Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Florin Cîțu amenință: ‘Cine nu a răspuns ar trebui să răspundă, chiar cu funcţia’

Publicat

in

Vineri, premierul demis Florin Cîțu a lansat acuzații dure la adresa Ministerului Sănătății. Cîțu a acuzat Ministerul Sănătății că a tergiversat achiziţia unui medicament pentru bolnavii de COVID-19, Tocilizumab, pentru care România a cerut activarea mecanismului european de protecţie civilă, şi, totodată, că nu a răspuns solicitării spitalelor pentru ventilatoare, deşi avea 40 de bucăţi pe stoc, donaţie din partea Germaniei.

Astfel, consideră Florin Cîțu, Ministerul Sănătății este răspunzător pentru eșecul pregătirii valului 4 de coronavirus, precizând că cine e răspunzător ar trebui să plătească, chiar cu funcția.

Am vrut să văd cum au fost puse în aplicare măsurile luate recent şi dacă se văd efecte”, a spus premierul Cîţu. Conform News.ro, premierul s-a referit la ancheta pentru valul 4 al pandemiei şi a arătat că, referitor la medicamente, se pare că a fost o licitaţie în luna aprilie pentru Tociluzimap, şi această licitaţie a fost tergiversată.

Aş vrea să ştiu cine din Mijnisterul Sănătăţii a tergiversat această achiziţie, atâtea luni de zile, este important ca aceste informaţii să fie prezentate public”, a spus Cîţu. Tot din ancheta pentru pregătirea valului 4, premierul a spus că mai are o informaţie care trebuie prezentată public şi responsabilii trebuie să plătească.

„Au fost spitale care au făcut sollicitări pentru a li se repartiza sau dona ventilatoare, încă din luna august. Ministerul Sănătăţii avea un stoc de 40 de bucăţi, primite prin donaţie la sfârşitul lunii decembrie 2020, din partea Germaniei. Şi totuşi Ministerul nu a luat act de aceste solicitări ale spitalelor de boli infecţioase care tratează pacienţi COVID-19. Aveam solicitări, aveam ventilatoare şi cineva din Ministerul Sănătăţii nu a răspuns. Cine nu a răspuns ar trebui să răspundă, chiar cu funcţia”, a spus Florin Cîţu.

Prim-ministrul a mai cerut DSU să prezinte situaţia achiziţiei de concentratori de oxigen , entru care s-au alocat deja fonduri în această săptămână şi a spus că în şedinţă se va discuta despre operaţionalizarea spitalelor din Pipera şi Leţcani.

O altă situaţie legată de ancheta privind pregătirea Valului 4 al pandemiei se referă la timpul de răspuns pentru urgenţe majore, Florin Cîţu arătând că s-a ajuns ca acest timp de răspuns să fie şi de 5-8 ore, la Ambulanţă, iar pentru testarea COVID-19, sunt judeţe unde ambulanţa se prezintă şi cu 5 zile întârziere.

Nu se poate aşa ceva, este inadmisibil”, a spus Florin Cîţu, cerând remedierea de urgenţă a acestei probleme, el afirmând că acest lucru arată că nu a fost pregătit Valul 4 al pandemiei, pentru că în iunie, timpul de răspuns era mult mai mic.

Florin Cîţu a cerut şi o situaţie a spitalelor care sistează internările şi intervenţiile chirurgicale care nu sunt urgente.

„Aici trebuie explicat mai bine public ce se întâmplă, pentru că noi nu vorbim că sistăm internări sau proceduri unde viaţa pacientului este în pericol, ci pentru pacienţii al căror tratament poate fi asigurat ambulatoriu sau la domiciliu. Mai multă comunicare, trebuie să le explicăm oamenilor ce se întâmplă cu această decizie”, a spus Cîţu.

Florin Cîțu s-a aflat, vineri, în videoconferinţă cu reprezentanţii CNCCI: şeful DSU, Raed Arafat, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, directorul Centrului Naţional de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, dr Adriana Pistol.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Ultimă oră: un nou cutremur în România

Publicat

in

De

Un cutremur cu magnitudinea 3,6 s-a produs luni în judeţul Vrancea. Seismul a avut loc la adâncimea de 88 de kilometri, arată Mediafax.

Conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul cu magnitudinea 3,6 s-a produs la ora 9.22, în judeţul Vrancea.

Seismul s-a produs la adâncimea de 88 de kilometri.

Oraşele cele mai apropiate sunt: 84 km Brașov, 87 km Bacău, 106 km Ploiești, 114 km Galați și 118 km Brăila.

Cel mai recent cutremur în țara noastră a avut loc în urmă cu doar câteva zile, la Cluj.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Belgia – Transportul în Bruxelles şi regiunea Valonia, perturbat de o amplă manifestaţie sindicală

Publicat

in

De

Transportul în Bruxelles şi regiunea Valonia era luni dimineaţă perturbat de o amplă manifestaţie pentru apărarea puterii de cumpărare şi a drepturilor sindicale, informează postul public de radio şi televiziune belgian RTBF, potrivit Agerpres.

În capitala belgiană metroul circulă doar pe magistrala 1, iar tramvaiele numai pe câteva trasee. În Valonia, mai multe trasee ale autobuzelor companiei de transport regionale TEC au fost suprimate pentru întreaga zi.
Programul companiei belgiene a căilor ferate (SNCB) nu a fost afectat de grevă, însă SNCB a suspendat unele trenuri din cauza numărului mare de infectări cu coronavirusul în rândul personalului său.

Demonstraţia este organizată de Federaţia generală belgiană a muncii (FGTB) şi Confederaţia sindicatelor creştine (CSC). Al treilea mare sindicat belgian, Confederaţia generală a sindicatelor liberale din Belgia (CGSLB), susţine revendicările, dar nu demonstrează în stradă ţinând cont de criza sanitară cauzată de COVID-19.

FGBT şi CSC solicită măsuri structurale pentru a diminua facturile la energie ale gospodăriilor, menţinerea indexării automate şi o reformă a legii din 1996 privind norma salarială.

În ultimele luni, norma salarială a fost denunţată vehement de cele trei mari organizaţii sindicale belgiene, care cer o revizuire a acestei legislaţii pentru a se permite negocieri ”mai libere”.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend