Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Flavia Groșan, mesaj pentru Radu Tudor: ‘Nu uit și nu iert’

Publicat

in

În luna martie acestui an, jurnalistul Radu Tudor lansa un atac dur la adresa medicului orădean Flavia Groșan.

Acum, Flavia Groșan anunță, pe pagina de Facebook, că nu a uitat de atacul lansat de jurnalistul Antena 3.

Uneori trebuie sa aștepți. Dumnezeu le pune pe toate la locul lor. Eu cand ma uit in spate nu imi este rusine. Da, nu uit si nu iert.
PS De altfel, nu i am văzut peroratia. Eu aveam in jur 100.000 de oameni extraordinari. Carora n o sa le pot multumi niciodată.
PS Hai ca sunt o nebuna mișto. Cam incercanata, cam necoafată, adică un slujbas care are ce face cand intra dimineața in birou. :))))))”, spune Groșan.

Radu Tudor a cerut evaluarea psihiatrică a Flaviei Groșan

O întrebare pentru următorul caz al Colegiului Medicilor din România. A fost eliminată evaluarea psihologică / psihiatrică periodică pentru medicii cu aviz de liberă practică?!”, a afirmat, în luna martie a acestui an, Radu Tudor.

Citeste mai mult

NATIONAL

Microsoft lucrează la o inteligență artificială care transformă fotografiile în videoclipuri cu „fețe vorbitoare”

Publicat

in

De

Cercetătorii Microsoft au dezvoltat o tehnologie de inteligență artificială (AI) care va transforma profilul unei fețe și un eșantion de voce într-un videoclip ultrarealist al unei „fețe care vorbește”, potrivit unui document publicat de gigantul IT în această săptămână, scrie AFP.

Inteligență artificială Foto: © BiancoBlue | Dreamstime.com

„Scopul nu este de a crea conținut menit să inducă în eroare sau să înșele”, precizează compania, care recunoaște însă că, la fel ca „alte tehnici de generare de conținut, ar putea fi folosită în mod abuziv pentru a se da drept o ființă umană”.

Dezvoltarea rapidă a inteligenței artificiale generative, care facilitează producerea cu ușurință a tuturor tipurilor de conținut (text, imagini, sunet etc.) de o calitate uluitoare, dă naștere la numeroase preocupări, în special în ceea ce privește exploatarea pentru fraudă și dezinformare.

„Cercetările noastre se concentrează asupra (…) avatarurilor virtuale, în vederea unor aplicații pozitive”, ne asigură Microsoft. „Ne opunem oricărui comportament care vizează crearea de conținut înșelător sau dăunător din partea unor persoane reale”.

Firma IT, principalul investitor în OpenAI (ChatGPT), nu intenționează, prin urmare, să pună la dispoziție noul instrument sau să furnizeze informații tehnice „până când nu vom fi siguri că tehnologia va fi utilizată în mod responsabil și în conformitate cu reglementările aplicabile”.

Numit VASA-1, programul de calculator ia o simplă fotografie portret și un fișier audio și le convertește într-un videoclip în care chipul prinde viață și vorbește în mod hiperrealist.

În exemplele postate online – previzualizări bazate pe imagini ale unor personaje virtuale – mișcările buzelor sunt sincronizate, trăsăturile feței sunt convingătoare, iar mișcările capului sunt puțin sacadate, dar totuși impresionante.

Și alte companii lucrează la această tehnologie, cum ar fi Runway, unul dintre specialiștii în inteligență artificială generativă pentru video. Cercetătorii de la Google au creat, de asemenea, un model de inteligență artificială, Vlogger, care poate genera videoclipuri realiste cu capete vorbitoare.

Potrivit Microsoft, beneficiile dezvoltării acestei tehnologii „cum ar fi creșterea echității în educație, îmbunătățirea accesibilității pentru persoanele cu dificultăți de comunicare, oferirea de sprijin terapeutic pentru persoanele care au nevoie, printre altele” justifică efectuarea acestei cercetări.

Multe autorități analizează modul în care să reglementeze IA generativă. În decembrie, Uniunea Europeană a convenit asupra unei legislații revoluționare pentru reglementarea IA, încercând să încurajeze inovarea și, în același timp, să limiteze eventualele abuzuri.

foto: © BiancoBlue | Dreamstime.com

Citeste mai mult

NATIONAL

Cosmin Gîrleanu şi Alexandru Buleu, învinşi în optimi la Europenele de la Belgrad

Publicat

in

De

Sportivii români Cosmin Gîrleanu şi Alexandru Buleu au pierdut, vineri, în optimile de finală ale Campionatelor Europene de box de la Belgrad, potrivit Agerpres.

Cosmin Gîrleanu a fost învins la puncte de spaniolul Rafael Lozano Serano (1-4), în optimile cat. 51 kg.

Marian-Alexandru Buleu a fost întrecut fără drept de apel (0-5) de bulgarul Kiwan Rami Mofid, principalul favorit, în optimile de finală ale cat. 75 kg.

România participă cu o delegaţie de 11 pugilişti, cinci la masculin şi şase la feminin, la ediţia 2024 a Campionatelor Europene de box pentru seniori de la Belgrad, în perioada 18-28 aprilie.

La masculin, Robert Jitaru îl va întâlni pe croatul Filip Poturovic, în optimile cat. 63,5 kg, în data de 21 aprilie. La cat. 71 kg, Marcel Nistreanu va boxa în primul tur contra albanezului Alban Beqiri, pe 20 aprilie. Paul Andrei Arădoaie va lupta în optimile cat. 86 kg cu italianul Vincenzo Lizzi, pe 21 aprilie. Pugiliştii români sunt însoţiţi de antrenorul principal Dumitru Dorobanţu şi de antrenorii secunzi Valentin Vrânceanu şi Traian Georgia.

La feminin, Mihaela Bădescu va debuta direct în sferturile cat. 50 kg, contra sportivei armene Anuş Grigorian, pe 23 aprilie. În optimile cat. 54 kg, Lăcrămioara Perijoc va primi replica turcoaicei Hatice Akbaş, pe 22 aprilie. Claudia Nechita va intra direct în sferturile de finală ale cat. 57 kg, pe 23 aprilie, contra învingătoarei dintre Sthelyne Grosy (Franţa) şi Michaela Walsh (Irlanda). La cat. 63 kg, Alina Creţu va boxa în optimile de finală, contra grecoaicei Paraskevi Mavrommati, pe 22 aprilie. La cat. 66 kg, Loredana Andreea Marin va debuta în optimi, contra Marianei Soto Torres (Spania), pe 22 aprilie. Crinuţa Andra Nicoleta Sebe va evolua la cat. 70 kg, în sferturi, contra unei pugiliste din Armenia, Ani Hovsepian. Sportivele din lotul naţional sunt pregătite de Adrian Lăcătuş – antrenor principal – şi Mihaela Lăcătuş – antrenor secund.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend