Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Florin Călinescu a pus totul pe masă! De ce a intrat, în realitate, în politică

Publicat

in

Actorul și omul de televiziune Florin Călinescu a intrat în politică, în calitate de președinte al Partidului Verde.

Acesta a dezvăluit de ce a luat această decizie. Într-un interviu acordat site-ului paginademedia.ro, Călinescu a spus că, dacă vrei să schimbi ceva, trebuie „să intri în arenă”.

Advertisements

Totodată, el a precizat că nu va candida pentru nicio funcție.

„Cred că nu există o altă soluție, atunci când faci tot felul de referiri la ce se întâmplă în politică, decât să te bați.

Dacă vrei să schimbi ceva, nu o poți face prin scheciuri. Ca să schimbi ceva, trebuie să intri în arenă. Altfel, ești comentator, ești moderator, ești altceva.

Trebuie să ajungi acolo unde poți schimba ceva: legile sunt făcute în lumea politicii, în Parlament”, a afirmat Florin Călinescu.

„Acum mi s-a umplut paharul meu. Nu știu, poate nu iese nimic, dar am hotărât să se întâmple acum. Sunt foarte multe lucruri care au „umplut paharul”, nu o să detaliez acum. Au stricat toate domeniile din țara asta, de la sănătate la cultură, la educație, la agricultură. Tot.

Am luat această decizie sâmbătă, nu m-am gândit să anunț pe nimeni. Nu am avut o discuție cu Pro TV pe această temă.

Cert este că eu m-am înscris în Partidul Verde”, a mai spus actorul.

„Nu mă gândesc să candidez la nimic. Mi-am propus să îi încurajez pe tineri să se implice”, a precizat Călinescu, printre altele.

Vezi și

EXCLUSIV Înainte de CEx-ul PSD, un greu al partidului merge pe mâna Vioricăi Dăncilă: O văd candidat la prezidențiale

Atenție, români! Riscați amenzi uriașe pentru această faptă

Dezvăluirea care aruncă-n aer alegerile prezidențiale! Lovitura pe care Klaus Iohannis i-o dă lui Dan Barna

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

CCR a decis că este neconstituţională legea prin care executările silite în materie civilă erau suspendate până la data de 1 septembrie

Publicat

in

De

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis o sesizare a Guvernului şi a decis că este neconstituţională legea adoptată în Parlament în luna iunie prin care executările silite în materie civilă erau suspendate pe toată perioada stării de urgenţă şi alertă până la data de 1 septembrie, informează Agerpres.

Citește și: Comisia ‘sparanghelul’ începe audierile: Oamenii puși de Ludovic Orban vor da declarații

Advertisements

Potrivit unui comunicat al CCR transmis marţi, în urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Guvern şi a constatat că dispoziţiile articolului unic pct. 3 (cu referire la art. XVIII) din Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 48/2020 privind unele măsuri financiar-fiscale sunt neconstituţionale.

La începutul lunii iunie, Camera Deputaţilor a adoptat, cu amendamente, OUG 48/2020 privind unele măsuri financiar-fiscale.

Conform unui amendament admis de Comisia de buget şi propus de PSD, se suspendă măsurile de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanţele civile şi comerciale declanşate după instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României.

“Nu se declanşează măsuri de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanţele comerciale şi civile pe toată perioada stării de urgenţă, a stării de alertă până la data de 1 septembrie 2020. Măsurile dispuse anterior nu se aplică în cazul executărilor silite privind creanţele civile sau comerciale ce au drept titlu hotărâri judecătoreşti pronunţate în materie penală pentru soluţionarea laturii civile a cauzei.

Măsurile de suspendare a executării silite a sumelor urmăribile sau disponibilităţilor băneşti se aplică de drept de către organele de executare şi instituţiile bancare sau terţi popriţi, fără nicio altă formalitate”, mai prevede amendamentul.

Un alt amendament adoptat de deputaţi stipula că se suspendă, pe durata stării de urgenţă, începând cu data suspendării activităţii – 18 martie 2020, obligaţiile de plată aferente autorizaţiilor de exploatare a jocurilor de noroc tradiţionale prevăzute de OUG 77/2009, aprobată cu modificări şi completări prin Legea 246/2010, cu modificările şi completările ulterioare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Angela Merkel afirmă că landul Bavaria are un ‘premier bun’, dar refuză să dea curs speculaţiilor

Publicat

in

De

Cancelarul german Angela Merkel a salutat marţi activitatea şefului executivului landului Bavaria, Markus Söder, dar a refuzat să se lase atras într-o dezbatere privind persoana favorită a-i succeda în funcţia de şef al executivului federal, pe care politiciana creştin-democrată o va părăsi în 2021, notează Reuters potrivit Agerpres.

Decizia lui Merkel de a participa la o şedinţă a executivului bavarez a fost privită drept o încoronare a succesorului său, după ce modul în care bogatul land din sud-estul Germaniei a gestionat criza cauzată de pandemia de COVID-19 a alimentat imaginea lui Markus Söder la nivel naţional.

Advertisements

”Nu mă veţi auzi comentând pe tema succesorului meu, în orice formă şi în orice forum. Tot ce pot să spun este că Bavaria are un premier bun şi el m-a invitat astăzi”, a afirmat şefa guvernului de la Berlin.

Söder – lider al Uniunii Creştin-Sociale (CSU), aliatul bavarez tradiţional al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) – a fost printre primii şefi ai executivelor celor 16 landuri germane care au impus măsuri de restricţionare a circulaţiei şi au recurs la testarea în masă după ce noul coronavirus s-a răspândit în Germania.

Succesul Bavariei, evidenţiat şi de apariţiile repetate ale lui Söder pe posturile naţionale de televiziune din Germania, contrastează cu situaţia landului Renania de Nord-Westphalia, al cărui premier, Armin Laschet, este un alt pretendent la funcţia de cancelar.

Membru proeminent al CDU, Laschet, al cărui land de mărimea Ţărilor de Jos este cel mai populat din Germania, s-a confruntat cu provocări mult mai mari în timpul pandemiei de COVID-19, prin apariţia mai multor focare, dintre care cel mai recent într-un abator din Gütersloh, unde câteva mii de persoane s-au infectat cu noul coronavirus.

Unii analişti politici au interpretat decizia lui Söder de a o invita pe Angela Merkel la Herrenchiemsee, un castel situat pe o insulă de pe lacul Chiemsee unde în 1948 a fost elaborată constituţia Germaniei, drept o mişcare prin care s-a prezentat ca un lider naţional mai degrabă decât doar unul bavarez.

Merkel a refuzat să ofere alte detalii, limitându-se să adauge că va accepta întotdeauna invitaţiile din partea premierilor landurilor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend