Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Florin Cîțu ar putea pierde conducerea PNL! Nicolae Ciucă, președinte? Lider liberal: ‘Este în poziția în care era Ludovic Orban în momentul în care a plecat la Camera Deputaților’

Publicat

in

Deputatul PNL Florin Roman a declarat că în acest moment, președintele PNL, Florin Cîțu, este în aceeași poziție în care se afla Ludovic Orban când s-a dus la Camera Deputaților, și a precizat că depinde de el cum va gestiona această etapă. 

Florin Roman a precizat că el a fost unul dintre cei care l-au sfătuit pe Florin Cîţu să facă un pas în spate, în negocierile cu cei de la PSD, el arătând că, dacă ar fi insistat să rămână premier, ar fi fost ”pulverizat”.

”Un om politic rezistă atâta timp cât are rezultate, ca să vorbim în termeni sportivi. Ai rezultate, ai victorii, lumea te aplaudă, nu ai, trebuie să schimbi echipa, antrenorul… Eu vă spun sincer, eu regret prin ce a trecut Florin Cîţu, ceea ce rar am văzut, ca un om politic să fie tranşat aşa cum a fost el în campania internă din PNL”, a spus Roman, menţionând că atacurile au venit din interior, de la preşedintele în funcţie al partidului.

”Eu nu am niciun dubiu că tot ce a apărut despre Cîţu, cu nebunia din tinereţe a fost orchestrată de tabărăra domnului Orban. Dacă am fi procedat la fel, am fi găsit în istoria domnului Orban, unii ştiam lucruri, care poate ar fi contat în opinia publică, dar sunt linii roşii pe care nu le treci, nu le faci cu un adversarii, dar cu un coleg (..) Florin Cîţu a fost supus unui linşaj de patru luni, din interiorul partidului, care te zdruncină”, a afirmat el.

Despre soarta lui Florin Cîţu în fruntea PNL, Florin Roman a arătat că depinde de al cum va gestiona această perioadă, adăugând că partidul este într-un moment dificil. 

”Eu am fost unul dintre liderii partidului care l-am sfătuit să facă un pas în parte”  a declarat Florin Roman, adăugând că, dacă rămânea premier, Cîţu era pulverizat, din cauza presiunii publice, fiind extrem de atacat.

”Florin este în poziţia în care era Ludovic Orban în momentul în care a plecat la Camera Deputaţilor, iar Florin Cîţu este la Senat, acum”, a mai spus Roman, arătând că ”depinde de el şi de tenacitatea şi răbdarea lui” ce se va întâmpla.

Florin Roman a recunoscut că partidul este într-un moment dificil, dar a precizat că PNL nu a fost niciodată la 40%, decât după ce Klaus Iohannis a ieşit preşedinte, şi au avut o creştere ca urmare a victoriei sale, nu că au făcut ei ceva exceptional.

”După aceea, pe vremea lui Orban, partidul era în mai 2020 la un 37 – 38%, apoi în pandemie, cu măsurile de restricţie, s-a dus la 34% în locale, ceea ce înseamnă votul politic, dar acolo e forţa primarilor şi a aleşilor locali şi ne-am dus la 25%, pe alegerile politice (..) Nu putem să scădem mai mult de 18%”, a mai spus el, precizând că este vorba de forţa partidelor structurale, care se bazează pe forţa aleşilor locali, conform News.ro.

Vezi și:

Alina Gorghiu aruncă în brațele lui Ludovic Orban scăderea PNL în sondaje: ‘În loc să atace PSD, și-a făcut o cauză din atacarea PNL și a președintelui partidului’

Florin Cîțu își dorește ca minorii să poată vota la alegeri: ‘În UE vârsta pentru cei care votează este coborâtă la 16 ani’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Date de la ora 10:00. În ultimele 24 de ore au fost raportate 7.595 de noi cazuri de coronavirus

Publicat

in

De

Grupul de Comunicare Strategică vine cu noi date referitoare la pandemia de coronavirus.

Potrivit GCS, în ultimele 24 de ore au fost raportate 7.595 de noi cazuri de coronavirus și 28 de decese.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 16 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 7.595 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 28  de decese. Nu sunt raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

A apărut o nouă tabără în interiorul PNL: Liberalii autentici. ‘Nu poți rămâne în PNL și să te comporți ca și cum nimic nu s-a întâmplat și să speri că electoratul va uita’

Publicat

in

De

Situație tot mai tensionată în interiorul PNL! Fostul prefect de Argeș Emanuel Soare și-a anunțat demisia din partid. Acesta a acuzat actuala conducere a organizației PNL Argeș că se comportă ”complet nestatutar”. 

După trei ani de la intrarea mea în politică alături de PNL, am decis să DEMISIONEZ din funcția de Prim-Vicepreședinte și din calitatea de membru al PNL.

Mi-a fost foarte greu să iau această demisie și mă despart de PNL cu sufletul apăsat. Am convins peste 70.000 de argeșeni să ne voteze în campania pentru alegerile locale, arătând că suntem oameni serioși, loiali principiilor și valorilor liberale care au construit România modernă. Am arătat că suntem singura opțiune pentru mai bine în fața unei guvernări locale de stânga, complet neperformantă.

Din păcate, noua conducere a PNL Argeș, impusă complet nestatutar, calcă în picioare toate principiile democrației și moralității politice. Nu comunică cu membrii activi, nu se consultă cu organizațiile în stabilirea noilor birouri de conducere, înlătură toate persoanele care au promovat idei împotriva politicilor PSD și aduce persoane care nu au nici măcar calitatea de membru PNL sau sunt din alte județe în componența noului Birou Politic Județean.

Sunt alături de toți liberalii autentici care mai sunt, încă, în PNL, le înțeleg frustrarea și nemulțumirile și îi invit să reflecteze asupra noii orientări pesediste promovate de noua conducere a PNL și să ia, de urgență, decizia pe care o consideră corectă față de ei înșiși, față de credințele lor și față de electoratul de dreapta, liberal.

În condițiile actuale, nu poți rămâne în PNL și să te comporți ca și cum nimic nu s-a întâmplat și să speri că electoratul va uita și va mai vota vreodată PNL”, a scris Emanuel Soare pe Facebook.

Vezi și:

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend