Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Florin Cîțu. Cum a căzut? Ca un dictator. Înjurând îndrăcit UPDATE Iohannis biet om debusolat

Publicat

in

Am mai avut prim miniștri îndrăciți.
Să nu-l uităm pe Radu Vasile PNTCD. S-a închis în Guvern.
Să nu-l uităm pe Grindeanu PSD. Și el închis în propria micime.
Florin Cîțu PNL a fost „inventiv”. A găsit de cuviință să se blocheze în Guvern sub pretextul procedurilor, jocurilor politice, lașităților opoziției.

Nu i-a mers. Oricât de oportuniști, analfabeți, profitori ar fi, opozanții simt când unul de-al lor ia miros de cadavru politic.
Simt când unul de-al lor miroase a dictator, când pute a mecanism stricat. Așa a căzut și Dragnea.
Corupția, oportunismul și alte astfel de fenomene cu care se alimentează politicienii de astăzi, se bazează pe fluidizare, pe dinamică. Dă-mi mie, ia și ție. Când simți un Cîțu că se blochează în mica lui armură și blochează buna funcționare a sistemului ăsta, restul, oricât de înrăiți în rău ar fi, acționează. Protestează. E sângele și aerul lor. Ce faci, bă? Esti nebun? Furi doar tu? Cine te crezi tu? Cîțu sunt.

Politica românească dă uneori semne de înzdrăvenire. Îți pui speranțe că ăștia nu-s ca ăilalți. Cîțu a continuat seria răutăților, răutăcismelor de tot felul în politică. În opoziție, a adus în politică ura contra PSD, la Putere a dezvoltat ura contra USR-PLUS. Caz tragic, Cîțu nu a oprit izvorul oportunismului, falsității acestei clase politice nu. Și-a hrănit zi de zi ciuperca egoismului. A dezvoltat doar în folosul lui personal acest joc. Și a orbit zi de zi. Ca o cârtiță. Hrănită de Iohannis. DOVEZI? Numirea lui Vîlceanu la Finanțe și a altora ca el în varii funcții publice, felul în care a arătat că vrea doar pentru el întreaga putere PNL și Guvern. Felul în care a disprețuit realitatea de fiecare zi. S-a înfumurat pe zi de zi. A devenit arogant. Ca Adrian Năstase altădată.

Bă, vrem și noi, ziceau oamenii lui Orban. Ai înebunit? Cîțu s-a spînzurat cu funiile propriului joc. Un dictator prea mic pentru un joc atât de mare.

Veți spune că el va decide în continuare. Că el și Iohannis au ațele jocului și marionetele politice vor fi trase de cei doi împreună.

Eu nu cred. Căzând micul dictator, orice ar face Iohannis, jocul lor împreună este pierdut. Votul de astă dată majoritar și-n număr așa de mare, dovedește că orice ar fi, Iohannis și Cîțu, nu mai au mare lucru de spus.

Jocul îi depășește. Îi COPLEȘEȘTE. Prea mulți îl urăsc pe Cîțu. A stârnit ura, este îndepărtat cu ură. Liderii politici sunt împotriva lui Cîțu-Iohannis? Îi urăsc. Și mai mult, liderii sunt sub presiunea înfometaților membri de partid, lupilor de sponsori, nesătuilor de poziții publice.

Ce au făcut rău Cîțu Iohannis? Cîțu și sistemul lui au făcut din Dragniștii PSD niște eroi. PSD-ul a devenit partidul bun al României. Ciolacu și toți Dragniștii sunt salvatorii lumii. Eh, asta n-are mare importanță poate, dar alături de acest simbolic semnal se-ntâmplă ca toate atu-urile politice, financiare să treacă de partea câștigătorilor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Lucian Bode, despre vizele pentru SUA: Rata de respingere trebuie să scadă de la 10% la 3% / Publicul trebuie educat

Publicat

in

De

Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirmă că, din discuţiile cu oficialii americani pe tema vizelor pentru românii care vor să călătorească în SUA, s-a desprins necesitatea demarării unei campanii de educare a publicului român care să descurajeze prezentarea unor cereri de viză neconforme. Rata mare de respingere a cererilor face ca românii să nu poată încă circula fără vize, potrivit News.ro.

Lucian BodeFoto: Arhiva personala

Lucian Bode a explicat, luni seară, la Digi 24, că este necesar ca partenerii americani să pună la dispoziţia României o analiză detaliată a motivelor pentru care se refuză vizele românilor.

”Discuţiile pe care le-am avut cu Alejandro Majorcas (senator SUA – n.r.) şi angajamentul de a sprijini România în a evolua în acest demers, a vizat următoarele lucruri: că trebuie să primim de la partenerii americani, să ne pună la dispoziţiem o analiză detaliată a motivelor de refuz, să vedem pentru ce sunt refuzaţi cei aproximativ 10 la sută dintre românii care aplică pentru viză. De asemenea, să vedem care sunt categoriile demografice susceptibile de refuz şi periodic să facem o statistică”, a declarat Bode.

Ministrul de Interne a adăugat că România îşi propune să scadă rata de respingere a dosarelor de viză pentru SUA, de la 10 la 3 la sută.

”Eu cred că avem obligaţia să venim să spunem, ca Guvern, în următorii 2-3 ani de zile, România îşi propune să scadă această rată de la 10 la sută, cât este media ultimilor 8 ani, la 3 la sută, cât este obligaţie”, a declarat Bode.

Lucian Bode a precizat că este necesară o campanie de informare.

”Să venim cu campanii de educare a publicului român care să descurajeze prezentarea unor cereri de viză neconforme. O chestiune care mi s-a părut şi mie şi oficialului american în neregulă: dacă din 3.000, să spunem 1.000 depun cereri, dar nu le finalizează, din diferite motive: renunţă sau li se pare foarte complicat. De exemplu, 1.000 de cereri sunt considerate respinse, se contabilizează la procentul de refuz, ceea ce nu cred că este în regulă. Avem nu ştiu câţi cetăţeni cu dublă cetăţenie care aleg să depună cererea în România, chiar dacă au cetăţenia în Italia, Spania şi aşa mai departe. Acesta este planul, eu o să îl prezint ministrului Afacerilor Externe”, a declarat Lucian Bode.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Oficial OMS: Nu este necesară vaccinarea urgentă împotriva variolei maimuței

Publicat

in

De

Organizația Mondială a Sănătății nu crede că focarul de variola a maimuței în Europa și America de Nord va aduce după sine necesitatea unei vaccinări în masă, deoarece măsuri precum o bună igienă și un comportament sexual sigur vor ajuta la controlul răspândirii acesteia, a declarat luni un înalt oficial, relatează Reuters.

Variola maimuteiFoto: DreamsTime

Într-un interviu acordat Reuters, Richard Pebody, care conduce echipa OMS Europa care analizează agenții patogeni cu amenințare ridicată, a mai spus că proviziile imediate de vaccinuri sunt relativ limitate.

Măsurile principale pentru controlul focarului sunt urmărirea contactelor și izolarea, a spus el.

Autoritățile de sănătate publică din Europa și America de Nord investighează peste 100 de cazuri suspecte și confirmate de infecție virală în cel mai grav focar de virus din afara Africii. Boala era endemică în Africa de zeci de ani.

Citește și:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend