Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

FIX ÎN PIX – Avem deja primari marionetǎ !

Avatar

Publicat

in

A trecut deja o sǎptǎmânǎ din mandatul noilor primari aleşi ai Argeşului şi, prin acţiunile lor, putem trage câteva concluzii care deja ne aratǎ cum vor fi conduse oraşele judeţului. In ansamblu pare bine, particularizând, însǎ,  vor fi probleme, unele mari.
Cu riscul de a parea subiectiv, având în vedere cǎ am copilǎrit la Mioveni şi am o grǎmada de rude acolo, zecele dat sǎptǎmâna trecutǎ şi primarului din Mioveni se confirmǎ şi aratǎ cǎ Ion Georgescu chiar ştie sǎ facǎ administraţie, nu circ ieftin şi populism penibil. Nu intru în detalii dar, studiind strict postǎrile dumnealui de pe facebook şi ştirile dinspre Mioveni, este clar cǎ avem de a face cu un alt tip de primar, unul care ar trebui clonat şi pentru celelalte oraşe, inclusiv la Curtea de Argeş.

Si aici ar fi problema, una mare pentru cǎ am informaţii certe cǎ, de fapt, urbea basarabilor, urbea regalǎ sau ce etichete mai are ataşate doar de dragul de a le avea, nu este condusǎ de primar ci de un deputat PSD. Pentru a vǎ convinge de asta vǎ provoc sǎ comparaţi postǎrile celor doi şi stirile apǎrute în presǎ despre activitatea lor din prima sǎptǎmânǎ de mandat. In timp ce Ion Georgescu a postat exact iniţiativele sale şi date despre activitatea sa, fǎrǎ urmǎ de laudǎ de sine şi evitînd total preluarea unor articole de presǎ laudative, primarul de Curtea de Argeş a postat exclusiv ştri cu laude la adresa sa si scurte fraze în care ne anunţǎ cum a pornit el implicarea bând o guşǎ de apǎ sau bǎgând mâna pânǎ la cot într-o canalizare înfundatǎ de vreun deceniu, exact cam de când este el consilier local. Ar trebui sǎ vǎ sarǎ în ochi, studiind profilurile celor doi, şi faptul cǎ în timp ce Ion Georgescu discutǎ şi rǎspunde permanent solicitǎrilor cetǎţenilor, Panţurescu evitǎ dialogul cu oamenii, ba mai mult se vaitǎ cǎ au apǎrut cârcotaşii, cu ţintǎ clarǎ presa care nu îl laudǎ ( şi totuşi, rǎspundeţi mǎcar oamenilor de pe strada Voievozi pe care îi ignoraţi ca şi predecesorul). Dacǎ vreţ, Panţurescu este tipul de om care nu se simte bine dacǎ nu se laudǎ cǎ a facut un gest onorabil, nu acceptǎ criticile şi nu intrǎ în dialog tocmai cu cei care l-au ales. E ca şi cum te-ai lauda cǎ ai dat cuiva ceva de pomanǎ, ai fǎcut un gest de caritate şi te pozezi pentru ca mai apoi sǎ ieşi în gura mare, sǎ te lauzi cu asta în loc sǎ laşi comunitatea sǎ te aprecieze, sǎ fii tu în sinea ta, ca un bun creştin, cǎ ai fǎcut o faptǎ bunǎ. In ceea ce priveşte presa cârcotaşǎ la adresa sa, şi el şi alţi primari sau şefi de instituţii publice, trebuie sǎ înţeleagǎ cǎ unul din rolurile presei moderne este acela de a face opoziţie puterii de moment, o opoziţie constructivǎ şi nu de a fi o presa pupincurista, pe model “Secera şi Ciocanul” din vremuri despre care ştiam cǎ sunt demult apuse. Vǎ spunem aşadar clar: la noi, la PROFIT nu merge cu asta. Vreţi ode şi alte pupincurisme, mergeţi în altǎ parte, sunt destui fomişti în presa din judeţ.
Revenind la ce vǎ spuneam mai sus, da, primarul din Curtea de Argeş este dirijat de deputatul de pe acest Colegiu şi nu este bine deloc. Mai grav este cǎ şi viceprimarul joacǎ acelaşi rol, de marionetǎ. Informaţiile sunt clare şi vin chiar din anturajul celor doi, de la pesedişti care nu acceptǎ aceastǎ situaţie penibilǎ, de exemplu aceea ca deputatul sǎ te sune la ceas de searǎ şi sǎ îţi ordone sǎ arunci câteva roabe de nisip în nu ştiu ce parc. E de înţeles cǎ deputatul îşi mai doreşte încǎ un mandat şi vrea sǎ şi-l obţinǎ prin intermediul celor doi, primar şi viceprimar, dar Panţurescu trebuie sǎ înţeleagǎ cǎ el este alesul argeşenilor şi nu al parlamentarului, Ba, mai mult, cǎ tot eram catalogat în campanie ca fiind omul care face jocurile PSD, chiar aş scrie cu drag dacǎ ar fi marioneta cetǎţenilor şi nu a unui politician cam strǎin de Curtea de Argeş în ultimii doi ani.
Situaţii de genul celei de la Curtea de Argeş mai existǎ şi la alte primǎrii însǎ parcǎ nu sunt aşa evidente ca aici. Asta poate sǎ fie pentru cǎ primarii încǎ nu au decis pentru cine joacǎ – cetǎţean sau partid, fie pentru cǎ nu acceptǎ în ruptul capului statutul de marionetǎ, de orice tip ar fi ea. Sǎ mai spun cǎ şi la Piteşti lucrurile se complicǎ şi am informaţii cǎ Ionicǎ deja a acceptat un compromis diabolic ce ar putea duce Piteştiul sub Mioveni.
Nu-mi place sǎ o spun dar…. asta este concluzia mea şi a altor argeşeni dupǎ o sǎptǎmânǎ de mandat a actualilor primari de oraşe. Avem şi primari marionetǎ ! Iar dacǎ nu este aşa,  astept ca aceştia sǎ demonstreze contrariul. In niciun caz prin vorbe sau prin postǎri prin care sǎ fim catalogaţi cârcotaşi. La noi nu merge asta, aşteptǎm fapte şi iniţiative sǎnǎtoase pentru comunitate, aşteptǎm administraţie  şi nu populism sau laude de sine.

Comenteaza cu profilul de FB

Editorialist, realizator TV, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT si a unei televiziuni. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Este implicat in televiziune si realizeaza cunoscuta emisiune CHESTIUNI ARZATOARE. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ludovic Orban: ‘Guvernul de la Bucureşti a rămas prea mult timp dator autorităţilor locale şi eu cred că trebuie să se schimbe radical abordarea’

Avatar

Publicat

in

De

Prim-ministru României, Ludovic Orban consideră că abordarea Guvernului faţă de autorităţile locale trebuie să se schimbe „radical”, iar în acest sens se fac paşi spre descentralizare.

După ce a participat învestirea primarului ales al Aradului, Călin Bibarţ, şi la constituirea Consiliului Local Municipal, premierul a spus că Bucureştiul a rămas „dator” autorităţilor locale.

„Ştiu că nu prea se obişnuieşte ca un premier să participe la învestirile autorităţilor locale, dar din păcate Guvernul de la Bucureşti a rămas prea mult timp dator autorităţilor locale şi eu cred că trebuie să se schimbe radical abordarea.

Vremea centralismului democratic trebuie să devină complet uitată (…) Noi deja am făcut paşi în direcţia asta, un singur exemplu vă dau, este cel legat de descentralizarea absorbţiei fondurilor europene prin Programul Operaţional Regional. Este un pas important, care va uşura procedurile de obţinere a finanţărilor pentru proiecte importante la nivelul fiecărei comunităţi locale din fiecare regiune a României”, a spus Orban.

El s-a adresat noilor consilieri locali municipali şi primarului şi le-a transmis că Guvernul va fi alături de municipiul Arad şi va susţine mai multe proiecte de dezvoltare a oraşului, între care redarea Cetăţii Aradului circuitului civil şi turistic.

La şedinţa de constituire a CLM Arad au fost prezenţi 22 din 23 consilieri aleşi. Cinci dintre aceştia sunt supleanţi, după ce unii au renunţat la mandate, informează agerpres.ro

Citeşte şi:

Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Studiu cutremurător! Ce categorie de pacienți riscă fie afectați pentru o perioadă lungă de timp de COVID-19

EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban: Este o depăşire nu foarte mare. Îmbolnăvirile nu se produc în şcoală

Avatar

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă la Timişoara, că îmbolnăvirea elevilor cu noul coronavirus nu se produce în şcoli, deoarece în instituţiile de învăţământ aceştia sunt supravegheaţi de către cadrele didactice şi poartă mască de protecţie.

„Este o depăşire nu foarte mare, în raport cu procentul de 6,3% care a fost până la începerea şcolii, creşterea nu este foarte mare şi vă spun că îmbolnăvirile nu se produc în şcoală. În şcoală, copiii sunt sub supravegherea cadrelor didactice, poartă mască, sunt supravegheaţi inclusiv în pauze, riscul de îmbolnăvire nu apare în cadrul şcolii, ci în afara şcolii”, a declarat Orban, întrebat dacă, în opinia sa e oportună deschiderea şcolii, în contextul în care numărul de îmbolnăviri la copii e depăşit de cel de la începutul pandemiei şi până în prezent, conform News.ro.

Vezi și:Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Studiu cutremurător! Ce categorie de pacienți riscă fie afectați pentru o perioadă lungă de timp de COVID-19

EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend