Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Florin Cîțu a RĂBUFNIT din cauza PNDL 3: Ni se tot spune să așteptăm. Ce să mai așteptăm?

Publicat

in

Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă că Planul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” este „total diferit” de PNDL 1 şi PNDL 2, atât sub aspectul sumelor alocate, cât şi din perspectiva modului de alocare, el arătând că programul este unul „transparent”, la care pot avea acces primarii din toate localităţile, indiferent de culoarea politică, în format online. Cîţu a vorbit şi despre reformele care vin cu costuri politice, spunând, în acest context: „Dacă nu ne asumăm noi acum, nu îşi va asuma nimeni niciodată şi România va rămâne la coada Europei, de aceea mi le asum eu în această guvernare”, scrie News.ro.

Citește și: Florin Cîțu INTRĂ TARE: Dacă miniștrii NU primesc votul Parlamentului, propun alte persoane. Constituția e CLARĂ

„Aş vrea să mai rămân puţin la PNI, pentru că au fost foarte multe lucruri spuse în această perioadă şi atacuri. Ni se tot spunea că putem să aşteptăm. Ce să aşteptăm? Ce să mai aşteptăm, cât să mai aşteptăm? Eu, dumneavoastră, putem să mai aşteptăm, noi putem să aşteptăm, noi nu trăim în comunităţi fără apă, fără canalizare, fără asfalt, fără gaze. Noi da, putem să aşteptăm, dar îi întreabă cineva pe acei oameni dacă pot să mai aştepte? Nu i-a întrebat nimeni”, a afirmat premierul în discursul său din şedinţa Consiliului Naţional al PNL la care participă peste 550 de delegaţi.

Cîţu a menţionat că şi-a asumat „costurile” politice pe care şi le-a asumat, din dorinţa de a face reformă.

„Vă aduc aminte că am spus din primul moment în care am preluat acest mandat că îmi asum mandat de reformă din temelii a statului român, împreună cu dvs. indiferent de costurile pentru mine. Pentru că, până la urmă, cineva trebuie să o facă. Până la urmă, cineva trebuie să îşi asume şi reforma pensiilor, şi reforma salariilor, şi reforma administraţiei publice, şi PNI. Dacă nu ne asumăm noi acum, nu îşi va asuma nimeni niciodată şi România va rămâne la coada Europei, de aceea mi le asum eu în această guvernare”, le-a mai spus prim-ministrul colegilor săi din PNL.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Washingtonul promite o ripostă `fermă` Belarusului dacă ajută Moscova să invadeze Ucraina

Publicat

in

De

Statele Unite au avertizat marţi Belarusul că se expune unei riposte “rapide” şi “ferme” dacă permite Rusiei să-i folosească teritoriul pentru a ataca Ucraina, transmite AFP.

“În acelaşi mod în care i-am spus clar Rusiei că va plăti scump” pentru o eventuală invazie, “în ultimele zile, i-am spus clar şi Belarusului că, dacă permite utilizarea teritoriului său pentru un atac împotriva Ucrainei, va suferi o ripostă rapidă şi fermă din partea Statelor Unite şi a aliaţilor noştri”, a avertizat în faţa presei purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price.

“Dacă ar începe o invazie din Belarus, dacă soldaţii ruşi ar fi staţionaţi permanent pe teritoriul său, NATO şi-ar putea revizui, de asemenea, postura în ţările care se învecinează cu Belarusul”, a mai subliniat el.

Săptămâna trecută, în mijlocul unei confruntări cu Moscova, Washingtonul s-a declarat îngrijorat de un proiect de reformă constituţională din Belarus care ar permite desfăşurarea de arme nucleare ruseşti în această ţară care se învecinează cu Ucraina şi Polonia.

În mod similar, responsabili americani au estimat că exerciţiile militare ruso-belaruse anunţate de Belarus au mers “cu mult dincolo de normal” şi ar putea prevesti o prezenţă militară permanentă a Rusiei în această fostă republică sovietică rămasă unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Moscovei.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Nancy Pelosi candidează pentru realegerea în Congres

Publicat

in

De

Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor şi cea mai puternică femeie din Washington, a anunţat marţi că va fi candidată pentru realegerea în Congres, fără a spune dacă doreşte să rămână în funcţia de “Speaker”, notează AFP preluat de agerpres.

“Aceste alegeri sunt cruciale”, a spus această femeie de 81 de ani, despre alegerile legislative de la jumătatea mandatului în care Joe Biden riscă să piardă majoritatea în Congresul american.

“Este în joc democraţia noastră, nimic mai puţin”, a subliniat reprezentanta de California într-un videoclip postat pe Twitter, evocând asaltul asupra Capitoliului de către partizanii lui Donald Trump şi restricţiile adoptate în state republicane privind accesul la vot.

“Dar, după cum se spune, nu stăm în aşteptare, acţionăm”, a pledat acest iscusit tactician, care este membră a Congresului din 1987 şi cunoaşte pe de rost arcanele puterii.

“De aceea, candidez pentru realegere”, a anunţat ea.

Nancy Pelosi a menţinut, totuşi, suspansul cu privire la dorinţa ei de a fi realeasă la şefia Camerei Reprezentanţilor. Aripa stângă a democraţilor se pronunţă de câţiva ani pentru o schimbare a conducerii.

Considerată ca o moderată în circumscripţia ei din San Francisco, Nancy Pelosi este în mare măsură responsabilă pentru adoptarea planului lui Joe Biden privind infrastructura sau a reformei majore a sănătăţii a lui Barack Obama. De asemenea, ştie cum să strângă cu uşurinţă milioane de dolari pentru candidaţii democraţi la alegerile parlamentare.

Conservatorii denunţă, însă, “aroganţa” acestei soţii a unui om de afaceri milionar, Frank Pelosi.

În cei patru ani de preşedinţie a lui Donald Trump, ea şi-a asumat rolul de prim opozant al omului de afaceri republican. Cu un gest spectaculos, ea a rupt în februarie 2020 ultimul discurs despre Starea Uniunii al liderului de la Casa Albă.

Mamă a cinci copii, Nancy D’Alesandro la starea civilă, s-a născut pe 26 martie 1940 la Baltimore într-o familie catolică americană de origine italiană. Tatăl şi fratele său au fost primari ai acestui mare oraş industrial din nord-estul ţării, reaminteşte AFP.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend