financiare (ECOFIN) de vineri.

Miniștrii finanțelor și economiei au avut un schimb de opinii cu privire la progresele înregistrate în privința mãsurilor de rãspuns la criza provocatã de COVID-19 la nivelul UE, inclusiv mecanismele implementate prin Banca Europeanã de Investiții (BEI), Mecanismul European de Stabilitate (MES) și SURE (instrumentul european pentrusprijinul temporar pentru atenuarea riscurilor de șomaj în situațiide urgențã).

„România susține implementarea rapidã a instrumentului SURE. Am început deja discuțiile cu oficiali din Comisia Europeanã pentru aprobarea acțiunilor eligibile în cadrul instrumentului. Funcționarea eficientã și flexibilã a acestuia este deosebit de importantã pentru țara noastrã, care nu poate accesa instrumentele aferente Mecanismului European de Stabilitate”, a precizat Florin Cîțu.

SURE presupune o asistențã financiarã de pânã la 100 miliarde euro, sub formã de împrumuturi destinate atenuãrii riscului de șomaj și se adreseazã tuturor statelor membre. Acestea vor contribui cu garanții de 25% din volumul facilitãții (25 miliarde euro), care se vor constitui ca datorie publicã guvernamentalã garantatã și nu vor avea impact pe deficit decât în cazul în care sunt executate. În cazul României, garanțiile se ridicã la 393 milioane euro.

La prima reuniune ECOFIN din mandatul sãu, Președinția germanã și-a prezentat prioritãțile în domeniul afacerilor economice și financiare și i-a informat pe miniștri despre pregãtirile pentru reuniunea virtualã a G20 din 18 iulie.

De asemenea, miniștrii au analizat rapoartele de convergențã publicate de Comisia Europeanã și de Banca Centralã Europeanã la 10 iunie. Documentele examineazã dacã statele membre din afara zonei euro îndeplinesc condițiile necesare pentru adoptarea monedei unice.

Miniștrii de finanțe din UE au discutat și despre prioritãțile pentru finalizarea Uniunii Piețelor de Capital, în special având în vedere impactul crizei provocate de COVID-19.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

SCANDAL în trafic între Maia Morgenstern și un polițist! Gestul care a enervat-o pe actriță: ‘Am vrut să vă pun etilotestul!’ ‘Sunt mânioasă. Am plătit amenda’

Avatar

Publicat

in

De

Maia Morgenstern a fost amendată în trafic de un agent de poliție care nu purta mască. Actrița susține că nu este supărată că a primit amendă, deoarece o merita, însă este „mânioasă” din cauza faptului că polițistul nu purta mască.

Citește și: O profesoară îi ia apărarea lui Cristi Puiu și îi atacă pe medici: ‘Au dreptul să invite în locul lor alte persoane, din alt domeniu, atunci când dau de greu?’

Publicitate

„Eh. Sunt mânioasă.

După spectacol m-am dus acasă, cu mașina. Puțin după ora 22. Victoriei colț cu Elisabeta. Conduceam prudent, pentru că obosită, pentru că în seara caldă de vară erau mulți pietoni la plimbare.

M-a oprit o mașină de poliție. Am oprit, am pus masca de protectie, am deschis geamul.

Agentul s-a apropiat. Fără mască.

„Actele!” Am prezentat actele imediat și fără să întreb nimic…

Nu mă știam vinovată cu nimic. Nu aveam chef de discuții cu un necunoscut care nu poartă mască.

M-a întrebat „De ce ați așteptat la semafor? Era deja verde. Ați ezitat să porniți.”

Am explicat că în drum era o femeie cu un bebeluș în brațe, cu un cărucior, cu… se codea: să treacă mai departe, să se oprească, să se întoarcă.

Subliniez, aveam mască și vorbirea îmi era îngreunată. Se înțelegea, probabil, mai greu ce spuneam.

Domnul agent, fără mască, fără să respecte niciun fel de distanțare, se apropia din ce în mai mult. A constatat că nu aveam ITP-ul făcut. Mi-a dat amendă.

„Aveți ceva de adăugat la procesul verbal de constatare?”

„Da. Dumneavoastră, domnule agent, nu purtați mască…”

„Nu sunt obligat. Sunt în aer liber. Am vrut să vă pun etilotestul… Puteți plăti amenda…”

Foarte bine. Voi plăti amenda. Dacă greșești, plătești. Fără ironie.

În rest… prevenție, prudență, omenie… hai!

Stăm cu mască.

P.S. Later edit, sau cum se cheamă:

Evident că s-a aplicat întocmai legea și nu am beneficiat de niciun fel de” înțelegere “: mi-a fost ridicat și talonul. Nu am niciun comentariu, nicio contestație de făcut. Așa spune legea.Și chiar sunt bucuroasă pentru asta: pot spune exact cum s-a petrecut.

P1.S1. Am plătit ameda”, a precizat Maia Morgenstern pe pagina ei de Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Situație critică în Buzău! Șapte focare de infecție cu Covid: la Secţia ATI a Spitalului de Urgenţă sunt confirmate 12 persoane

Avatar

Publicat

in

De

Şapte focare de infecţie cu SARS-Cov2 sunt active în judeţul Buzău, cel mai mare dintre acestea fiind la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, unde sunt confirmate cu noul coronavirus 12 persoane, relatează News.ro.

Citește și: Decizie de ULTIMĂ ORĂ a Ministerului Sănătății: TOATE persoanele care au avut coronavirus vor putea dona plasmă

Publicitate

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău, cele şapte focare active din judeţ sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău – Secţia ATI, unde sunt 12 persoane confirmate pozitiv, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – 3 persoane confirmate pozitiv, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău – Secţia Neonatologie – 3 persoane confirmate pozitiv, o fundaţie din comuna Cernăteşti care deţine un cămin de bătrâni în localitatea Aldeni, unde există 4 persoane confirmate pozitiv, două firme din municipiul Buzău, unde sunt confirmate patru, respectiv cinci persoane, şi la Căminul pentru persoane vârstnice ”Sfinţii Constantin şi Elena” din Costeşti, unde sunt 4 angajaţi şi 7 beneficiari confirmaţi pozitiv.

DSP a recomandat în cazul acestora măsuri precum: internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacţilor simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalţi membri ai familiei care locuiesc la aceeaşi adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie terminală.

De asemenea, în urma anchetei epidemiologice desfăşurate de DSP Buzău la Căminul pentru persoane vârstnice ”Sfinţii Constantin şi Elena” Costeşti, s-a dispus izolarea şi tratarea rezidenţilor la nivelul unităţii, motivat de patologia acestora.

În judeţul Buzău, s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, 25 de cazuri noi de coronavirus. De la debutul pandemiei au fost infectate cu SARS-CoV-2 1.581 de persoane, din care 41 au murit, iar alte 971 s-au vindecat. De asemenea, la Buzău se află în izolare la domiciliu 207 persoane, iar alte 467 sunt în carantină.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend