Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Fiscul verifică averile argeșenilor din Top 300

Avatar

Publicat

in

baniAfaceristii cu firme de apartament și miliardarii de carton din Argeş care nu-şi pot justifica averile au intrat în vizorul Fiscului.  În intervalul 1 iulie-30 septembrie, o listă cu câte 50 persoane din fiecare județ vor fi verificaţi dacă şi-au declarat corect veniturile. Listele vor fi redactate de către compartimentele de verificare fiscală a persoanelor fizice din cadrul administraţiilor judeţene. Acţiunea care va începe în luna iulie nu va viza şi municipiul Bucureşti, pentru care au fost deja iniţiate anterior astfel de verificări, ci reprezintă o extindere la nivel teritorial a controlului. Normele în domeniu stabilesc că Fiscul va verifica, într-o primă etapă, persoanele cu venituri mari fără să le notifice, selecţia urmând să fie efectuată de pe o listă a persoanelor care depăşesc “riscul minim” acceptat de administraţia fiscală.

Acţiunile de control sunt iniţiate în baza deciziei din decembrie 2010 a Guvernului, conform căreia persoanele fizice ale căror venituri reale depăşesc cu cel puţin 50.000 lei sumele declarate vor plăti un impozit de 16% aplicat la diferenţa dintre cele două valori.

Metoda sursei şi cheltuirii fondului constă în compararea cheltuielilor efectuate de o persoană fizică cu veniturile declarate în perioada verificată şi se bazează pe principiul că orice cheltuială în exces faţă de valoarea declarată a veniturilor reprezintă venit impozabil nedeclarat.

Pentru stabilirea bazei impozabile, organele fiscale folosesc metode indirecte, respectiv cea a sursei şi cheltuirii fondului, a fluxurilor de trezorerie şi a patrimoniului. Metoda sursei şi cheltuirii fondului constă în compararea cheltuielilor efectuate de o persoană fizică cu veniturile declarate în perioada verificată şi se bazează pe principiul că orice cheltuială în exces faţă de valoarea declarată a veniturilor reprezintă venit impozabil nedeclarat.  Metoda fluxurilor de trezorerie constă în analiza intrărilor şi ieşirilor de sume în conturile bancare, precum şi a intrărilor şi ieşirilor de sume în numerar, pentru a stabili mişcările de disponibilităţi băneşti şi asocierea acestor mişcări cu sursele de venit şi utilizarea acestora.  Metoda patrimoniului permite stabilirea bazei impozabile ajustate pentru o persoană fizică verificată, analizând creşterea, respectiv descreşterea patrimoniului net al acesteia.

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ULTIMA ORĂ! La LIDL Curtea de Argeș, angajați cu COVID ? Blocaj la intrarea în magazin

Avatar

Publicat

in

De

E stare de alerta la magazinul LIDL din Curtea de Argeș după ce, in ultima săptămână, mulți dintre angajati au reclamat ca se simt rau, inclusiv cativa bodyguarzi. Ieri, a fost confirmat primul caz pozitiv cu COVID, o femeie care nu a mai rezistat si a ajuns la spital. Aceasta a fost deja transferata la Spitalul COVID Valea Iasului. Potrivit informatiilor, alti doi angajati cu probleme și care prezinta simptomele unei raceli vor fi testati astazi. Unul dintre angajatii LIDL, ne-a marturisit in aceasta dimineata, faptul ca de aproape o saptamana multi dintre angajatii LIDL Curtea de Arges s-au simtit rau dar nimeni nu a luat masurile specifice. Am incercat sa obtinem si un punct de vedere oficial de la LIDL Romania, dar pana la aceasta ora nu am primit un raspuns cu privire la situatia magazinului, la cei confirmati pozitiv dar mai ales si despre blocajul la intrarea in magazin surprins azi dimineata de camerele noastre. (VEZI FOTO)

Revenim cu detalii….

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Cătălin Predoiu iese la rampă: ‘Fără investiții permanente în sistemul judiciar, nu se pot obține rezultate’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a transmis un mesaj de Ziua Europeană a Justiției în care precizează că fără investiții permanente în sistemul judiciar, nu se pot obține rezultate.

„E o bună ocazie să reafirmăm imperativul refacerii legilor justiţiei, a codurilor penale şi a infrastructurii logistice a justiţiei, alături de acoperirea posturilor vacante din magistratură şi personalul de specialitate. Fără investiţii permanente în sistemul judiciar, nu se pot obţine rezultate, aşa cum fără investiţii în economie, nu se poate obţine creştere economică”, a declarat Predoiu, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Ministerului Justiţiei.

El a afirmat că, alături de combaterea corupţiei, o altă prioritate o reprezintă, pentru următorii ani, combaterea crimei organizate şi a traficului de persoane.

„În următorii ani, alături de prioritatea combaterii corupţiei, problemă încă nerezolvată, se profilează cu prioritate combaterea crimei organizate şi a traficului de persoane, inclusiv de minori, prin anchete solide şi sentinţe severe în toate dosarele în care există probe. Crima organizată şi traficul de persoane sunt incompatibile cu statutul României de ţară membră a UE şi NATO. Mulţumesc tuturor celor care slujesc justiţia, pentru eforturile lor de a contribui la un serviciu public aflat în slujba cetăţenilor şi companiilor”, a mai menţionat Cătălin Predoiu, conform agerpres.ro.

Citește și:

Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend