Conecteaza-te cu noi

Pitesti

Flagrant si percheziții in Argeș – Traficanți de droguri reținuți

Publicat

in

Peste 400 de grame de cocaină, aproximativ 2 kg. de canabis, peste 32.000 de lei și 15.000 de euro au fost indisponibilizate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., în urma unei operațiuni pentru destructurarea unei grupări de trafic de droguri. Doi bărbați au fost arestați preventiv.

 

În ziua de 30 noiembrie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au depistat în flagrant delict un bărbat de 46 de ani, din Tulcea, care deținea aproximativ 400 de grame de cocaină.

 

În urma cercetărilor, a mai fost identificat un bărbat, de 36 de ani, din municipiul București, bănuit de trafic de droguri de risc.

 

În aceeași zi, au fost efectuate două percheziții domiciliare pe raza municipiului Constanța și a municipiului București.

 

Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi procurat droguri din Grecia, pe care le-ar fi trimis în România prin diferite firme de coletarie sau curierat. Ulterior, ar fi porționat și comercializat drogurile, fără drept, în București, Constanța și în județul Argeș.

 

În urma prinderii în flagrant delict și a perchezițiilor, au fost indisponibilizate peste 400 de grame de cocaină, aproximativ 2 kg de cannabis, 11 pastile de ecstasy, 10 grame de haşiş, 32.850 de lei, 15.260 de euro, 900 de dolari, 350 de franci elveţieni şi 455 de lire sterline, 3 telefoane, un autoturism, un cântar electronic destinat porționării drogurilor, precum și ustensile susceptibile a fi folosite la ambalarea şi porţionarea acestora.

 

Cei doi bărbați au fost reținuti pentru 24 de ore, fiind prezentați Tribunalului Argeș, care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

VIDEO | OBIECT ANTIC DE PATRIMONIU, RECUPERAT DE POLIȚIȘTII ARGEȘENI LA ȘTEFĂNEȘTI

Publicat

in

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sun supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal referitor la oferirea spre vânzare a unui artefact istoric, susceptibil să aparțină patrimoniului cultural național.

Un coif – ,,turban turcesc cu diademă”, posibil din secolul al XVIII-lea, susceptibil să aparţină patrimoniului cultural național, a fost descoperit în urma unei percheziții desfășurată în cursul zilei de 25 ianuarie a.c., de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în care se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat de bunuri care fac parte din patrimoniul cultural și tăinuire.

În urma percheziției desfășurate în orașul Ștefănești, la locuința unui bărbat de 55 de ani, polițiștii au descoperit obiectul în cauză, pe care bărbatul și l-a însușit în scopul revânzării, pe o platformă de profil.

Artefactul a fost ridicat de polițiști în vederea continuării cercetărilor, urmând să fie predat Direcției Județene pentru Cultură Argeș, pentru a fi supus unei expertize de specialitate.

Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită, și luarea măsurilor legale care se impun.

Aspecte legale:

Legea 182 din 2000 privind protejarea patrimoniului cultural național mobil, stabilește faptul că persoanele fizice care descoperă în mod întâmplător bunuri arheologice, epigrafice, numismatice, paleontologice sau geologice, sunt obligate să le predea în termen de 72 de ore de la descoperire, primarului unității administrativ teritoriale în a cărei rază a fost făcută descoperirea, bunuri ce vor fi ulterior predate la direcțiile județene pentru cultură și patrimoniu cultural național, în termen de 10 zile.
Autorii descoperirilor întâmplătoare, care au predat în condițiile legii bunurile descoperite, au dreptul la o recompensă bănească de 30% din valoarea bunului.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

CAZ INCREDIBIL ÎN ARGEȘ – Fetiță de 13 ani atacată cu un cocktail Molotov de trei necunoscuți- A SUFERIT ARSURI

Publicat

in

De

În urma informațiilor apărute în spațiul public, referitor la o minoră care ar fi fost rănită pe raza localității Priboieni, de persoane necunoscute, care ar fi aruncat un recipient cu lichid inflamabil aprins, Compartimentul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În seara zilei de 23 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați prin Serviciul Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că fiica sa, de 13 ani, ar fi suferit arsuri, după ce persoane necunoscute, care se deplasau cu un autoturism, ar fi aruncat un recipient cu lichid inflamabil aprins în direcția acesteia.

Minorei i-au fost acordate îngrijiri medicale, stabilindu-se că prezintă leziuni superficiale de arsuri, la nivelul membrelor inferioare.

Polițiștii au desfășurat activități complexe, pentru verificarea tuturor aspectelor susținute privind modul în care s-ar fi petrecut evenimentul.

Astfel, s-a stabilit că pe traseul de deplasare al minorei dinspre și către domiciliu, în intervalul de interes, a trecut o singură mașină, ai cărei ocupanți au fost identificați și audiați.

De asemenea, a fost identificat locul faptei, fără a rezulta elemente care să susțină o acțiune intenționată din partea altei persoane.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni.

Verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend