Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

ACTUAL

Flagrant – Un politist a refuzat 2000 de lei mită

Publicat

in

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DGA Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au prins în flagrant, ieri, pe numitul C.G,. după ce acesta a oferit agentului șef principal de poliție E.M.S. din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Argeş – Poliția orașului Costești – Investigații Criminale, suma de 2.000 lei, pentru ca acesta din urmă să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, în sensul de a crea o situație favorabilă într-un dosar penal și de a nu lua măsuri preventive față de o rudă de-a sa, cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj și cămătărie.
 
Lucrătorii DGA Argeş au fost sesizaţi de conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Argeş  cu privire la faptul că în aceeaşi zi, numitul C.G. i-a propus numitului E.M.S.- agent șef principal de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Argeş, să-i remită o sumă de bani neprecizată pentru ca acesta să-i creeze fratelui său o situație favorabilă și să nu ia măsuri preventive față de acesta în dosarul penal mai sus menționat.
 
Imediat polițistul a formulat denunţ la DGA – SJA Argeş, acesta fiind înaintat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, iar în aceeași zi lucrătorii DGA – SJA Argeş sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
 
Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, urmare a probatoriului administrat, a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore față de suspectul C.G. pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Ofiţerii DGA au beneficiat de sprijinul SRI.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ne putem aștepta la ce e mai rău? Negocierile dintre Federația Rusă și Ucraina au fost suspendate

Publicat

in

De

Negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski, a declarat că negocierile cu Rusia asupra soluţionării conflictului declanşat de agresiunea rusă asupra Ucrainei sunt suspendate.

”Rusia rămâne într-un mod de gândire stereotip”, nu a înţeles procesele din lumea de azi şi rolul ei negativ şi nici nu şi-a dat seama că războiul ”nu va mai merge conform regulilor, planurilor şi graficului său”, a motivat oficialul ucrainean suspendarea negocierilor, relatează CNN şi AFP.

”Rezistenţa Ucrainei, rezistenţa profesionistă creşte, iată de ce nu există nicio cale ca Rusia să-şi atingă obiectivele”, a adăugat el, referindu-se la evoluţiile de pe câmpul de luptă.

Consilierul prezidenţial ucrainean a mai susţinut că elita politică din Rusia doreşte ”să continue negocierile ca un element al propagandei lor de uz intern” şi că ”se teme să spună adevărul, acela că trebuie să se retragă din război în condiţii complet diferite faţă de cele anunţate iniţial”.

”În opinia mea, este un obiectiv strategic pentru ruşi: totul sau nimic”, a mai spus oficialul ucrainean, care a confirmat de asemenea că preşedintele Zelenski nu va semna acordul Minsk-2 privind statutul de autonomie al regiunilor separatiste proruse Doneţk şi Luhansk din estul Ucrainei.

Consilierul prezidenţial ucrainean le-a adresat de asemenea reproşuri politicienilor europeni care doresc un compromis cu Rusia. ”Nu! Federaţia Rusă trebuie să se simtă oprimată după acest război”, crede Mihailo Podoliak.

Mai devreme în aceeaşi zi, viceministrul rus de externe Andrei Rudenko a declarat că între Rusia şi Ucraina nu mai există la ora actuală „niciun fel” de negocieri după ce Kievul ”a abandonat, de fapt, procesul de negociere”.

Într-o discuţie telefonică cu preşedintele finlandez Sauli Niinisto, preşedintele rus Vladimir Putin a spus că negocierile ruso-ucrainene sunt întrerupte, întrucât ”partea ucraineană nu a arătat niciun interes pentru un dialog constructiv”.

După reuniunea de la Istanbul din 29 martie nu a mai avut loc nicio întâlnire faţă în faţă între cele două delegaţii. În timp ce Ucraina acuză Rusia că trupele sale au comis atrocităţi în teritoriile ocupate, Rusia acuză Ucraina că a revenit asupra unor propuneri formulate la Istanbul şi consideră că aceste schimbări de poziţie sunt rezultatul unor influenţe ale Washingtonului asupra Kievului, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Președintele Dumei de Stat din Rusia nu acceptă ideea unui schimb de prizonieri ruși cu luptători din cadrul Regimentului ucrainean Azov: ‘Criminalii naziști’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Mircea Geoană: ‘Între Statele Unite și Federația Rusă, două mari puteri nucleare, există dialog, chiar în aceste condiții dificile. Este un element de raționalitate și de responsabilitate’

Publicat

in

De

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă că Alianţa nu deţine informaţii cu privire la starea de sănătate a preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin. Acesta a punctat că între SUA și Federația Rusă există dialog.

Nu avem informaţii cu privire la starea de sănătate a preşedintelui Putin. Evident, am ascultat şi noi ceea ce a declarat unul din şefii serviciilor de informaţii ucrainene, nu avem astfel de informaţii la nivel de NATO”, a declarat Mircea Geoană.

El a subliniat că la nivel militar între partea americană şi cea rusă există „căi de comunicare directe” pentru a evita o eventuală escaladare, „accidente sau incidente”, pentru că misiunea NATO este aceea de a evita escaladarea conflictului.

Întotdeauna între marile puteri nucleare a existat şi trebuie să existe dialog cu privire la stabilitatea strategică, iar faptul că între Statele Unite şi Federaţia Rusă, două mari puteri nucleare, există, chiar în aceste condiţii dificile, dialog la nivelul militar cel mai înalt este un indiciu al faptului că există, în pofida retoricii care este contraproductivă şi pe care o condamnăm, există în continuare un element de raţionalitate şi de responsabilitate. A fi mare putere nucleară nu înseamnă să vorbeşti la televizor despre ceea ce poţi să faci, ci să încerci să fii un actor credibil şi constructiv pentru pace şi stabilitate la nivel internaţional”, a precizat Mircea Geoană.

Şeful serviciilor secrete ucrainene, general-maiorul Kyrylo Budanov, a estimat că războiul va atinge un punct de cotitură la jumătatea lunii august şi se va termina până la sfârşitul anului.. El a prezis corect inclusiv momentul invaziei ruse în Ucraina. Într-un interviu exclusiv pentru Sky News, generalul-maior Kyrylo Budanov a mai spus că o lovitură de stat pentru înlăturarea lui Vladimir Putin este deja în curs în Rusia, iar liderul rus este grav bolnav de cancer, informează news.ro.

Vezi și:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend