ACTUAL
Florin Cîțu, ieșire triumfală: ‘Am reușit să câștigăm încrederea investitorilor într-un an foarte important’
Publicat
acum 3 luniin
De
admin

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a declarat că împrumutul României de pe piețele internaționale arată că am reușit să câștigăm încrederea investitorilor într-un an foarte important și sper ca agențiile de rating să țină cont de acest lucru.
Declaraţia şefului de la Finanţe vine cu o zi înainte ca agenţia de evaluare financiară Standard&Poor’s să anunţe o nouă evaluare a ratingului României.
„Emisiunea internaţională de obligaţiuni a fost la cel mai mic randament din istorie pentru România la 9 ani. Pentru că a fost o cerere foarte mare ne-am împrumutat sub curbă, mai ieftin decât era în piaţă”, a subliniat ministrul Finanţelor.
El a reamintit că în acest an au fost finanţate mai multe tipuri de cheltuieli, precum împrumuturi din trecut de 50 de miliarde de lei, facturi restante de 30 de miliarde de lei şi măsuri de sprijin al economiei care au reprezentat 7% din PIB. Totodată, ministrul Finanţelor a menţionat că finanţarea pentru acest an a fost încheiată în urmă cu două-trei săptămâni.
„Anul acesta am avut de finanţat mai multe cheltuieli, am avut împrumuturi în trecut de 50 de miliarde lei, am avut de finanţat facturi restante de 30 de miliarde de lei, am plătit aceste facturi la timp şi în acelaşi timp am plătit deficitul pentru anul acesta care a însemnat cam 7% din PIB măsuri pentru a ajuta economia. Finanţarea necesarului pentru 2020 e terminată de două-trei săptămâni. Ceea ce facem acum este prefinanţare pentru anul viitor.
Vreau să mă asigur că lăsăm un buffer important, o sumă de bani pusă deoparte pentru perioada următoare. Nu ştim ce se întâmplă în perioada următoare, cât de volatilă va fi această iarnă. Vreau să fie finanţarea asigurată, să nu existe niciun risc pentru România. Ceea ce s-a întâmplat pe piaţa internaţională arată că am reuşit să câştigăm încrederea investitorilor într-un an foarte important. E important şi pentru agenţiile de rating şi sper să ţină cont de acest lucru”, a mai spus Florin Cîţu.
Ministrul a arătat, totodată, că decizia Standard&Poor’s aşteptată vineri noapte vine într-un an dificil, în care multe ţări s-au confruntat cu scăderea ratingului.
„Până acum ratingul României a fost păstrat. Vineri seara vom afla dacă SP păstrează ratingul BBB minus. Este un an dificil pentru că multe ţări au avut anul acesta retrogradări. Anglia, Italia a ajuns la ratingul României. În 2008-2009 când România a fost retrogradată a urmat o perioadă foarte grea. Dobânzi mari, acord cu FMI. De aceea e important să păstrăm acest rating”, a explicat Cîţu.
El a afirmat, o dată în plus, că atât timp cât va fi ministru la Finanţe nu este nevoie de acord cu Fondul Monetar Internaţional pentru că România e poate finanţa de pe pieţele internaţionale la costuri reduse.
„Cât sunt eu la Finanţe nu este nevoie de acord cu FMI. Vedeţi ce uşor ne finanţăm, şi ieftin, din pieţele internaţionale. Împrumutul (de 2,5 miliarde de euro, n.r.) şi modul în care a fost făcut, cea mai mare cerere – asta arată că ai încrederea investitorilor, ne ajută la evaluarea ratingului. În 2008, în momentul în care am pierdut încrederea investitorilor, România a fost retrogradată, ratingul a fost scăzut pentru că este clar că ai probleme de finanţare. La noi se arată foarte clar că investitorii au încredere în ceea ce facem”, a spus ministrul Finanţelor.
România a atras 2,5 miliarde de euro de pe pieţele externe de capital la costuri atractive, a anunţat miercuri Ministerul Finanţelor Publice, menţionând că emisiunea de euroobligaţiuni lansată în data de 24 noiembrie 2020 de MFP s-a bucurat de un interes extrem de mare din partea investitorilor, ceea ce reconfirmă statutul României de emitent important în zona Europei Centrale şi de Est.
Potrivit unui comunicat al MFP, remis miercuri AGERPRES, tranzacţia a marcat şi o serie de performanţe notabile în istoria emisiunilor realizate de România pe pieţele externe de capital: randamentul de 1,468% aferent tranşei de 9 ani este cel mai scăzut randament oferit vreodată de România pentru o emisiune denominată în euro; obţinerea de prime negative de emisiune pentru ambele tranşe prin cea mai importantă reducere de cost faţă de valorile de la anunţul lansării emisiunii; a doua cea mai mare cerere (după tranzacţia din luna mai, anul curent) înregistrată vreodată la o emisiune denominată în euro din partea investitorilor înainte de stabilirea costului final al emisiunii (cu ordine de peste 12 miliarde de euro), dar şi la închiderea tranzacţiei, când nivelul cererii s-a menţinut la un nivel record, de 11,6 miliarde euro, conform agerpres.ro.
Toate cele trei mari agenţii de rating, S&P, Moody’s şi Fitch Ratings, atribuie României un rating „BBB minus”, cel mai scăzut calificativ din categoria investment grade, toate trei ratingurile având o perspectivă negativă.
Citește și:
‘Fără penali’? USR-PLUS vrea să-l trimită în Parlament pe fratele unui condamnat pentru proxenetism
Poate vrei sa citesti
ACTUAL
Sorin Cîmpeanu pregătește Revoluția! Vor fi decapitări în masă în Sistem!
Publicat
acum 10 orein
4 martie 2021De
admin

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pregătește o mișcare revoluționară. Acesta a făcut un anunț extrem de important.
Sorin Cîmpeanu a dezvăluit că urmează să scoată la concurs toate posturile de directori din școlile din România, înainte de vacanța de vară.
„Trebuie să ai conduceri în școli selectate pe criterii relevante și obiective. Pentru asta trebuie să ai organizate concursuri pentru directorii de școli. Este un element esențial, dacă vrei să faci evaluare. Pentru că, în orice sistem, directorul unei școli va fi implicat în evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanță, legate de criteriile de performanță ale elevilor”, a spus, la Europa FM, ministrul Educației.
Mai mult, potrivit lui Cîmpeanu, vor fi scoase la concurs inclusiv posturile care sunt ocupate prin concurs.
„Și obiectivul este să reușim acest lucru înainte de vacanța de vară”, a spus Cîmpeanu.
„Tot. Director, directori adjuncți”, a precizat el.
Vezi și
Comenteaza cu profilul de FB
ACTUAL
Lovitură pentru Emanuel Ungureanu, USR-istul care l-a atacat pe Klaus Iohannis! Rămâne fără titlul de doctor?
Publicat
acum 10 orein
4 martie 2021De
admin
Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, cel care s-a remarcat în urma marilor denunțuri din sistemul medical, ar putea rămâne fără titlul de doctor în istorie, obținut la 26 septembrie 2016.
S-au găsit mai multe „vicii procedurale” în ceea ce privește modul în care și-a obținut titlul de doctor, iar acum anchetatorii cecetează acest aspect.
Iată ce a publicat Național astăzi:

Numai că și acesta pare unul ”relativ”, pentru că la această oră se fac verificări minuțioase pentru a se stabili legal dacă Emilian Ungureanu este sau nu doctor cu adevărat! Mai ales că documentele intrate în posesia noastră arată că la dosarul de doctorat al acestuia de la Universitatea ”Babeș – Bolyai” din Cluj – Napoca se regăsesc mai multe ”vicii procedurale”. Și care sunt acum cercetate de anchetatori, scrie publicația Național.
Cum problematica doctoratelor acordate pentru nenumărate personalități publice este una extrem de sensibilă în ultimii ani, vom prezenta documentele intrate în posesia noastră. Tocmai pentru a nu se lăsa loc de nicio interpretare. Iar un prim act este cel emis de Universitatea ”Babeș – Bolyai” Cluj – Napoca, Facultatea de Istorie și Filosofie și intitulat ”Proces – Verbal al ședinței publice de susținere a Tezei de Doctorat . Data susținerii : 26 septembrie 2016. Susținerea publică a tezei de doctorat Viața Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România în comunism (1945 – 1989), elaborate de studentul-doctorand Ungureanu T. Emanuel-Dumitru, a avut loc în prezența Comisiei de doctorat aprobate de consiliul școlii doctorale și numite prin Decizia nr.16000 din 02.09.2016 a Directorului CSUD al Universității Babeș – Bolyai.

În conformitate cu art.76 alin.(4) din Codul studiilor universitare de doctorat ( aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 681/2011), susținerea publică s-a desfășurat cu respectarea dispozițiilor acestui Cod, întrucât teza de doctorat nu a fost supusă analizei preliminare în cadrul catedrei sau al colectivului de cercetare până la 1 octombrie 2011. În cadrul dezbaterii tezei de doctorat, membrii Comisiei de doctorat și publicul au adresat studentului – doctorand întrebări legate de teza de doctorat, pe care le prezentăm mai jos, în rezumat, împreună cu răspunsurile studentului – doctorand”.

Numai că ”rezumatul” redat în procesul – verbal cuprinde o singură întrebare… Una de o ”complexitate” de-a dreptul halucinantă, ce-i drept : ” Ce aduce în plus teza față de lucrările scrise anterior pe această temă?”. Și pentru că Emanuel Ungureanu a știut să răspundă la această întrebare ”încuietoare” s-a trecut ”la vot” : ” Ținând seama de rapoartele de evaluare a tezei de doctorat și de constatările din timpul susținerii publice a acesteia, Comisia de doctorat a deliberat și a hotărât să atribuie tezei calificativul foarte bine, pe baza calificativelor atribuite de membrii Comisiei : prof. univ.dr. Ovidiu Ghitta – președinte, prof.univ.dr. Doru Radosav – conducător de doctorat, prof. univ.dr. Ștefan Bratosin – referent oficial, prof.univ.dr. Gabriel Moisa – referent oficial, conf.univ.dr. Ionuț Costea – referent oficial. Pe baza calificativului atribuit tezei de doctorat de Comisia de doctorat și a modului de îndeplinire a cerințelor prevăzute în programul individual de cercetare ștințifică al studentului-doctorand, Comisia de doctorat a hotărât să se acorde studentului – doctorand titlul de doctor în istorie și să se înainteze la CNATDCU această propunere spre validare”.
Membru al Comisiei, lipsă la apel
Numai că, după cum lesne se poate observa din tabelul cu semnăturile membrilor comisiei, lipsește cea a unui membru! În schimb, la dosar fiind depusă o declarație nelegalizată, cu următorul conținut : ” Subsemnatul Gabriel Moisa, doctor în istorie, profesor universitar la Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării a Universității din Oradea, numit membru în comisia de doctorat a domnului Emanuel Dumitru Ungureanu, intitulată Viața Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România în comunism(1945-1989), în urma lecturării și studierii tezei de doctorat mai sus amintite, sunt de acord cu acordarea titlului de doctor în istorie și a calificativului foarte bine. Oradea, 15 septembrie 2016”!!! Și uite cum, cu 11 zile înainte de susținerea tezei de doctorat, unul din membrii i-a dat deja ”foarte bine” doctorandului Emanuel Ungureanu…
Fără lucrări publicate!
După cum bine se știe, prevederile legale impun obligativitatea unor lucrări publicate pentru obținerea titlului de doctor. Numai că la dosarul lui Emanuel Ungureanu au fost prezentate doar două adeverințe, pe care membrii comisiei, fie ei prezenți sau absenți, le-au ”înghițit”! Astfel că, pentru a veni în sprijinul anchetatorilor, publicăm integral cele două adeverințe pe baza cărora Emanuel Ungureanu a fost acceptat de Comisie să își susțină teza de doctorat : ” Universitatea Babeș – Bolyai, Facultatea de Istorie și Filosofie, Institutul de Istorie Orală. ADEVERINȚĂ. Prin prezenta atestăm că domnul Emanuel Dumitru Ungureanu, doctorand al Universității Babeș – Bolyai, a depus spre publicare la redacția AIO – Anuarul de Istorie Orală articolul – Tentativa de distrugere a Bisericii Adventiste din România de către Securitate : operațiunea „Contul secret” – în calitate de autor, în luna februarie 2015. Articolul a fost reținut spre publicare, referenții ștințifici ai AIO considerând că îndeplinește condițiile ștințifice. Acesta va apare în volumul XVII(2016) – la secțiunea Biserica și societate în anii comunismului. Secretar ștințific – Conf.univ.dr. Valentin Orga, Director- prof. univ dr. Doru Radosav”. Același Doru Radosav semnând și în calitate de coordonator ștințific al doctorandului Emanuel Dumitru Ungureanu!
Al doilea înscris depus la dosar fiind nu doar mult mai laconic, dar și cu greșeli vădite : ” Universitatea Babeș – Bolyai, ADEVERINȚĂ. Prin prezenta adeverim că doamnul Ungurean Emanuel a predat spre publicare în revista Anuarul Școlii Doctorale „Istorie.Civilizație.Cultură”, nr.VIII, 2014 articolul Traficul cu Biblii – operațiunea Securității „Canalul 80-81 – povestea adventistului Răceală Ion”. Acesta a fost acceptat pentru publicare, volumul aflându-se în curs de apariție. Cluj – Napoca, septembrie 2016. Editor-general, prof.univ.dr. Toader Nicoară”. Numai că niciuna dintre cele două lucrări care au dus la acordarea titlului de doctor și inclusiv a sporurilor ștințifice aferente la salarizare nu au fost publicate nici până acum!!! Astfel că, după cum reiese din mărturia din 2020 a directorului Școlii Doctorale, Maria Crăciun, nr. VIII din 2014, unde ar fi trebuit publicat articolul ”Traficul cu biblii” nu a mai apărut! Și mai stranie este însă situația celeilalte lucrări, ”Tentativa de distrugere a Bisericii Adventiste”. Pentru că de această dată Anuarul Institutului de Istorie Orală, nr. XVII/ 2016 a apărut! Dar în el, după cum reiese din volumul aflat în posesia BCU Cluj – Napoca, nu se regăsește și lucrarea ”doctorului” Ungureanu!!!
Vezi și
Comenteaza cu profilul de FB
Haydn – Beethoven, concert sub bagheta lui Horia Andreescu la Sala Radio
Sărbătorile zilei de 5 martie
Tot sistemul de salarizare este bătut în cuie în 2021. Explicația Ralucăi Turcan: ‘E un proiect foarte complex şi nu vreau să creez aşteptări false’
Un roman din UK a salvat un pui de foca!
Autoritatea britanică pentru concurenţă a început o anchetă împotriva Apple

Prinși cu droguri – Cine sunt tinerii din Curtea de Argeș reținuți de ofițerii BCCO

VIDEO | Accident grav în Argeș, pe autostradă, cu 4 victime

Dan Petrescu s-a impus: Primarul a suspendat, prin decizie, CONCURSUL pentru postul de MANAGER al CENTRULUI de CULTURĂ

ACUM! Accident grav în Albeștii de Argeș – 3 mașini implicate

ACUM! Accident grav la Curtea de Argeș, lângă gară

VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC

VIDEO – ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – O mașina a intrat în țeava de gaze și a luat foc

VIDEO – ACCIDENT GRAV în ARGEȘ, provocat de un tânăr din Corbi

VIDEO! ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – 3 MAȘINI IMPLICATE

VIDEO | FLAGRANT ÎN ARGEȘ – REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU ÎNȘELĂCIUNI ȘI FRAUDE INFORMATICE
Publicitate

PITEȘTI


ULTIMA ORĂ! CREȘTE NUMĂRUL CAZURILOR COVID ÎN ARGEȘ – 84 ÎN ULTIMELE 24 ORE
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.271 cazuri noi de persoane infectate...


Femeie din Argeș amendată după ce a abandonat doi cățeluși la marginea drumului
În dimineața zilei de 03 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați cu privire la faptul...


ULTIMA ORĂ! Argeșean mort a doua zi după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19 – AVEA DOAR 45 ANI
Autoritățile au confirmat, în urmă cu puțin timp, faptul ca un bărbat din Argeș în vârstă de 45 de ani...


ACUM! Incendiu de vegetație la Merișani
Venira primăverii îndeamnă gospodarii la diverse munci agricole ce implica si curățirea terenurilor. De aici si pana la incendiile de...
Curtea de Argeș


CONTROALE AMPLE ÎN ARGEȘ – 150 firme si 400 mijloace de transport călători verificate in doar 24 ore
Aproape 150 de societăți comerciale, peste 1.200 de persoane şi aproximativ 400 de mijloace de transport persoane au fost verificate...


OFICIAL: Curtea de Argeș NU MAI ARE VICEPRIMAR – Ștefan Dumitrache a fost SUSPENDAT
În ultima sa zi ca prefect al județului Argeș, Emanuel Soare a semnat o ultimă decizie care priveste alegerea vicperimarului...


VERDICT PNL ARGEȘ: Ion Mînzînă este un om ipocrit și lipsit de consecvență
Intențiile președintelui CJ Argeș privind reducerea indemnizațiilor reprezentanților Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) a trezit la viață organizația PNL...


Soția liberalului Mitrofan, angajată la stat – Ce spune directorul CAS Argeș
De câteva zile, o nouă angajare la stat a unui important lider PNL Argeș, este intens comentată. Este vorba de...


11 permise de conducere reținute de polițiștii din Argeș, în doar 24 de ore
În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti, au...
Câmpulung


Elena Lasconi anunță o “premieră pentru Câmpulung”
Elena Lasconi a răspuns, pe Facebook, atacurilor politice la care a fost supusă în ultimul timp. “Pentru cei care se...


ACUM! Bărbatul strivit de excavator a murit
Așa cum relatam într-o știre anterioară, în urmă cu puțin timp un grav incident a avut loc în Argeș, o...


ACUM! Persoană strivită de un agregat, în Argeș
În urmă cu puțin timp un grav incident a avut loc în Argeș. Potrivit ISU Argeș o persoană a fost...
Mioveni


16 permise de conducere reținute de polițiștii din Argeș, în doar 24 de ore
În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti, au...


Situația Covid-19 în Argeș – Încă 41 de cazuri noi confirmate și 3 decese
Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel:...


Polițiștii argeșeni desfășoară activițăți zilnice pentru prevenirea răspândirii și limitarea infectării cu virusul SARS COV-2
Poliţiştii argeşeni sunt în continuare la datorie, alături de jandarmi, pompieri, poliţişti locali şi reprezentanţi ai altor autorităţi, cu care...


Uzina Dacia va opri producţia pe 5 şi 8 martie
Uzina Dacia va opri din nou producţia pe 5 şi 8 martie din cauza lipsei semiconductorilor care sunt livraţi din Asia,...
În Trend
-
ACTUALacum 3 săptămâni
Prinși cu droguri – Cine sunt tinerii din Curtea de Argeș reținuți de ofițerii BCCO
-
ACTUALacum 4 săptămâni
VIDEO | Accident grav în Argeș, pe autostradă, cu 4 victime
-
ACTUALacum 4 zile
Dan Petrescu s-a impus: Primarul a suspendat, prin decizie, CONCURSUL pentru postul de MANAGER al CENTRULUI de CULTURĂ
-
ACTUALacum 3 săptămâni
ACUM! Accident grav în Albeștii de Argeș – 3 mașini implicate
-
ACTUALacum 2 săptămâni
ACUM! Accident grav la Curtea de Argeș, lângă gară
-
ACTUALacum 4 săptămâni
DOCUMENT | PRGRAMUL ȘCOLILOR ȘI LICEELOR DIN ARGEȘ – VEZI lista cu fiecare școală, clasă și orarul fiecăreia
-
ACTUALacum 7 zile
Tânăr de 22 ani reținut de polițiștii din Curtea de Argeș – A TÂLHĂRIT O BĂTRÂNĂ DE 82 ANI
-
ACTUALacum 2 zile
Premierul Câțu a semnat: Emilia Mateescu este noul prefect de Argeș
Comenteaza cu profilul de FB